Şimdi Ara

dvd Video nasıl yazıcam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bilgisayarımda nero yuklu ama dvd ye video klipleri nasıl yazıcam bilmiyorum..? veri dvd si mi yarat demem gerekiyor ? Tşk

• Yazdığınız Dvd yi PC de seyredecekseniz veri Dvd si olarak yazabilirsiniz. Ancak Dvd Playerda seyredecekseniz veri dvd si yaparsanız playerda seyredemezsiniz. Bunun için DVD formatına encode etmelisiniz (Örnek: ConvertXtoDvd programını kullanabilirsiniz).
    Kolay gelsin.
  • ARABAM DAKİ DVD PLAYER DA İZLİCEM
  • O zaman klipleri Dvd formatına encode etmelisiniz. Bunun için bahsettiğim programı kullanabilirsiniz (DVD player'ın DivX gösterme özelliği olmadığını varsayıyorum). Programda Türkçe dil desteği de mevcut, daha önce forumda da verilmişti. Kliplerinizi çevirdiğinizde AUDIO_TS ve VIDEO_TS klasörleri oluşturacak (VIDEO_TS klasörleri içinde *vob dosyaları barındıracaktır). Bunları yazmak için nero yada diğer cd-dvd yazma programlarını kullanabilirsiniz.
    Ben bunun için Ashampoo Burning Studio yazılımını kullanıyorum. Benim kullandığım sürüm 7.01 sürümü İngilizce, ama 6.5 sürümünde Türkçe desteği var. Onu tavsiye ederim. Bu yazılıma göre tarif edeyim, sanırım neroda da buna benzer yol izlenmesi gerekir. Programı çalıştırdığımızda "Burn Movies" (Film yak) --> "Burn a Video DVD from a Prepared Folder" (Hazırlanmış Klasörden Film yak) seçeneğini tıklıyoruz ve VIDEO_TS klasörünü gösteriyoruz. Bu kadar.
    Eğer DVD playerınızın DivX gösterme özelliği varsa DivX'e çevirerek de DivX formatında kaydedebilirsiniz. Ancak Playerın bunu oynatabilmesi için mutlaka DVD'nizin sonlandırılması gerekir.
    Umarım anlatabilmişimdir. Kolay gelsin.

• çok tşk. ederm yardmnz için.. dvd player ın üzerinde divx amblemi var çalıyordur herhalde...

peki ben divx desteklediğini kabul edersek bu convertxtodvd programı ndan sonra neroda nasıl bir işlem yapacagım ?
  • Cihazınız DivX destekliyorsa ConvertXtoDVD programını kullanmanız gerekmez. Çünkü bu program DVD formatına çevirir. Şimdi sizin kliplerinizin uzantısının avi olduğunu ve DivX veya Xvid codeci ile oluşturulduğunu bilmeye kalıyor.
    Eğer klipleriniz DivX (yada Xvid) formatında ise normal veri dosyası şeklinde kaydetmeniz ve DVD medyayı sonlandırmanız yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

Burada bazı bilgiler mevcut; biraz kurcalarsanız faydası olacaktır sanırım.
  • tesekkur edermm cok yardımcı oldnz ... ii geceler..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.