Şimdi Ara

Düşük hararet araca zarar verir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar. 2006 model polo aracımın bir problemi var. Uzun yolda saatlerce bile kullansam aracı hararet genelde düşük. Çok kararsız çalışıyor 90 dereceleri nadiren görüyorum. Şehir içi kullanımlarda anca görüyor bazen 90 dereceyi. Genelde 60-70-80 derecelerde araç. Ustaların dediğine göre termostat bozukmuş açık kalmış. Değişmesende olur bi zararı olmaz diyen var. İnternette araştırdım motorun ideal çalışma sıcaklığı 90 derece diyor. Daha düşük sıcaklıklar motora zarar verir diyor. Sizce değişmeli miyim?

Birde termostatta yan sanayi ürün iş görür mü? Yoksa orjinal parça şart mı?

• Düşük sıcaklık demek düşük yağ sıcaklığı demektir, düşük yağ sıcaklığı sürekli yüksek vsikozite ve yüksek sürtünme demektir..

yüksek sürtünme=yüksek aşınma= yüksek yakıt tüketimi,

sıcaklığın ne kadar düşük olduğuna göre de durumun ciddiyeti değişir.

kaloriferin de etkisiz verimsiz çalışır. yan sanayi termostatlar genelde kısa sürede kaçırmaya müsait oluyor ama düzgün marka, kendini ıspatlamış bi ürün bulursan iş görebilir.. arabaya binmeyi düşünüyorsanız orj alın derim.

dipnot: birşey olmaz devam diyen "ustalarını" değiştir hocam..

• Alt tarafı bir termostat alacaksın malzeme işçilik dahil 500 lirayı geçmez araba biniyorsan bakımını yapacaksın sonra yarı yolda bırakır seni araban
  • Reklamlarda bile söylenir motorun en çok aşındığı zaman soğuk olduğu zamandır. Yüksek hararet nasıl zararlı ise düşük hararet de aynı şekilde zararlıdır.
  • Soğuk motor sürekli zengin karışımla çalıştığından motor yağı çabuk bozulur. Orjinaliyle değiştirin veya Avrupa yan sanayinin en kaliteli olanlarını tavsiye ederim. Fiyatları bilmiyorum ama atıyorum, 500 yerine 800-1000 olsun, kaliteli parça olsun. Tasarruf yapılacak yerlerden değil. Bazıları bozulunca açık değil, kapalı kalır ve yolda bırakır.

Bazı motorlarda 'feedback' tip, elektrik soketli ve servo motorlu termostatlar olabilir. Yerine göre ısıyı beklemeden de bilgisayar açıp kapatabilir, bunların fiyatı 20-30 € olmaz, 100-150 € olabilir.

• Devamlı açık kalması zararlı. Kapağı çatlatırsın
  • Geçici çözüm olarak,radyatörün onune karton koyarak,motorun ısınmasını sağlarsınız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Geçici çözüm arıyorsan : Ön ızgaraya karton veya naylon koymalısın.

Kalıcı çözüm arıyorsan : Termostatı değiştir.

• Termostatı orijinaliyle değiştirin hocam çok pahalı bir işlem değil. İdeal çalışma sıcaklığında kullanmadığınız için motor içi aşınma, temizlik, turbo(varsa) çok zarar verir. Gereksiz fazla yakıt tüketimi de cabası. Bunun dışında kaloriferiniz de istediğiniz gibi ısıtmayacaktır.

• Araçta termostat iptal edilmiş büyük ihtimalle dostlar. Sanırım önceki sahiplerinde bir hararet durumu yaşadı o yüzden diye düşünüyoruz. Usta termostatı komple söküp bakmadı ama büyük ihtimal iptal edilmiş bu diyor. Kim bilir ne tarz sorunları var aracın altından neler neler çıkacak... Şuan dokunmadık araca duruyor bu şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medizinischen Labor -- 15 Aralık 2023; 0:14:10 >
  • Bu saatten sonra ne yapılabilir bilemem
  • medizinischen Labor kullanıcısına yanıt

Ustanızı değiştirin, güvenilir bir vw parçacısından orijinal termostat alıp gidip değiştirin.

Termostat diye bir parça icat edilmiş Hocam, görevi Motoru ideal sıcaklık da tutmak. Usta dediğiniz o kasabı dinlemeyin ve ve termostatı taktırın, eğer araçta hararet sorunu olacaksa, olsun, çünkü eğer araçta bir sorun varsa (Radyatör tıkalı vs) eninde sonunda başınıza bela olacak. Araç ideal sıcaklığın altında çalıştırarak zaten ömründen yiyorsunuz başınıza daha büyük bela alırsınız.

• ben de bunu anlamıyorum arkadaş müşteri arabam böyle böyle diye geliyor, bakıyorsun arabada termostat iptal edilmiş ee sonra ne yapıyorsun öyle bırakıyorsun vay arkadaş.

• ALPHA LION KING A kullanıcısına yanıt

Müşteri arızayı giderelim/onaralım/yapalım diye onay vermediği sürece usta ne yapabilir ki hocam zorla düzeltemez arabayı sonuçta.

Konu sahibi arkadaşımız, usta şu şu yapılmalı dediğinde tamam yapalım mı dediniz yoksa ben sonra gelirim tarzında mı konuştunuz? Yani sadece baktırdınız mı araca?

Eğer aracın başka bir kısmında arıza varsa ve bu yüzden termostatı iptal ettilerse o arıza çözülmüş olmuyor. Yarın birgün daha büyük bir sorun yaşamamak için ilk önce termostatı tamir ettirin. Eğer başka bir yerinde sorun varsa yolda kalmadan, daha fazla maliyet açmadan onu da çözersiniz.

Belki başka bir sorun yoktur. 3 kuruş kâr etmek için termostatı değiştirmek yerine iptal ettirmişlerdir.

• Termostat işçiliği ile birlikte tutsa 500 tl tutar. İptal edilen termostat zararlı onu yerine taktırın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.