arkadaşlar,bugüne kadar cd-rom kullanıyordum,bugun asusmarka dvd-rw aldım.bilgisayar kapalıyken,cd-rom'u çıkardığım şekilde dvd'yi taktım,bilgisayarı açtığımda dvd-rw first boot device olmuştu.hdd'yi görümüyor.ne yaptıysam hdd'yi bulamadım.dvd'nin kablolarını çıkardım,restart yaptım,normal olarak açıldı. sizce problem neyden kaynaklanıyor olabilir?bir çakışma sözkonusu olabilir mi?yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
CD - ROM sürücüler genellikle Slave, yazıcılar ise Master jumper ayarı ile gelirler. ilk olarak, anlattıklarına dayanarak, primary IDE kanalında hard diskinle beraber bir optik aygıt kullanmaya çalıştığını görüyoruz. Eğer ikinci kanalın boş ise, optik sürücüleri ikinci kanala bağlaman performans açısından optimaldir. Yani ilk kanalda HDD'ler, ikincisinde optik aygıtlar. Sisteminde tek bir IDE kanalı varsa üstte yazdıklarım geçersiz. Gelelim sorununa, yeni aldığın optik sürücünün arkasındaki jumper'ları Slave konumuna aldığın an sorunun çözülecektir. Kolay gelsin.
dostum,çok teşekkür ederim.dediğini yaptım,sorun çözüldü.DonanımHaber 1 numara
quote:
Orjinalden alıntı: Hazar
CD - ROM sürücüler genellikle Slave, yazıcılar ise Master jumper ayarı ile gelirler. ilk olarak, anlattıklarına dayanarak, primary IDE kanalında hard diskinle beraber bir optik aygıt kullanmaya çalıştığını görüyoruz. Eğer ikinci kanalın boş ise, optik sürücüleri ikinci kanala bağlaman performans açısından optimaldir. Yani ilk kanalda HDD'ler, ikincisinde optik aygıtlar. Sisteminde tek bir IDE kanalı varsa üstte yazdıklarım geçersiz. Gelelim sorununa, yeni aldığın optik sürücünün arkasındaki jumper'ları Slave konumuna aldığın an sorunun çözülecektir. Kolay gelsin.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme