Şimdi Ara

dvd-rom sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar,bugüne kadar cd-rom kullanıyordum,bugun asus marka dvd-rw aldım.bilgisayar kapalıyken,cd-rom'u çıkardığım şekilde dvd'yi taktım,bilgisayarı açtığımda dvd-rw first boot device olmuştu.hdd'yi görümüyor.ne yaptıysam hdd'yi bulamadım.dvd'nin kablolarını çıkardım,restart yaptım,normal olarak açıldı.
    sizce problem neyden kaynaklanıyor olabilir?bir çakışma sözkonusu olabilir mi?yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

• CD - ROM sürücüler genellikle Slave, yazıcılar ise Master jumper ayarı ile gelirler.
    ilk olarak, anlattıklarına dayanarak, primary IDE kanalında hard diskinle beraber bir optik aygıt kullanmaya çalıştığını görüyoruz. Eğer ikinci kanalın boş ise, optik sürücüleri ikinci kanala bağlaman performans açısından optimaldir. Yani ilk kanalda HDD'ler, ikincisinde optik aygıtlar. Sisteminde tek bir IDE kanalı varsa üstte yazdıklarım geçersiz. Gelelim sorununa, yeni aldığın optik sürücünün arkasındaki jumper'ları Slave konumuna aldığın an sorunun çözülecektir. Kolay gelsin.
  • dostum,çok teşekkür ederim.dediğini yaptım,sorun çözüldü.DonanımHaber 1 numara
    quote:

Orjinalden alıntı: Hazar

CD - ROM sürücüler genellikle Slave, yazıcılar ise Master jumper ayarı ile gelirler.
    ilk olarak, anlattıklarına dayanarak, primary IDE kanalında hard diskinle beraber bir optik aygıt kullanmaya çalıştığını görüyoruz. Eğer ikinci kanalın boş ise, optik sürücüleri ikinci kanala bağlaman performans açısından optimaldir. Yani ilk kanalda HDD'ler, ikincisinde optik aygıtlar. Sisteminde tek bir IDE kanalı varsa üstte yazdıklarım geçersiz. Gelelim sorununa, yeni aldığın optik sürücünün arkasındaki jumper'ları Slave konumuna aldığın an sorunun çözülecektir. Kolay gelsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.