Şimdi Ara

DÜZ ETHERNET kablosu ile internet paylaşımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
25.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İnternete giren bir masaüstü bilgisayarım var.

Modemimde ethernet girişi yok.

Elimde ise DÜZ ethernet kablosu var . (cross değil)

Masaüstü ile dizüstü arasında DÜZ ETHERNET KABLOSU ile ethernet KARTLARI üzerinden ( modemde ethernet girişi yok) internet paylaşımı yapmak mümkün mü???

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

• Ethernet kartlari AUTO MDI/MDX destekliyorsa ki %90 destekliyordur, yapabilirsiniz.
  • cevap için teşekkürler. peki nasıl bir yöntem izlemeliyim?

DÜZ ethernet kablosunu iki bilgisayara da bağladıktan sonra, ağ bağlantısını nasıl kuracağım??

herhangi bir ağ kurmadan bağladığımda "sınırlı bağlantı ya da bağlantı yok" uyarısı çıkartıyor. Ağ bağlantısını nasıl kuruyoruz? İkisine de kurduktan sonra XP CD'siyle yapılan işlemler var galiba; o nasıl oluyor?
  • Interneti paylasacak bilgisayardaki Kablolu Network kartina sag tus ile ozelliklerine girip interneti paylastir ozelligini secmeniz yeterli olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axiadam -- 1 Temmuz 2010; 22:20:43 >
  • arkadaşlar , ağ bağlantılarım" a girdim.

Oradan "ev ya da iş ağı kur" seçeneğini tıkladım. bunu iki bilgisayarda da yaptıktan sonra ikisinde de WİNDOWS XP CD SİNİ KULLAN diyerek yüklemeyi sonlandırdım.

Defalarca CD yi o bilgisayardan öbür bilgisayara taktım, ağı kurdum. En sonunda interneti diğer bilgisayasrdan alacak olan bilgisayarda, AĞ ÜZERİNDEN İNTERNETİ GÖRDÜ. (resimlerde var)

Ama hangi yolu denediysem bir türlü internete giremedim. Asıl bilgisayarın internetini de bozdum. Şimdi tekrar kurdum onu... Nasıl yapılır bu? BU kadar zor olmamalı, anlamıyorum ben microsoftu; alt tarafı iki bilgisayar arasında interneti paylaştıracağız. Eminim mac'te böyle değildir.

Bi' yardımcı olur musunuz arkadaşlar?

Ayrıca laptopta ANA bilgisayarı bağlantılarda görüyor, bağlanıldı falan yazıyor.(resimlerde var) Fakat diğer ( ana ) bilgisayarda sadece ağ bağlantıları var (yerel ağ bağlantısı)
    (ana bilgisayar mavi renkli olan, yeşil renkli olan laptop; internete sonradan bağlanacak olan)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bronyaur -- 2 Temmuz 2010; 17:21:49 >

• Ana bilgisayarda Yerel Ağ Bağlantısı ile Yerel Ağ Bağlantısı 2 yi aynı anda seç ve sağ tıkla bağlantıları köprüle diye bir seçenek çıkacak ona tıkla interneti paylaşmış olursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Almin

Ana bilgisayarda Yerel Ağ Bağlantısı ile Yerel Ağ Bağlantısı 2 yi aynı anda seç ve sağ tıkla bağlantıları köprüle diye bir seçenek çıkacak ona tıkla interneti paylaşmış olursun.

Almin, senin dediğini yapmaya çalıştım ama eskiden de bağlantıları köprüleye tıkladığımda aynı hatayı veriyordu. (resimde gösterdim; 2 ya da daha fazla... şeklinde olan.)

Ayrıca, laptop'un yeni hali de aşağıdaki resimlerde gösterildi. Hala giremiyorum laptoptan internete; resimlerde de görüldüğü gibi hem ağ köprüsüne hem de yerel ağ bağlantısına bağlandı görüküyor. ( halbuki bağlantıları köprülerken sorun çıkarmıştı??)

Ne yapmam lazım??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bronyaur -- 3 Temmuz 2010; 20:03:37 >

• Laptoptan değil ana bilgisayarda bağlantıları köprüle yani yerel ağ bağlantısı ile yerel ağ bağlantısını aynı anda seç ve bağlantıları köprüleye tıkla.
  • ana bilgisayara interneti ne ile bağlıyorsunuz?kablosuz bir bağlantınız veya birden fazla ethernet girişiniz varsa tamam.
    yaptığınız herşeyi iptal edin.internete bağlanın.ağ bağlantılarında bağlandığınız bağlantıyı sağ tuş (resimlerinizde paylaşımı yanlış yerden vermişsiniz) özellikler ,gelişmiş,sayfasında diğer ağ kullanıcıları bu bilgisayarın internet yoluyla bağlansın seçeneğini tıkla.diğer bilgisayar için olan ethernet bağlantı noktasını seç(ağ bağlantında tek bağlantı varsa seçenek satırı açılmaz.)kabloyu iki bilgisayara tak tamamdır.
  • Ana bilgisayar ile laptop arasında kuracağınız ağ için her 2 bilgisayar a ip ataması yaptınız mı?
    Subnet leride uygun seçtikten sonra "Sınırlı Bağlantı" olayı kaybolacaktır.
    Daha sonra paylaşım düzgün sağlanır.
  • paylaşım verdiğinizde ,paylaşım verdiğiniz bağlantı noktası otomatik ip almakta .
  • Arkadaşlar cevaplarınız için sağolun sorun sanırım driverdanmış. İnternetten güncel sürümü yükleyince (daha doğrusu bunu diagnostic utility aracılığıyla yaptım) diğer bilgisayardan da internete girebildim.

Şimdi şöyle bir sorunum var: Ben deneme amaçlı dosya paylaşımını da açmıştım. Çalışıyor mu bağlantı diye. Şimdi kapatmaya çalıştım olmadı. Yani oldu gibi aslında. Dosya ve yazıcı paylaşımını kapatarak ağı kurdum. Ama sorun şu ki; Shared Docs klasörleri Ağ Bağlantılarıma girince gözüküyor. Ve bilgisayarın takılmasına sebebiyet veriyor. (takılmadan kastım ağ bağlantılarım penceresinin takılması) Onları nasıl kaldırabilirim tamamen? Yardımınız için şimdiden teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.