Makine elime geldigi anda Fdisk yaptım tabii recovery falan almadan.. Neyse driverlari bir $ekilde hallettim. DV6148eu model makinam var.. Aralik ayinda makineye format atmi$tim, Xp Home yerine Xp Pro kurdum.. Fakat makine surekli acilis surecinde kendini restartliyor bazen 4 gun acilmiyordu. HP online servisi ile goru$tum iki gun once onlarda OS dosyalarinda bir sorun olabilecegini ve XP yi tekrar kurmamı soylediler..
Dun Xp Pro cdsi ile boot ettim, C surucusune format attim.. Mavi ekranda butun dosyalari yukluyor daha sonra tam kurulum a$amasında takılıp kalıyor.. Bir cikar yol bulamadim. Forumdan okudugum kadari ile SATA ile alakali olabilecegini du$undum e makinede i$letim sistemi olmadigi icin mudahele de edemiyorum.
Sadece bununla kalsa iyi... Pilimi neredeyse hic kullanmadigim halde 15 dakikadan fazla gitmiyor.. Makine cok fazla isiniyor ve Butonlardan ses cikmiyor..
Ama olsun Pavilionumdan memnunum
Forumdan okuduklarım yuzunden servise vermeye korkuyorum acikcasi. Bana bu konuda yardım edebilirmisiniz acaba ?
$imdiden herkese cok te$ekkurler..
Sanırım elindeki xp cdsi sata diskleri tanıyamadığından sorun oluyor. Googleda aratırsan çıkacaktır nasıl yapılacağı.
Nasil aratmam gerektigi hakkinda bir fikrin varmi ozar ?
te$ekkur ederim bu arada..
Aslında xp kurulumu "Hp Pavilion Serisi İçin Sata Disk Sorunu & Xp Pro Kurulumu" başlığında anlatılmış. Bunun haricinde biostan diskleri satadan pataya çevirerek yüklemek mümkünmüş.
Diğer yöntemde "Sata Disk için gereken sürücüleri xp kurulum dosyaları ile birleştirmek ve yeni bir cd yapmak" şeklinde aratırsan sonuçlara ulaşabilirsin. notebook.gen.tr nin hp forumunda ayrıntılı anlatımlar gördüm.
Ayrıca torrent sitelerinden falan xp sata diye aratırsan muhakkak sata disk tanıyabilen xp sürümleri vardır.
Ben de pek bilgili değilim bu konuda ama sata diskli msi laptopumda benzer bir sorunla karşılaşmıştım sanırım, galiba sp2 li xp cdsiyle deneyerek işe başlayabilirsin.
$u anda oldu gibi bilgisaar yanımda kur dosyalarını kopyalıyor.. Bakalim ne olacak.
Format attim, dosyalari yukledi restart atti.. Tam kuruluma ba$layacakti Windows XP ekranında dondu kaldı...
Hdd bozulmuş sanırım emin olmak için Biosta hdd self test bölümü var bir test edin
Yapıyorum $u anda DVB %60 a geldi bakalim ne cikacak..
Hepsinden PASS dedi
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme