Bildirim
DV6189eu BIOS güncelleme ve görüntü yok
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Yok mu arkadaşlar bir çözümü tamirci arkadaş bios yok olmş yeniden yüklemeye 50 usd istedi ? -
quote:
Orijinalden alıntı: mehmet2985
DV6189eu BIOS güncellemesi yapılırken fan deli gibi çalışmaya başladı sonra bütün sistem dondu herhangi bir sorun olmasın diye reset attım ve artık görüntü gelmiyor sadece led ışıkları yanıyor o kadar :s
Arkadaşlar ne yapmam gerekiyor ?
yapılabilecek en büyk hatayı ypmşsn sadece bios güncellerken neden kapatıosn pc yi -
işte cart curt bios güncellemeyin dememizin sebebi bu, 50 dolar gene iyi demiş vereceksin çaren yok -
küçük bi ihtimal ama bios pilini çıkarıp bi bekleyin..:)..bataryada yada pirize takılıda olmasın..:pili çıkarıp bi deneyin belki olur..:).. -
flash diskten bios yüklenebiliyor, bunu biraz araştır nette bu yöntemle tekrar bios u yükleyebilirsin -
quote:
Orijinalden alıntı: Batuhan Kılıç
flash diskten bios yüklenebiliyor, bunu biraz araştır nette bu yöntemle tekrar bios u yükleyebilirsin
tamam da o cmos çipin post yapması gerekir onun için en azından, bu tamamen patlamış o çip gitmiş yani, artık PLCC midir DIP midir ne türse büyük ihtimalle 32pindir pek 28likler kalmadı, 28 se zaten servisten alır büyük ihtimalle daha pahalıya da takabilir tamirci alacak onun yenisini isteyecek 32pinliklerin 17-25 dolar arası değişen fiyatları var onu isteyip takacak yerine
@mehmet2985 sen de yaparsın aslında bu dediğim değiştirme işini ama bios u göçertmişsin bi de anakartı parçalama söküp ince iş çünkü çıkarması o çipi o yüzden bence hiç kasma yani
ayrıca artık pillik falan bi durum da kalmamış pil sadece cmos u resetler jumper ın yaptığı iş yani
başka bi şansın var aslında, aynı cihazdan bi tane daha bulursan çalışırken bios u söküp yerine bozuk olanı takabilirsin o zaman yeniden windows ortamında flash etmeyi denersen %90 ihtimal düzelir ama işte dediğim gibi çipleri çıkarmak asıl zor iş, aparatı falan var özel tamircide yoksa o da dağıtabilir yani her türlü zahmet gerektirecek bi iş, düşük de olsa çalışan çipin de içine etme ihtimali var diğer aletten çıkardığın ama çok çok büyük ihtimalle dediğim gibi düzelir seninki öyle aynı cihazdan bulup takabilirsen
-
Hepinize teşekkür ederim beyler dediğinizi yapayım en iyisi. Biosu istemeyerek update ettim durum şöyleki eksk driverları indirdim aynı anda 2-3 tane yüklemeye başladım bios oldugunu güncelleme başladıktan sonra farketsemde iptal etme durumum yoktu.
. Neyse olan olmuş artık başka çare yok.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X