Şimdi Ara

E-devlet’e soy ağacı sorgulama hizmeti eklendi: Alt-üst soy bilgisi sorgulama (165. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.440
Cevap
22
Favori
284.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
149 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 163164165166167
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Lykia34

Sinoplu musunuz hocam:)

evet sinop dikmen siz
  • benim dedemin babası için il ilçe kısmında Cygnus Alfa-3 güneş sistemi yazıyor , uzaydan gelmişler galiba :D
  • ttfvol kullanıcısına yanıt
    Sinop Türkeli hocam:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi şöyle bir sıkıntım var. Anne tarafım Selanik çıktı bunu biliyorduk zaten, eşimin anne tarafıda selanik çıktı. İkimizinde atalarının Selanikteki Kasaba ve Köyleri aynı, biz mübadele ile gelmişiz İstanbul'a eşimin tarafıda mübadele ile gelmiş Edirneye. Acaba biz akraba olabilir miyiz? 1924'lü yıllarda Selanikten gelinen köy o yıllarda en fazla kaç hane olabilir ki? Kafamda deli sorular..
  • 1822 ye kadar gitti ailede herkes yerli, zengin mısırlı dedem yok

Yalnız 1900 doğumlu dedem hala sağmış acaip tırsıyorum şu an
  • 1910’a kadar çıktı benim.Dedem ve onun dedesine kadar Üsküp’de doğmuşlar.Vatandaşlık çalışır mı ?

• Sonund bakabildim.

Vay be gurur duydum

• Zodiac Killer Z kullanıcısına yanıt
    [Bu mesaj üye isteğiyle silinmiştir.]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 21 Mart 2021; 11:17:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Space.

Bende hala vermiyor hocam nüfusa gidin diyor nasıl baktınız? Ne hatası veriyordu?

Mail veya eposta geleceğini bildiren bir uyarı aldım.

Gece ise şöyle bir mesaj aldım:

"Alt-ust soy bilgileriniz hazirlanmistir. e-Devlet Kapisindan kontrol edebilirsiniz."

• quote:

Orijinalden alıntı: veradrake

Sağ gözükenlerin nufus sayımındaki statüsünü bilmem ama seçimlerin sonuçları ile bağlantılı olma ihtimaline de bakmak gerekir.

Sonuçta sağ ise ki orada sağ yazıyor bu da resmi olarak seçmen olduğunu gösterir ve oy kullanma hakkı vardır yasal olarak.

Oyumuza sahip çıkmak vatandaşlık borcu ise bu listelerde sağ görünen kişilerin durumlarının düzeltilmesi ile alakalı gerekli mercilere başvurarak bu görevi yerine getirilmesi gerekir bana göre.

Bu kadar da paranoyak olmayın. Basit mantıkla düşünmek yeterli. İlkokul Öğrencisinin dahi bilebileceği basit bi kural var. Oy verebilmek için TC vatandaşı olman gerekir. Tc kimliği çıkarılmış mıdır bu insanlara? 1843'de doğan adam 1920'de 77 yaşında oluyor. Soyadı kanununa kadar bu insan çoktan ölmüştür. Soyadı olmayan nasıl seçmen olsun? Tarihi nüfus kayıtları ile TC nüfus kayıtlarını karıştırmak doğru değil. Bir insanın seçmen olabilmesi için TC nüfus idaresinin kayıtları esas alınır, tarihi kayıtlar değil!

Sağ olarak gözüken kişilerin soyadı yok.Soyadı olmayan bir insanın TC kimliği olamayacağına göre resmi olarak nasıl sağ olsun ve nasıl seçmen olarak gözüksün?

Bir insanın öldüğünü resmi kayıtlara öldü diye işletmeden resmen ölmüş olmaz. Osmanlı'nın yıkılış döneminde, Kurtuluş Savaşı döneminde ölen her insan için resmi dairelere başvurup öldü kaydı düşüldüğünü düşünemeyiz herhalde. 200 sene önce doğmuş birinin doğum kaydı var, ama ölüm kaydı yoksa öldü diye yazamazsın. Tarihi belgelere göre girilen kayıtlar sonuçta bunlar. Belge yoksa kendin belge uyduramazsın!

Soyağacı verilerini girerken ölüm kaydı olmayanlara "sağ" yazmak yerine "ölüm kaydı yok" yazmaları gerekirdi. Çünkü sağ olarak yazılanlar aslında "ölüm kaydı" olmayanlardır.

Tarihi nüfus ayıtları ile mevcut nüfus verilerini karıştırmamak gerekir. Nüfus müdürlüğündeki veri istatistikler ortada. Türkiye'de en yaşlı insan belli. Mesela 1894 doğumlu bu kadın var. Bunu nüfus kayıtlarına göre bulabiliyorsunuz.

Biz şimdi Türkiye'nin en yaşlı insanı bu kadını mı baz alacaz, yoksa tarihi belgelere bakıp ölüm kaydı olmayan en eski doğumlu olanı mı alacağız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 16 Şubat 2018; 13:48:49 >
  • Dedem babası Previşte Çıtaklıdan göçüp gelmiş , İzmir foçalı bir kıza aşık olup bizim soyağacını başlatmışlar(kayıtlı olan) Bana biraz hüzün getirdi soyağacına bakmak yıllar önce yaşamış birileri vardı ve onlar senin ataların ve ilerde sende birilerinin atası olucaksın. garip zaman geçiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: serenissimo

benim dedemin babası için il ilçe kısmında Cygnus Alfa-3 güneş sistemi yazıyor , uzaydan gelmişler galiba :D

• Zodiac Killer Z kullanıcısına yanıt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 21 Mart 2021; 11:17:40 >
  • Bende de aynı. Nufüsa gidin diyor.

• Sonuç vermeyenlerde soyda bir yerde evlatlık girişi var arkadaşlar. Bu resmi bir bilgi değil ama gözlemdiğim kadarıyla doğru bir bilgi. Gizlilik açısından internetten vermek istemiyorlar bu kişilere. Annesinin, dedesinin belki de kendisinin evlatlık olduğunu internet sorgusunda görmesin diye böyle bir karar almış olabilirler.

Benim anne tarafında dedem evlatlık baba tarafında da evlatlık. bana vermediği gibi kuzenlerin hiç birisine de vermiyor sonuç.

edit : imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LucidDream -- 16 Şubat 2018; 14:12:22 >
  • LucidDream L kullanıcısına yanıt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 21 Mart 2021; 11:17:7 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LucidDream

Sonuç vermeyenlerde soyda bir yerde evlatlık girişi var arkadaşlar. Bu resmi bir bilgi değil ama gözlemdiğim kadarıyla doğru bir bilgi. Gizlilik açısından internetten vermek istemiyorlar bu kişilere. Annesinin dedesinin belki de kendisinin evlatlık olduğunu interner sorgusunda görmesin diye böyle bir karar almış olabilirler.

Benim anne tarafında dedem evlatlık baba tarafında da evlatlık. bana vermediği gibi kuzenlerin hiç birisine de vermiyor sonuç.

Aynen benim baba tarafında evlatlık durumu var aileden kimsede çıkmıyor.

Genel bir yargı da oluşturmayalım şimdi çıkmayan herkes ebeveynlerini evlatlıkla suçlamasın.Zamanında bizim oralarda yangın çıkmış nüfus bilgileri ondan olmayabilir felan diyorlardı başka akrabalarda çıkınca kesin bu evlatlık mevzusundandır diye düşünmeye başladık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pozitron~ -- 16 Şubat 2018; 14:15:1 >
  • işte bu kayıtların nasıl tutulduğunu bilmiyoruz. sonuçta kara kaplı defterler bilgisayar ortamına geçirildi. orada yazıyordur muhtemelen anne babanın öldüğü ve amcanın evlat edindiği.
  • Ulan geldiğimiz noktaya bak evlatlık cikacaz iyimi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pozitron~

quote:

Orijinalden alıntı: LucidDream

Sonuç vermeyenlerde soyda bir yerde evlatlık girişi var arkadaşlar. Bu resmi bir bilgi değil ama gözlemdiğim kadarıyla doğru bir bilgi. Gizlilik açısından internetten vermek istemiyorlar bu kişilere. Annesinin dedesinin belki de kendisinin evlatlık olduğunu interner sorgusunda görmesin diye böyle bir karar almış olabilirler.

Aynen benim baba tarafında evlatlık durumu var aileden kimsede çıkmıyor.

Genel bir yargı da oluşturmayalım şimdi çıkmayan herkes ebeveynlerini evlatlıkla suçlamasın.Zamanında bizim oralarda yangın çıkmış nüfus bilgileri ondan olmayabilir felan diyorlardı başka akrabalarda çıkınca kesin bu evlatlık mevzusundandır diye düşünmeye başladık.

resmi bilgi değil dedim zaten.
    ama yaşadıklarım ve gözlemlediklerim bunu gösteriyor.
  • 
Sayfa: önceki 163164165166167
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.