Şimdi Ara

dv 2410 battery refresh ???????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • hp dv2410 modeli notebokum var acaba battery refresh nasıl yapabilirim?

• ver bi elektrikçiye onlar yaparlar.ama merak ediyorsan bataryanın içini açıyon,içindeki şarjlı pillerden buluyon. (kalem pile benziyor.elektrikçilerde,şarjlı pil satan yerlerde bulabilirsin.almaya giderken eski bataryanıda yanında götür.pillerin aynı değerlilikte olanlarını anlaması için satıcının.) sonra bataryanın içindeki pilleri söküyon.yenilerini lehimliyon.dikkat etmen gerekenler;
    1-yaptığın işin maliyetinin yeni pili geçmemesi ,ilk husustur
    2- lehim aletini pile deydirme
    3-pil içindeki elektronik devreye zarar verme
    4-pilleri bataryadan sökmeden önce tüm bağlantıların nasıl yapıldığı anla,ve kağıda unutmayacağın şekilde çiz.
    5-tüm lehim işlerinn bittikten sonra bataryanın ilk halindeki volt ve amper gibi değerlerini karşılaştır.aynı olmassa bi yerde hata yapmışsın demektir.aleti laptopa takıp laptopı çalıştırırsan bozarsın.bu kontrolü mutlaka bi elektrikçiye rica et yapsın.bi kaç saniyesini alır,para da istemez zaten.

kendine güvenmiyorsan sakın bu işe girişme.yeni batarya al.paran azsa yan sanayi batarya al,paran daha da azsa bi elektrikçiye yaptır.

• hocam onu demiyorum pili tamamen bitiren bi program var ya set up bölümlerinde olyor genelde
    baktım yok bu alette
  • boşuna mı yazdık o kadar cümleyi..neyse o dediğin programı bilmiyorum ama al aptopı,güç ayarlarından laptopın % de kaçta bekleme moduna geçeceğini gösteren bölümü bul.o bölümde inebileceği en düşük değeri gir.laptopın pilini tamamen bitir.sonra kapalı olarak şarj et.sonra aynı işlemi 1-2 kere daha yapınca refresh olmuş olur.Bence.
  • Kalibrasyondan bahsediyorsan (onun adı refresh değildir )

al açıklama

http://www.harmankaya.org/yazi-114-HP-Pil-Kontrolu-Battery-Check.html
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.