y boyle bir bomba varmıs.2 turlusu varmıs biri konvensiyonel patlayıcılar ile calısanı bide bole elektronik parcalar ile yapılan bir tür.bunlar manyetik atımlar yaraparak elektronik aletleri bozuyorlarmıs amerika ırak savasında guc santrallerine karsı kullandı galiba nasıl calıstıgına dair bir fikri olan var mı bunların ozellikle elektronikl olanının patlayıcılı olanı anlıyorumda elektronik bir sey nasıl manyetik alan yaratır ki?
manyetik alan zaten ya doğaldır ya da elektroniktir
ya harbi... kuvvetli ve anlık bir manyetik alan nasıl yaratılabilir?
güclü bir kapasitor gerekir heralde su flaslarda kullanilan sistemler gibi olacak heralde tahminimce kondansator sarj olacak bir anda bütün yükünü bobin üzerinden falan gecireceksin ama sall1yorum tabiki :D
manyetik alan bir bobinden geçen akım sonucu oluşur.. ama bu öyle alet bozucak kadar güçlü olmaz.. 1 metre yakındaki bir şeyi bozmak için kolunuz kalınlığındaki bir telden yaklaşık 50.000 volt filan geçirmeniz lazım.. tabii manyetik alanın bir şeyi bozmasındaki esas çalışan şeyin kendi frekansını bozmasıdır.. yani siz bu manyetik alanı bir hesap makinasına falan tutarsanız pek bişey olmaz.. ama micro işlemcili sistemler kendi dahili çalışma frekansı olduğu için mesela cep telleri 900 Mhz..siz eğer bu frekansı bozucak yani bastırıcak bir frekans üretmelisiniz..eğer bu manyetik dalga çok güçlü ve devamlı olursa cihaz uzun süre yanlış frekansta çalıştığı için içindeki bazı parçalar yanıcak bozulucak..ve siz artık manyetik dalgayı kesseniz bile çalışmıyacak..
böyle bi bomba oceans eleven filminde vardı bilmem hatırlarmısınız hatta kısa süreliğine bütün las vegasın elekriğini kesmişlerdi...
yarattığımız manyetik etki herhangi bir iletken üstünde elektrik indüklenmesine yol açarsa (nasıl olcak?) bozarız bişileri ama!!!! kim bozulur bu işe bilemem
BEN BİLDİĞİM KADARIYLA BİŞİLER ANLATAYIM WHESTHON KÖPRÜSÜNÜ BİLİRSİNİZ BU DEVREYE GALVANOMETRE YERİNE BİR KONDANSATÖR BAGLIYORUZ.VE YÜKSEK AKIM VE GERİLİMDE CONDANSATÖRÜ PATLATIYORUZ BU CEVREDEKİ ALETLERİ BOZUYOR MANYETİK OLARAK TEK SORUN KAPASİTENİN MANYETİK ALAN YAYIP YAYMADIGI SANIRIM YAYIYOR HATTA Bİ FİLMDE VARDI KÜCÜK ASKERLER DİYE FİLMDE DİREKTEKİ LOMPANZASYON KAPASİTESİ PATLIYOR OYUNCAKLAR İŞİ BİTİYOR ÖRNEK SACMA MA MANTIK BU
da sanirim sadece manyetik alan olusturmakla olmuyor sanirim olursturdugunuz manyetik akimi bole bir seferde yogun bir sekilde yollarsanirsa parcalari yakabiliyormus sanirim.ama iste o ani yogun manyetik alan nasil yaratilir ki kocaman bir telden 50.000v gecirmek pek mumkun degil hemde tehlikeli
bir cihazın veya başak bir aletin üzerinden kaldıramyacağı akım geçince zaten bozulur. Ama yukarıda söylendiği gibi: önemli olan bu akımı manyetik alanla elde edebilmek. Yöntemini ben bilmiyorum ve harbiden bilen biri varsa yazsın şuraya
quote:
Orjinalden alıntı: LoNgLoNgBow
da sanirim sadece manyetik alan olusturmakla olmuyor sanirim olursturdugunuz manyetik akimi bole bir seferde yogun bir sekilde yollarsanirsa parcalari yakabiliyormus sanirim.ama iste o ani yogun manyetik alan nasil yaratilir ki kocaman bir telden 50.000v gecirmek pek mumkun degil hemde tehlikeli
Google'da çokça ilgili ve bilimsel link var. Şimdi zamanım olsa link verirdim ama... Bi ara görmüştüm ben de. İçinde bir bobin vardı onu hatırlıyorum bir de normal patlayıcı. Patlayıcının şok etkisini bi şekilde kullanıyodu sanırım....
Bi arayın bakalım neler çıkacak.
iste o bahsettigim benim dedigim konvensiyonel sistem.benim merak ettigim bole üretec gibi biisy yani bir devre ile yapılan bisiy sanırım
ben bişeler aradım ve buldum hatta pek zorda olmadı
işde size linki kardeşim uğraşmayın öyle o kadar...
www.h-bomb.org
bu sitede başka türlü bomba var dergi sitesi bu yaw
acaba yanlış mı yazdın dedim .com lusununa tıkladım hareket çeken yaşlı kadınlar çıktı karşıma
bence bisahakine biraz daha dikkatli olsan ii olur...
elektromanyetik değil ama bende doğal bir mıknatıs var 4cm yüksekliğinde 50ykr kalınlığında küçük birşey 2 metreden monitörün altını üstüne getiriyor ilgiç bir şey çok güçlü yapıştığı yerden çıkarmak kol kuvveti istiyor nunun bardak kadarının yapacaklarını düşünemiyorum
elindeki mıknatıs buyuk ihtimalle neodyumdur bendede aynılarından var.mobitore naptıgını bende gordum a ma cok yaklastırma derim sonra o renkli sekiller ole kalıyor ekranda :D
h-bomb hidrojen bombası degil mi zaten e bombun kaynagı o hidrojen bombası denemelerinde havaideki elektriklerin kesilmesinden gelir.adamlar neden kesilsin falan derken bu e-bomb olayını uretirler sitelere bakacagım simdi
Tübitakın Bilim ve teknik dergisi bir sayısında en ince detayına kadar anlatmıştı.Hangi sayı olduğunu hatırlamıyorum.Forumlar kadar bu dergiyide takip etmelerini genç arkadaşlarıma tavsiye ederim.Bilim ile bilim kurgu arasında hiç bir bağ yoktur.Filimlerde gördükleriniz filimlerde kalsın. E-bomb lar 500 metre çapında etkilidirler ve korunmasıda basittir.
elektrik ile manyetik anlanını formülünde paydada kablonun direnci var. direnç nekadar düşük ve sıfıra yakınsa okadar az elektirk potansiyeli ile maksimum manyetik güç elde edilir. bunun için direnci sıfıra yakın süper iletken maddeler , elektron hızlandırıcı platformlar geliştiriliyor. bana direnci sıfır bir tel bulun yapayım.