Şimdi Ara

E-ten M600+ Kullanıcıları (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
860
Cevap
1
Favori
90.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

http://www.casperstore.net/catinfo.asp?cid=13 burayada bak istersen. m500 ün aksesuarları m600 ile aynı.
  • Arkadaşlar ppc ye hard reset attım. Sonra ilk açılışta etenin kendi programlarını yüklemesine izin vermeden softreset yaptım. Ve etenin programları yüklenmeden çok daha hızlı çalışıyor. (abartıyo olabilirim) ram 30-32 boş kalıyo. Bence bi deneyin. Yalnız bi sorun.. MMS özelliği gidiyor. Etenin kendi dialpad skini de gidiyor. Ama aynısını sonradan yüklenebilir. Hemde smartdial özelliği var.http://rapidshare.com/files/919734/etendial.zip.html
    r a p i d s h a r e

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperenc -- 27 Ekim 2006; 21:35:24 >
  • vala ben cihazımdan gayet memnunum şu anlık.benim tüm ihtiyaçlarıma cevap veriyor.ben daha maalesef irda'yı denemedim.bu aralar biraz yoğunum ve ancak benjm için elzem olan şeyleri deneyebildi.mesela bluetooth çok başarılı.ayrıca şu anda wi-fi bağlandım ve sanal klavyesiyle yazıyorum haliyle çok hızlı olmuyor (yazı) ama bence yine tekrar ediyorum inanılmaz bir makine.ses evet bazen kalitesizleşiyor.beni büyüleyen orjinal ring tone olan russian dance'tı.yalnız daha önce sorduğum şu cradle'a usb memory stick takılması olayını denedim.olmuyor.eten-users'a girdim araştırdım.m600 plus'ın cradle'ının m500 modelininaynısı old'u ve eten mühendislerinin windows mobile 2003'te çalışan bu usb host için mobile 5.0 da driver geliştirmediğini ve en azından şu anlık usb host'un işe yaramadığını belirten bir yazı yazıyor.mobilera paketini aktive ettim vegayet düzgün çalışıyor.ultravizyonun el kitabında usb hosta usb mouse yada memory stick takılabileceği yazıyor.mail atacağım sonucu belirten bir yazı yazarım.daha olmadı ben eten'in orjinal sitesine de bir mail göndereceğim.bu arada elimdeki ufacık etenimle wi-fi mükemmel bağlantım harika bir his uyandırıyor.gprs bağlantı ise oldukça yavaş.tabi ki adsl kullanıp ona geçiş yapmak insanı sinir harbine sokuyor.ama acil durumlar için mükemmel.şimdilik bu kadar.gelişmeleri yazarım.saygılar..

• O usb host olayı eten-users ta halledildi. Ben denedim usb flash bellek ve mouse çalışıyor. Bu forumda yazmıştım zaten 2. sayfaya bak.
  • alperenc çok saolasın.büyük zaman kaybından kurtardın beni.çoook çok teşekkür.hemen deneyeceğim.Ayrıca cradle olmadan cihaza harddiski bağlamaya yarayan kablo acaba çalışıyormu ?eğer çalışıyorsa müthiş olur.bunu deneyen kimse varsa deneyimini paylaşırsa sevinim.slmlar..
  • Ben cab dosyasını kurdum.256 mb kingston usb flash belleğimi taktım cradle'a ama hala cihaz otomatik olarak görmedi.Acaba cihaz görüyor da ben mi ulaşamıyorum diye de düşünüyorum.Bu arada Alperenc "I love you but not gay too.." Bunu halletmiş olanlar özellikle Alperenc yardım edebilirsen sevinirim.Şimdiden teşekkürler..
  • Ya tamam kimliğimizi açığa çıkatma şimdi gay falan :P. Öncelikle cradle şarjda veya bilgisayara bağlı olması lazımki elektrik alabilsin. Usb yi taktıktan sonra settings - memoryden storage e bak. Orda sdmmc ve o usb flash görüncek.
  • vala 2 defa hem orjinal eten-users'tan indirerek hem de alperenc'in verdiği linkten indirerek (ki aynı link aslında ben belki yanlış driver'ı indiriyorumdur diye tekrar denedim) çözmeye çalıştım.Ama hala görmüyor.sadece 1 gb'lık sandiskim sdmc kart olarak görülüyor eten'de ve hala ne kingston 256 mb flash diskten ne de 80 gb'lık handydisk usb harddiskimden eser yok.mobilerayla beraber türkçe kullanıyorum şu an. o yüzden başlat/ayarlar/sistem/bellek olarak giriyorum ama sadece depolama kartı kısmında sadece SDMMC kart görünüyor ve başka bişi yok.Bu arada bu gay meselesini açıklama ihtiyacı doğdu.Alperenc kimlik gizlemekten bahsederek mütevaziliğini ortaya koyuyor ama eten-users'ta kendisi rusyadan çine fransadan bilmem nereye kadar tüm dünyadan bu konudaki eten babalarından takdir görmüş bir kişi olarak karşımıza çıkıyor.Kullanıcılardan birisi çok sağlam bir Rus yazılım mühendisinin (asıl sorunu ilk çözen bu adam) yaptığı işi takdir ederken I love you but not gay too. yazmış.(yani seni seviyorum ama gay diilm.) alperenc 'te tüm dünyada m600 plus'ta bu işi ilk çözmüş kişi ve bu kişilerden de takdir görmüş bunun üzerine.Aynı yazıyı kendisi de kullanmış ben de bi çeşit espri olsun diye bu şekilde yazdım.Fakat tüm bunların ardından hala cab dosyasını kurmama ve cradle'a enerji vermeme (mesela handydiskte özellikle enerjinin pozitif olduğunu anladım.Led yanıyordu) rağmen hala ne flash'ımı ne de usb harddiskimi göremiyorum.Benim için son derece üzücü bir durum.Saygılar..Umarım en sonunda çözebilirim.Yaa neden eten bu sorunu önceden çözmemişki....

• Abi naptın sen ya. Benim bişey yaptığım yok. ordaki adamlar işi halletti bende denedim oldu. Birçok kişide çalıştı. Gay meselesine gelince.. ordaki vatandaşın biri cabı yüklemiş kurmuş ve başarıyla sonuçlanmış. Sonra yazmış "ilove you not gay" . bende ilove you too not gay too yazdım. yani ben (de). neyse fazla deşmeyelim önümdeki geleceği. :). Bence senin için çok önemliyse bu usb host, formatla ve türkçe kurmadan dene. Klavyede bağlanıyomuş ama deniyemedim ub klavyem yok. iyi şanslar
  • vala ben gördüğümü yazdım.orda bu işle uğraşmış ve m500 yada m600 de bu işi çözmüş hem windows klasörüne satır ekleyen kişi hem de sonradan bunları cab dosyası haline getirmiş olan diğer Jack adlı kişi bu olayı m600 plusta denememişler.sen (haliyle orda da bu iş yeni çözülüyor) benim anladığım kadarıyla halihazırda m600 plus'ta bu cab dosyasını ilk çalıştıran ve başaran kişi oluosun çünkü adamlar ısrarla forumda senin m600 plus'ta deneyip denemediğini soruyorlar ve sen de m600 plus kullanıcısıyım diyince ok good gibi cevaplar geliyor.neyse dediğini bi deneyeceğim benim için bu biraz sıkıntı olacak.Çünkü activesync'le eten ve laptopu konuşturana kadar her nedense akla karayı seçtim.Öyleki ikisi konuşmaya başlayınca laptop'un ghostunu bile aldım. Nolur nolmaz diye.Umarım bu format işinden sonra bi sorun çıkmaz.Bu arada format dediğin şey bildiğimiz hard reset dimi?

Not: evet bu usb host benim için çok önemli. O yüzden habire bu iş için uğraşıyorum.Yazdığın tüm cevaplar için teşekkürler..

• Usb olayı hakkında şu sitede bir kaç şey anlatılmış ve gerekli dosyalar var. http://www.cebimdekipc.com/index.php?showtopic=1905
  • Arkadaşlar pda da türkçe paket hazırmı geliyor aktivasyon istiyormu ekstra para gerekiyormu vs. bilgilendirirseniz sevinirim
  • eten m600 plus'ta evet türkçe paket hazır geliyor fakat 30 gün içinde eğer internetten direk olarak yada başka bir bilgisayarla gerekli kodları yolladıktan sonra aktivasyon kodunu elde ettikten sonra aktive edilmezse otomatik olarak mobilera denen bu program dezaktive oluyor ve windows mobile 5.0 tekrar orjinal ingilizceye dönüyor.Aktivasyon ücretsiz.Para gerekmiyor.Forumda diğer yerlerde hardreset atınca mobileranın gittiği yazıyor.Ben hard reset attım ve gitmedi.yada bir olasılık hard reset attığımı sandım.Çünkü biraz farklı oldu bende, mesela hala kurduğum bir iki program duruyor.türkçe klavuzda soğuk başlatma diye geçiyor ama ben sanırım başaramadım.Bunu şu usb olayı için yapmaya çalıştım ama 2 gündür uğraşıyorum ve artık yoruldum.Arada arada bakarım ama yoğun olarak uğraşmayacağım.şimdi sandisk sd kartıma gerekli bilgileri yüklüyorum ve cep bilgisayarımı kullanıyorum.bu arada ben bayağı uğraşmama karşın irda'yı çalıştıramadım.zaten ultravizyonun sitesine girdiğimde de bu özelliği yok olarak belirtmişler.Halbuki klavuzda var gözüküyor ve etenin sitesinde de var görünüyor.yani infrared ya görünüm olarak var ve biz çalıştıramıyoruz yada eten bizi kandırıyor.üzücü.fakat bluetooth olan bir cihazda ne kadar gerekli o tartışılır tabi.

• system_founder

husnuweb'in verdiği linkte cebimdekipc'de Esco ne anlatmışsa yaptım sonuç olarak Sandisk Cruzer Micro 256 MB Usb Memory Harddisk olarak görüldü. Ama external kutuda serial HDD (160 GB Samsung) ya da Microsoft Wireless Notebook Laser Mouse 6000 ürünleri kanımca driverları olmaması nedeniyle görülmedi. Genel olarak HDD ya da mouse driverları bulur, başarırsam bilgi veririm.

Gerekli dosyalar ve anlatım aşağıdaki linkte mevcut!
    http://****.de/files/35323225/Casper_Usb_Host.rar.html

IRDA M600+ 'da yok! Donanımsal olarak içinde yok. Bu yüzden ısrarla denediniz mi diye soruyorum! "Hemen belirtmeliyim ki m600 plus'ın infrared özelliği var." diye konuya başladığınız için....

Hard reset atmak için Program/Utilities/Default Settings'e tıklayın. Ekrana gelecek numaranı aynısı yanına boş olan kutuya yazın sonra OK'leyin ya da ilk sayfada daha önce anlattığım yöntemi kullanın!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sobriquet -- 30 Ekim 2006; 10:44:42 >

• önümüzdeki birkaç gün biraz yoğunum fakat bu işi takip edip halletmeye çalışacağım.irda için ultravizyonun hazırlamış olduğu türkçe kullanım klavuzunda var yazıyor ve ışınlama (beam) özelliği olarak görünüyor.Sözgelimi kitapçığın hemen girişinde cihazın genel görünümünü tarif ederken bir irda bölgesi görünüyor ve benim cihazımda da aynısından var.Benim tahminim aynı usb host olayında olduğu gibi bu da büyük olasılıkla mobile 2003 'te sürücüsü olan fakat mobile 5.0 a uyarlanmamış bir özelik.Eğer önümüzdeki günlerde bunun da çözümü çıkarsa şaşırmam çünkü klavuzda beam özeliğinden bahsederken tüm herşeyi adım adım yaptım sol alt köşede yeralan bir link benim cihazımda yok.Yani benim tahminim yine donanım var fakat biz mobile 5.0'a gördüremiyoruz.husnuweb'in verdiği linke baktım dün ama daha uygulamak için fırsatım olmadı.cebimdekipc.com çok yararlı şeyler veren bir forum ama daha fazla inceleyemedim önümüzdeki günlerde de çok zaman ayırabileceğimi sanmıyorum.Deneyimlerimi paylaşmaya devam edeceğim.Sobriquet verdiğin link için çok teşekkürler en kısa zamanda deneyerek neler olduğunu paylaşacağım.Saygılar..

• bu arada sobriquet bu yıldızlı yerlere ne yazarak linki açabilirim onu bir yazabilirsen çok sevinirim.çünkü link direk üstüne tıklayarak açılmıyor.Şimdiden teşekkürler..
  • bu arada telefonla normal konuşurken ses az geliyor.bunu eten'i araştırırken de okumuştum ve kulaklıkta sorun olmadığı fakat telefon görüşmesi sırasında sesin düşük geldiği yazıyordu onu çözmek için de bir program öneriliyordu ama neydi hatırlayamadım.hatırlayan bilen varsa yazarsa sevinirim muhtemelen burda da mı gördüm ama çok az zamanım var bu aralar araştıramayacağım şimdi.aklına gelen olursa da yazarsa şimdiden teşekkür yok olmazsa da ben programı bulduğumda burda yazarım..
  • İlk sayfada ve sonraki sayfalarda volume patch hakkında link var. Ben ihtiyaç duymadım bence şebeke ile filan da ilgili. Turkcell kullanıyorum ve çekişinden ve ses kalitesinden memnunum.

Formun müdavimleri bilir. Meşhur ****.de sitesini. Rapid-share aradaki "-" işaretini kaldırırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sobriquet -- 30 Ekim 2006; 16:55:48 >
  • system_founder, madem sen yapamıyosun bende ortaya screenshot atayım :P

İşaretçinin içi şeffaftır. Renkli olmasının şuan için bi çözümü yok galiba.

Bu da kullandığım mini optik mouse

• ikikart kırılarak bir aparatın için yerleştirilip tek kart halne getirilen sim kartla eten m600 de sorunsuz çalışıyor.iki hatta calışıyor.sebeke simgesine gelip telefonu kapatıp terar acınca diğer hatta geciyor
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.