Şimdi Ara

Dvd player

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar dvd player cihazlara yazılımı cd den değilde bilgisayardan kablo ile nasıl yazılım yükleyebiliriz.
    ..yardımlarınız için teşekkürler

• Her cihaz buna izin vermez.Eğer cihazınızda rs232 portu varsa, rs232 kablosu ile yükleyebilrisiniz.
  • rs232 portu hangi cihazlarda olabilir.Biraz detaylı açıklayabilirmisin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ayden

rs232 portu hangi cihazlarda olabilir.Biraz detaylı açıklayabilirmisin.

rs232 portu Digital uydu receiverlerde olan bir şey. Ben hiç bir DVD playerde görmedim. DVD Playerler CD ye yazılan dosyalar ile güncellenir.
  • EE o zaman yazılımı yanlış yükleyen arkadaşlarımız var ve cihazlarını kitletmektedirler.Servis bunu nasıl
    eski haline getiriyor.Cihazını kitleten arkadaşların cd okuyucuları çalışmıyor.Yazılım cd den yükleniyor diyorsun. Cd okuyucusu çalışmayan cihazlara nasıl cd den yazılım yüklüyorlar peki.
  • quote:

EE o zaman yazılımı yanlış yükleyen arkadaşlarımız var ve cihazlarını kitletmektedirler.Servis bunu nasıl
    eski haline getiriyor.Cihazını kitleten arkadaşların cd okuyucuları çalışmıyor.Yazılım cd den yükleniyor diyorsun. Cd okuyucusu çalışmayan cihazlara nasıl cd den yazılım yüklüyorlar peki.

Servis cihazın kasasını söküyor. Direkt ana karta müdahale ediyor. Orada kilitlenen cihazın BIOS'u. BIOS'unu yeniliyorlar veya değiştiriyorlar.
  • bilgisayardan kablo mu takıyorlar cihaza biraz detaylı anlatsana
  • quote:

bilgisayardan kablo mu takıyorlar cihaza biraz detaylı anlatsana

Güncelleme sırasında elektrik giderse veya başka bir şekilde güncelleme yarım kalırsa hiç iyi olmaz. Cihaz açılmaz. Kullanıcı bu aşamada cihaza müdahale edemez. Yani düzeltemez. Cihaz servise gider. Cihazın anakartına müdahale edilir. Müdahalenin ayrıntısını tam bilmiyorum. Tek bildiğim, cihazın BIOS unu değiştiriyorlar. BIOS küçük bir chip. Onu değiştiriyorlar büyük ihtimalle.
  • sağol
  • voxline optik okuyucu satan site var mı arkadaşlar
  • ARkadşlar cihazın içinde ki ankarttın altında tx-rx-gnd-3.3V diye bir bölüm var. bu bölüme kabloları lehimleyip diğer ucununa rs232 den pc ye bağladığımızda birşeyler yapabiliriz gibi geliyor. biraz araştıtım böle bitşey ama . rs232 tarafında hangisine lehim yapacağımı bilimiyorum daha teknik iş bilen birileri yardımcı olursa belki bir beyin fırtınası ile çözeriz bu işi...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.