Sistem "şu malı veya hizmeti satın alırsan mutlu olursun, almadığın zaman mutsuzsun" söylemi üzerine kurulu. Önce eksiklik duygusu yaratılıyor ve mutluluğa terfi etmek üzere önerilen ürün satılıyor. Sadece satın almak değil, herkesin aynı şeyi satın alması, daha çok, daha çok ve daha çok satın alması... durmadan satın alması.
Öyle ki insan, nedensiz ve amaçsız, dur durak bilmeden satın alıyor, satın almak için satın alıyor ve satın aldığı için "mutlu" olduğunu sanıyor.
Bizler ihtiyaçlarımızdan kat kat fazla tükettikçe, reklamlara aldandıkça n'oluyor? Küresel sermaye kendi gücünü pekiştiriyor. Onlar gücünü pekiştirkçe, yozlaşan, tüketim canavarı haline gelmiş bizler insan olmaktan çıkıyoruz, doğa ise kaynaklarının tükenmesinden ötürü doğa olmaktan çıkıyor.
İnsanları bu çıkmaz durumdan çıkaracak önerin var mı?
Bitmek tükenmek bilmeyen bu kar hırsının olmadıgı bir düzen.
quote:
Orijinalden alıntı: anıt. ............Küresel sermaye kendi gücünü pekiştiriyor. Onlar gücünü pekiştirkçe, yozlaşan, tüketim canavarı haline gelmiş bizler insan olmaktan çıkıyoruz, doğa ise kaynaklarının tükenmesinden ötürü doğa olmaktan çıkıyor.
Bu öğlen HT Blomgerde bir yorumcu referandum ve ekonomik göstergeleri yorumluyordu. Yorumcu piyasaların daha doğrusu kodamanların evet denmesini istediğini söyledi. İyide kodamanlar niye evet istiyor bunu söylemedi aslında basit düzen devam ederse para istiflemeye devam edecekler. Halkın durumu umurlarında değil ki.
Bu olayı şunun için anlattım sermaya hiçbir zaman toplumun isteklerini ve huzurunu düşünmez tek istediği kendi çıkarıdır. Haliyle sermayenin işine geilrse şalgamı bal şerbeti diye içirir sana.
Düzeni ne kadar kabul ettiğimiz, bizim nerede durmayı tercih ettiğimiz önemli. Buna dair birşey yok ilk yazıda.
düzülen mutlu olmasa düzen, düzen olamazdı ki?
quote:
Orijinalden alıntı: anıt.
Bitmek tükenmek bilmeyen bu kar hırsının olmadıgı bir düzen.
Bu fikrini harekete geçirmek için bir şeyler yapıyor musun peki?
quote:
Orijinalden alıntı: ncrdbl düzülen mutlu olmasa düzen, düzen olamazdı ki?
Bunca cahil cüheyla nedeniyle isyanı, tepkisi boşa giden haliyle istemesede düzülenler için ne diyorsun. Belki sen zevk alıyorsun ama ben ve benim gibi düşüneler bu düzenden zevk almıyor. Haliyle genelleme yapman yanlış.
quote:
Orijinalden alıntı: shadow006
quote:
Bunca cahil cüheyla nedeniyle isyanı, tepkisi boşa giden haliyle istemesede düzülenler için ne diyorsun. Belki sen zevk alıyorsun ama ben ve benim gibi düşüneler bu düzenden zevk almıyor. Haliyle genelleme yapman yanlış.
+1
yokluk nedir bilir misiniz?....
düzen de öyle işte......
zaten düzüldüğünün farkına varanlar mutlu olamıyorlar ki, ama düzüldüğünün farkına varan o kadar az insan var ki, düzenler onları ihmal ediyorlar,
quote:
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: ncrdbl
quote:
quote:
zaten düzüldüğünün farkına varanlar mutlu olamıyorlar ki, ama düzüldüğünün farkına varan o kadar az insan var ki, düzenler onları ihmal ediyorlar,
Bak bu doğru. Toplumun büyük kesimi beyin ve idrak felci geçirmiş şekilde etrafta dolaşıyor. Yanlışı görüyor, duyuyor, biliyor ama sesini çıkarmıyor.
sistem seni tüketmeye zorlasada sonuçta zorla satın aldırmıyor ..
Hayır zorla satın aldırıyor. Bunun icin senin sosyal sınıfsal zaaflarını kullanıyor. Sen tüketiyorsun. Sen tükettikce o dogayı ve sınırlı kaynakları bitmek tükenmek bilmeyen bir hirsla sömürüyor.
quote:
Orijinalden alıntı: tyfa3
sistem seni tüketmeye zorlasada sonuçta zorla satın aldırmıyor ..
klasik tüketici savunmaları olarak geciyo bunlar piyasada sürekli kapitalizme suç atılır zaten...sen gez toz rahatca egonu her fırsatta tatmin etmeye calış bunun sonucu olarak tükettikce tüket sonra suclu kapitalizm de oh gel babam gel
quote:
Orijinalden alıntı: tyfa3
klasik tüketici savunmaları olarak geciyo bunlar piyasada sürekli kapitalizme suç atılır zaten...sen gez toz rahatca egonu her fırsatta tatmin etmeye calış bunun sonucu olarak tükettikce tüket sonra suclu kapitalizm de oh gel babam gel
İşte bu, yukarıda arkadaşların söylediği gibi "Düzüldüğünden haberi olmayan" sınıf oluyor.Açıkçası ben olayın farkına vardığımdan beri böyle bir şey yapmadım.
düzülenlerin kahramanı olamazsınız. bencil düşünün, (malesef) farkında olun ve olabildiğince az düzülün. düzenleri düzmek gibi misyonlar da edinmeyin derim ben.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme