Şimdi Ara

Duyt free (free shop) limitleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yurt dışına gidicem fakat. 1 LT alkol sınırı varmış (Türkiye'ye girişte) çıkışta 3LT

Şimdi benim şöyle bir düşüncem var

Türkiyeden çıkışta 3 LT (tabi o kadar almayacağım ama sınırları zorlyarak senaryo kuruyorum)

İsveç girişte duty free yok zaten

Türkiye çıkışından alınan 3LT alkol ile isveçten çıkarken 3 LT daha (isveçte limit olayı bizimkiler kadar katı değil) aldığımızı düşünelim etti 6 LT alkol

Bunlar bagaja konuldu ve Türkiyeye girişte de 1 LT aldık diyelim...

sorum şu : Kaç yıl yerim :D (yani böyle bir şey yapılabilir mi? amacım tabiki o kadar almak değil toplam nerden baksanız 4 LT felan (o da çevremdeki isteklerden dolayı) olur.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Duyt Free (Gümrüksüz Mağaza) Alkol Limitleri

Duyt free mağazalarında alkol satın alırken uyulması gereken belirli limitler vardır. Bu limitler, ülkeden ülkeye değişebilir. Ancak, genel olarak aşağıdaki sınırlamalar geçerlidir:

• Avrupa Birliği içinde: Avrupa Birliği vatandaşları, kişisel kullanım için AB üyesi ülkelerden 1 litre sert içki, 2 litre köpüklü şarap, 4 litre sofra şarabı ve 16 litre bira satın alabilirler.
    • AB dışından gelen yolcular: AB dışından gelen yolcular, kişisel kullanım için 1 litre sert içki, 4 litre köpüklü şarap, 16 litre sofra şarabı ve 800 adet sigara satın alabilirler.

Duty free alkol sınırı aşılırsa, ek vergiler ve cezalar uygulanabilir. Bu nedenle, satın almadan önce geçerli limitleri kontrol etmeniz önemlidir.

Alkol limitlerinin amacı, aşırı alkol tüketiminin önlenmesi ve haksız rekabetin önlenmesidir. Bu limitler, hem yolcuların haklarını hem de yerel işletmelerin korunmasını sağlar.

Duyt free mağazalarında yapılan alkollü içeceklerin vergilerden muaftır. Ancak, bu muafiyet yalnızca kişisel kullanım için geçerlidir. Ticari amaçlarla yapılan alımlar için vergiler uygulanır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ne kadar gereksiz bir konu? Yaş kaç 18 mi? Yurtdışına ilk çıkışın mı? Hatta ilk konu açışın mı? Meh.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gümrük kontrolünde 3-4 tane memuru aşırı mutlu edersin
  • Manojok M kullanıcısına yanıt
    Begenmediysen seni baska basliga alalim kocum. Bos yapma.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BSG B kullanıcısına yanıt
    Bende mutlaka sorun cikabilecegini sezdim ama gumruk pek aklima gelmedi. E tabi ilk defa seyahat edicem ucakla. Tesekkurler yorum icin. Bagzi sorunlu kisiler gibi edepsizlik yapmadigin icin ayrica tesekkur ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mesajını okurken içmiş kadar olduk birader. içkiyi isveçe götürüp orda evde tutup geri mi getiriyorsun derdin ne. isveç sarı bi kızla iç sonra da kızla yarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrdım maksatlı isveç yemekleri yapsana hojam.
  • pakaji kullanıcısına yanıt
    Yani diyorsunuz ki (O))) alırsın... ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Güncel Free shop fiyatları
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • O sadece duty free limiti değil. Gelirken 1 litre yüksek alkollü ve 2 litre de düşük alkollü getirme limitin var nereden aldığın farketmiyor.
    Bu arada TR'ye girişte gümrük kontrolü olmuyor arada birkaç kişi seçip yapıyorlar bazen. Şanslı isen getirirsin yani :D
  • valla ben çok yurtdışına gider gelirim ama içki kullanmam pek. fakat eskiden 10 yıl oluyo, kıbrısta askerdim, o zamanlar hakkımız vardı ayda belli miktarda içki veriyorlardı.pek içmez biriktirirdim. dönüşte baya doldurmuştum, çantada birbirine çarpıp birbirini kıracaklardı yani o derece. en az 8 şişe vardı çantada. 8 litre 10 litre. ve hiçbişey olmadı elimi kolumu sallayarak geldim istanbula. ama isveçden dönüşte ne olur bilemem. bence sen onların fişlerini yanında tut. soran olursa fişlerini istanbuldan alındıklarını gösterirsin hiçbişey olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pakaji -- 31 Ekim 2019; 12:46:48 >
  • pakaji kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim. Yararlı bir bilgi benim için. Bunu sormamın sebebi şimdi durduk yere sıkıntı çıkarmasınlar. Ülkeye almazlar felan kalırız vatansız :D. 10 LT de maşşallah baya iyiymiş.
  • Bildiğim kadarı yasal sınır 1 lt alkol 2 karton sigara, sınırdan geçerken görmezden gelebilirler Kıbrıs'tan gelen arkadaşlarım 10-15 lt getirende var 3 lt geçireme yende var. Sınırdaki güvenlik ile alakalı her şey.
  • bikeresinde yeni rakı alıp başka ülkeye giriş yaptım. poşetin içinde rakılar 2-3adet. neyse ülkeye girişte adam herşeyi banda koy dedi. bak bu kırılır dedim dinlemedi bile koy koy banda koy dedi. çantaları koydum sonra elimde poşetle adamın yanına gittim. banda koy banda banda diyor. bak dedim bu kırılabilir çanta içini gösteriyorum.bişey olmaz bişey olmaz banda koy dedi gerizekalı. benimde sinirim tepeme çıktı al lan koyuyorum dedim. sonra şırrank bi kırıldı bandın altına rakı bütün boşaldı bütün havalimanı rakı koktu. al dedim istediğiniz buydu p... ler. orda kadının biri de bakıp gülüyor bastıp gittim bıraktım herşeyi öylece. içki dedin aklıma bu geldi. poşette banda falan koyma birader bu aptallar ısrar ediyolar sen önlemini önceden al. acayip sıra da oluyo hadi hadi hadi acele ettiriyorlar.

bandın sonunda demir yuvarlaklar var. orda kırıldı.yahu bi sıra bi sıra nefes alamazsın. bandın dibinde karı koca doldurmuşlar orayı çanta kırılacak çantayı almam lazım onlar da izin vermedi geçişime.pardon bi saniye diyorum en ufak kenara bile çekilmiyorlar.alın lan hepiniz hakettiniz bunu dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pakaji -- 1 Kasım 2019; 11:50:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.