Şimdi Ara

DVI ile VGA arasındaki fark? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
10.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Örneğin ide kablosunun veri aktarım kapasitesi belli (100 mb/s)bunu aparat ile sataya çevirsek. Veri aktarımında bir fark görebilirmiyiz hayır.
  • Tamam şimdi oldu. Peki ekran kartım iyi bi kart sayılır. Geforce Go 760 256 mb paylaşımsız. 2500 e kadar destekliyor. Ayar yapıp vga'dan yüksek kalite çıkış verebilir miyiz ? Yani vga dijitali sıkıştırıp analog yapıyormuş ya. Onu sıkıştırmasını kaldırabilir miyiz yada azaltma ?
  • hocam teorik olarak yanılıyorsun.Bilgisayardan görüntü analog olarak çıkıyor. sen adaptörle çevirdiğinde dijital oluyor. Peki bu adaptör de zaman kaybı olacağı gibi görüntü kalitesi de kaybolur.

Hem fark olmasaydı neden dvi girişli kartlar üretiliyor. Herkes adaptör kullansaydı....

Kısacası Şahinin kasayı toplasan Bmw etmez...
  • Bende bu hafta içinde LCD monitör almayı düşünüyodum yazılar çok açıklayıcı olmuş herkese teşekkürler..
    Özellikle krm-iks yazı çok açıklayıcı oldu..

Bu arada bende birşey soriim..
    DVI çıkış genelde lüks modellerde oluyo demişsin..
    Mesela iki model arasında kaldım arada 100 lira fark var DVI çıkış olan pahalı, onu gende aliim mi yani buna değer mi yoksa VGA olanı mı aliim..

Not : Bu arada pc de iki giriş de var..
  • quote:

Orjinalden alıntı: bekarburak
    Arkadaşlar benim dizüstünün çıkışı vga. Ama çözünürlük 2500 e kadar kadar destekliyor. Şu anda da 1920x1080 le çalışıyor Acer X233H full hd monitörde. Şunu soracağım, ben vga dvi dönüştürü alıp monitörün dvi'dan bağlasam bi faydası olur mu yoksa zaten çıkışım vga olduğu için bi fark olmaz mı ?
    Evetse adaptör mü alacağım yoksa bi ucu vga bi ucu dvi olan kablo mu ?

Merhaba,
    Bende birkaç cümle ile katkıda bulunayım.
    DVI>VGA dönüşümü basit bir adaptörle mümkün ama VGA>DVI dönüşümü için ise daha kompleks cihazlar gerektirir. Basit bir adaptörle VGA-DVI dönüşümü mümkün değil. Aşağıdaki resimlerde olduğu gibi.
    Esasında gerçekte DVI çıkışın VGA'ya dönüşümü olayı yok. DVI portunda dijital sinyal ile analog sinyal birlikte çıkar. Aparat ile analog sinyaller ayrılıp çıkışa verilir.

VGA görüntü teorik olarak DVI görüntü kalitesinde olamaz. VGA'da olay şudur: Ekran kartında dijital olarak üretilen görüntü bilgisi DAC (digital analog converter) ile analog hale dönüştürülür. Kablo ile monitöre giden bu analog görüntü bilgisi ADC (analog digital converter) ile tekrar dijital hale getirilip ekranda gösterilir. Bu nedenle VGA'da bu dönüşümler aşamasında teorik olarak görüntü kalite kaybı kaçınılmazdır.

DVI>VGA dönüştürücü

DVI ile VGA arasındaki fark?

VGA>DVI dönüştürücü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 14 Nisan 2009; 22:17:14 >

• dvi a değer. DVİ modeli al
  • Peki ben o mavi kutuyu alsam vga çıkışım dvi kalitesine mi çıkacak ? Ve bu cihazı nerden alabiliriz ?

http://www.hepsiburada.com/uptech-dvi-vga-gold-plate-cable-18mt-erkek-erkek-dvi-301/productDetails.aspx?categoryid=84120&productid=bs1388#tablnk
    bide bu iş görür mü

http://www.ranteks.com.tr/index.php?cmd=urun_goster&urun=766 bu da fenaymış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bekarburak -- 14 Nisan 2009; 23:59:50 >

• quote:

Peki ben o mavi kutuyu alsam vga çıkışım dvi kalitesine mi çıkacak ? Ve bu cihazı nerden alabiliriz ?

Önceki mesajımda bahsettiğim gerekçe nedeniyle cevap HAYIRdır. VGA>DVI dönüşümünde eldeki orijinal sinyal zaten analogdur. Dolayısı ile bu dönüşümde görüntü kalitesi artmaz, hatta bir dönüşüm olayı nedeniyle kalite azalabilir bile. Bu tür cihazların amacı DVI girişi olup VGA girişi olmayan bir cihaza VGA çıkışı adapte etmektir.
    Bu tür cihazlar piyasada pek rahat bulunacak cihaz değillerdir. Pek satılan bir cihaz olmadığı için fiyatlarıda epey fazladır.

Linkini verdiğinz kablo DVI>VGA kablosudur, VGA>DVI değil. Yani aşağıdaki resimde yer alan adaptörün kablolu hali.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 15 Nisan 2009; 0:05:10 >

• Ama Ramazan kardeşim DVI in değil out yazıyor. VGA in yazıyor. Vga girip DVI çıkıyor gibi sanki. Birde bi önceki mesajda yolladığım 300 liralık küçük adaptör ne iş acaba o kadar pahalı

http://www.netsiparis.com/detay.asp?kod=18351609001 bak bu da diyorki değiştiriyor ama 400 kağıt.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bekarburak -- 15 Nisan 2009; 0:02:30 >
  • quote:

Ama Ramazan kardeşim DVI in değil out yazıyor. VGA in yazıyor. Vga girip DVI çıkıyor gibi sanki. Birde bi önceki mesajda yolladığım 300 liralık küçük adaptör ne iş acaba o kadar pahalı
    http://www.netsiparis.com/detay.asp?kod=18351609001 bak bu da diyorki değiştiriyor ama 400 kağıt.

Önceki mesajlarımı tekrar gözden geçirdim. Mesajlarımda bahsettiklerimde bir yanlışlık yok. Sanırım yanlış anlaşılan bir konu var.
    http://www.netsiparis.com/detay.asp?kod=18351609001
    Yukarıda linkini verdiğiniz ve benim de benzerinin resmini gönderdiğim çok pahalı diyebeleceğimiz cihaz bir VGA çıkışı DVI'a dönüştüren cihazdır. Gönderdiğim resimde bir VGA girişe karşılık VGA ve DVI çıkış var ki normaldir. VGA çıkış girişin bir nevi paraleli, DVI ise dönüştürülmüş halidir.
    Yalnız önemli bir nokta var. Bu tür chazlarda dönüşüm tek yönlüdür. Yani o cihazın DVI çıkış yazan yerine DVI çıkışı olan bir bilgisayar bağlayıp VGA portlarından çıkış alamazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 15 Nisan 2009; 0:21:44 >

• Peki şunu sorayım, şirketimdeki masaüstü bilgisayarımda hem dvi hem vga çıkış var, lcd'de vga var ve vga-vga bağlantılı. dvi'dan vga adaptörü alsam 10 liraya falan satılıyor, ve lcd'ye bağlasam farkeder mi ? Yoska lcd vga girişli olduğu için farketmez mi ?
  • quote:

Peki şunu sorayım, şirketimdeki masaüstü bilgisayarımda hem dvi hem vga çıkış var, lcd'de vga var ve vga-vga bağlantılı. dvi'dan vga adaptörü alsam 10 liraya falan satılıyor, ve lcd'ye bağlasam farkeder mi ? Yoska lcd vga girişli olduğu için farketmez mi ?

Bilgisayardaki ekran kartı çıkışı olan DVI portuna takacağınız bir dönüştürücü ile alacağınız VGA görüntüsü ile ekran kartının diğer portu olan VGA portundan alacağınız görüntü arasıdna hiçbir fark olmaz. Önceki mesajlarımda da bahsettiğim gibi DVI>VGA adaptörlerinde olay dijital sinyalin analog sinyale dönüşümü değil DVI portunda birlikte gelen analog ve dijital sinyalin ayrıştırılıp adaptör çıkışından analog sinyalin iletilmesidir.

• Çok teşekkürler Ramazan kardeş. Artık netleşti. Benim tersliğim büromdaki monitor vga bilgisayar ekran kartı dvi, evdeki bilg vga monitor Dvi Çok teşekkürler.
  • Rica ederim. Kolay gelsin.
    Selamlar...
  • Monitörü DVI amı bağlamam gerekiyor aldığım zaman yoksa VGA taksamda görüntü farkı oluşuyormu..?

bu arada benim şimdiki ekran kartında VGA girişi var DVI yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Se_co
    Monitörü DVI amı bağlamam gerekiyor aldığım zaman yoksa VGA taksamda görüntü farkı oluşuyormu..?
    bu arada benim şimdiki ekran kartında VGA girişi var DVI yok.

Ekran kartınızda DVI çıkış olmadığına göre monitörü DVI olarak bağlama şansınız yok. Gerçek olarak DVI bağlantı için hem ekran kartının hem de monitörün bu teknolojiyi destekliyor olması gerekir. Yeni bir monitör alacaksanız DVI girişi olmasına mutlaka dikkat edin. Yeni monitrölerin pek çoğunda DVI girişi mevcut.
    VGA ile DVI arasında görüntü kalitesi açısından teorik olarak bir fark mevcut. Ancak pratikte DVI ve VGA ile bağlı aynı marka ve monitörü yan yana koyup incelemeden aradaki görüntü kalitesi farkını ayırt edemeyebilirsiniz.

• bilgileriniz için sağol zaten alırkene DVI çıkışlı olanını alacam ekran kartınıda DVI çıkışlı olanını almaya dikkat edeceğim zaten agp olarak saphire HD 3650 Yada 3850 Var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Se_co
    bilgileriniz için sağol zaten alırkene DVI çıkışlı olanını alacam ekran kartınıda DVI çıkışlı olanını almaya dikkat edeceğim zaten agp olarak saphire HD 3650 Yada 3850 Var.

Rica ederim.
    Selamlar...
  • Selam arkadaşlar inanın bana bütün yazıyı tek tek okudum ve düşündüğüm bir çok sorunun cevabını buldum.
    Fakat hala cevabını net olarak bulamadığım bir soru var.

42" 42PFL5604 PHILIPS LCD Aldım.Henüz elime ulaşmış değil. TV de 3 tane HDMI girişi mevcut.
    Ekran kartım 128MB A360LE TD (nVidia 5700'e tekabül ediyor).
    Ekran kartım üzerinde Hem VGA hemde DVI çıkış bulunuyor.

Sorum ise şu son günlerde piyasada yaygın bir şekilde görülen ve hatta philips'in bile üretmiş olduğu DVI to HDMI kablolar var.
    Ekran kartımın üzerinden DVI çıkışından görüntüyü dijital olarak alıp Tv üzerindeki HDMI'dan dijital olarak göndermek niyetindeyim.
    Görüntü olarak herhangi bir kaybım olurmu? Bir arkadaşım sırf bu yüzden HDMI çıkışlı bir ekran kartı aldı.(Eski kartında DVI çıkış olmamasından dolayı)
    TV den sonra bir dünya parayı da ekran kartına vermek istemiyorum.

bu söylediğim bağlantıyı yapan deneyen test eden arkadaşlar varsa izlenimlerini benim ve diğer bu sorunun cevabını merak eden arkadaşlarla paylaşırlarsa mutlu olurum.

Esenlikler ve Saygılar Sunarım.
    İyi Günler...

• quote:

Orjinalden alıntı: brave87
    Ekran kartım üzerinde Hem VGA hemde DVI çıkış bulunuyor.
    Sorum ise şu son günlerde piyasada yaygın bir şekilde görülen ve hatta philips'in bile üretmiş olduğu DVI to HDMI kablolar var.
    Ekran kartımın üzerinden DVI çıkışından görüntüyü dijital olarak alıp Tv üzerindeki HDMI'dan dijital olarak göndermek niyetindeyim.
    Görüntü olarak herhangi bir kaybım olurmu?

Merhaba,
    HDMI ve DVI dijital çıkışlardır. HDMI çıkışın bir üstünlüğü beraberinde ses iletimi de yapabilmesidir. DVI çıkışı olan bir ektan kartından DVI-HDMI kablo ile PC LCD TV'ye bağlanabilir. Sesi ise ayrıca bağlamanız gerekiyor. Bazı HDMI çıkışı olan ekran kartları HDMI çıkışından ses çıkışı da verebiliyor.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.