Şimdi Ara

Duyduğum ses ne anlama geliyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarımı windows 8'e yükselttiğimden beri ''dıt dıt'' şeklinde sinir bozucu sesler duyuyordum.
    Başta neyden kaynaklandığı hakkında hiç bir fikrim yoktu ancak mikrofonun desibeliyle oynarken bir şey farkettim.

Olay şöyle,mikrofon 30 db'deyken bu ses sürekli tekrarlıyor mikrofona vurmam ya da konuşmama gerek yok.
    20 db'de 30 a göre daha az sıklıkla duyuyorum.
    10 ve 0 da ise bu sesi duymam için mikrofona vurmam ya da biraz yüksek sesle konuşmam lazım.
    Mikrofonu devre dışı bırakınca bu sesi duymuyorum.

Daha iyi anlaşılması için video kaydına da aldım.

Kardeşim madem mikrofonu devre dışı bırakınca duymuyorsun o zaman çıkar gitsin diyebilirsiniz ama videoda gördüğünüz üzere skype,teamspeak gibi iletişim programlarını sürekli kullanan biriyim.
    Konuşma sırasında sürekli bip bip sesini duymaktan fena halde sıkıldım.

Bu sesi almamın tam olarak nedeni nedir ve nasıl bir çözüm yolu izlemeliyim ?

Edit:Konuyu açtıktan sonra mikrofon düzeyini geriye çekip tekrar 100 yaptım,şuan 30 desibelde bile o ses çıkmıyor.Çok ilginç,çözüm bumu bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunahan95 -- 27 Mayıs 2015; 21:26:18 >

• Mikrofon 2 yönlü açılmaz normal şartlarda tek yönlü açılır 2 yönlü açıldığı taktirde dediğiniz gibi olaylar olur. Bunu bir kulaklık alarak deneyin. Muhtemelen böyle bişey duymayacaksınız. Mikrofon normal şartlarda kapalıdır. Kayıttan yürütme aygıtı mikrofona erişir teamspeak ve skype gibi siz kendi sesinizi duymazsınız bu durumda ses tekrarlamaz. Karşı tarafa kayıttan yürütme aygıtından yani mikrofondan ses gider. Böylece temiz tekrarsız ses sağlanır.

Mikrofonu kapatın skype ve teamspeek çalışacaktır. Mikrofon ayarlarından dinle işaretini kaldırın mikrofon çalışmaya devam edecektir.

Kolay Gelsin..
  • tunahan95 kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarından gelen sen oyunlarda konuşmak için yüklediğin teamspeak programından geliyor :):) Oradan microfonu kapatırsan bip sesi gelmez:)

Windowsunda sorun bulunmuyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.