Şimdi Ara

E-Ticaret Hakkında Genel Bilgiler ve Merak Ettikleriniz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
8.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • elektronik ticaretteki güven köprüsünü TR içi söz konusuysa ancak kurumsal bir kimlikle sağlayabiliyorsun maalesef.
    Ama yurtdışında bu geçerli değil. Ben öğrenci halimle dünyanın 4 bir yanına satış yaptım :)

Satıcı üzerine düşeni eksiksiz yerine getirdiği zaman hiçbir şekilde problem oluşmaz.
    Tabii bu köprü içerisinde daha farklı unsurlar da oluyor: Kredi kartı işlemini yapan firma - satıcı arası sorunlardan dolayı ben işimi kapatmak zorunda kaldım. Risk her zaman, her yerde vardır. Ama elektronik ticarette de sattığın mal kaliteli ve sağlamsa; vaadettiğin zamanda kargo işlemini yerine getiriyorsan senin nezdinde bir problem oluşmaz. İnsanlar güvenmeye açık. Kaliteli bir tasarım; iyi bir ssl sertifikası; rekabetçi ürünler ve fiyatlar ile her türlü zorluğun altından kalkılır bana göre.
  • nerden başlamamı önerirsin peki
    tasarım konusunda sorunum yok
    ama programcılık konusunda altyapım yok
    asp ve php gibi sunucu tabanlı işlemler çıktığında öğrenme yaşım geçmişti :)
  • profesyonel anlamda satış amaçlı soruyorsan bunu; öncelikle satacak bir ürün bulmanı öneririm. Gerisi kendiliğinden geliyor.
    yok öğrenmek için diyorsan; işleyişi mi yapmayı mı derim :)
  • üst konu olursa çok iyi olacağı kanaatindeyim

Bu bilgileri alıntı yaparak sitemizde tyayınlayabilrmiyiz? Sakıncası varmı?
  • işleyişle ilgili belli bi bilgim oldu
    asp ile e ticaret sitesi yapmak uzerine yazılmış bir kitap almıştım
    onun haricinde de okudugum makaleler oldu
    ama bunlar oturup yapabileceğim güvenini vermediler bana
    hazır kodlar kullanarak olusturacagım bir sistemi yönetmeyi deneyerek başlayabileceğimi düşünüyorum
  • kaynak gösterdiğiniz taktirde tabii ki sakıncası yok.

malum; bilgi paylaşmak içindir.
  • eyvallah
    start ı nerden yapalım
  • @mmsss;

bence başlangıç olarak planlama önemli olacaktır.
    bir anlık bir "gaz" ile bi işe başlamak ne derece doğru veya yararlı sonuç getirir bilmiyorum.
    ayrıca benim için de gün sona erdi; istersen daha uygun bir zamannda msn den görüşebiliriz.

atil_gurcan@hotmail.com
    atil@atilgurcan.com

Görüşmek üzere.

@ lynx23; bende yöneticilerimizden bunu isteyecektim. Arada geçen zaman içinde çok fazla ilgilenemedim ama artık daha fazla soru - cevaplarla ilgilenebilirim sanırım.
  • teşekkür ederim
    sonra görüşmek üzre
    yöneticilerde böyle bir konunun yararlı olacağını biliyor olacaklarından
    ilgileneceklerini umuyorum
  • birde sonuçta ticaret yapılacaksa bunun yasal bazı gereklilikleri olmalı. vergi dairesi maliye falanla ilgili bir boyutu olmalı. bununla ilgili bir bilginiz varmı?
    mesela bir altyazı sitesi bağış toplamaya başlamıştı. banka hesap numarası veremediklerini bunun yasal açıdan sıkıntı oluşturabileceğini falan anlatıyorlar ve paypal gibi bir hesap no veriyorlardı(çok incelemedim bilmiyorum). e-ticarette de buna benzer sıkıntılar olumuyormu bir ürün satarken? bu konularda ne dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vvv_com -- 31 Ekim 2006; 22:58:14 >
  • ülkemizde elektronik ticaret yaparken karşılaşılan en büyük problem kredi kartı işlem yöntemleridir. Yani hepimizin bildiği adıyla Sanal Pos.
    Sanal Pos alabilmek için; Bankaların bu konudaki gerekliliklerini yerine getirmeniz lazım ki kurumsal bir kimlik sahibi olmak bunun için en önemli şart.
    Kurumsal bir kimliğiniz olduğu zaman ise girdi ve çıktılardan muhasebeciniz sorumlu olacaktır. Ancak burada yapılacak olan bir hata ya da bilinçsiz davranış ileride büyük bir vergi sorununa neden olabilir.

Ben Banka hesabıma biri para gönderdi diye vergi ödediğimi hatırlamıyorum veya banka hesabıma para yatırıldı diye vergi ödemek zorunda kalacağımı düşünmüyorum. Ancak belli bir süreden sonra gerçekten dikkat çekici miktarlar veya sıklıkta ödeme almak sorun yaratabilir.

Kişisel olarak benim başıma gelmedi ancak bu kimsenin başına gelmeyecek demek değil.
    Konuyla ilgili benim kişisel yaklaşımım her zaman "kendim yaparım ama başkasına önermem" olmuştur. :)
    Sonuçta belirli bir yatırımla bir elektronik ticaret sitesi açılır; pos bağlantıları yapılır; bunların hepsi dükkan sahibi için risk unsurudur.
    Geri ödemelerde (özellikle uluslararası işlemlerde); geri ödeme (charge back) işlem ücreti müşteriye yansıtılır ve belli bir noktadan sonra kurumsal kimliğinize bağlı olarak bunun da vergisini ödersiniz.

Ha tabii ki bunun minimum vergi veya 0 vergi; 0 ileri dönük risk çözüm yolları var. Herkesin internette en az adını bir kez duyduğu paypal bunun bir çözümü. Ancak kişisel olarak asla ve asla paypal önermem; çünkü türkiye'ye ödeme yapmıyor :) (Benim başıma geldi ;) Aynı zamanda bu ve bunun gibi bir çok yurtdışı kurum internette ufak bir araştırmayla kolayca bulunabilir. Şu anda zamanım olmadığından ayrıntılı olarak yazamıyorum. Yetişmem gereken bir şehirler arası otobüs var ancak ilk fırsatımda internette denediğim; kendim kullandığım veya en azından sadece müşteri hizmetleri ile görüştüğüm firmalar hakkında bir ödeme dosyası da hazırlayacağım.

Ancak hatırlatmakta fayda var; uluslararası ödeme kuruluşları ile işleriniz pamuk ipliğine bağlıdır. Her an kullanım koşulları değişebilir ve mağdur kalabilirsiniz. - Ben kaldım. Ancak yine aynı pozisyonda olsam yine aynı şeyi yaparım... - Bundan dolayı hiçbir sorumluluk kabul etmem. Kullanmayı düşündüğünüz ödeme firmasıyla önden bir mail ya da instant messaging yoluyla görüşme yapmanız da fayda var. Ülkemize ödeme "withdraw" yapıp yapmadıklarını öğrenmeniz açısından.

Ama dediğim gibi bu konuya ilerleyen günlerde ayrıntılı olarak değineceğim.

Saygılarımla.

Atıl Gürcan.

• eyooo! bu kadar hızlı cevap alacağımı ummamıştım. çok teşekkürler.

arkadaşlar bence sorusu olan varsa arkadaş buralardayken sorun :)))
  • Evet ya baya bi bilgili birine benziyor Pr0tech.

Teşekkürler Pr0tech
  • merhaba kardes
    3 yıldır gg gibi yerlerde çeşitli isimlerle ürün satmaktayim.
    fakat %10 komisyon, sermaye şartı, site kuralları, ödemnin gecikmesi, ilan açma, asgari limit vsvs sıkıntılardan dolayı 1 yildir yogun bir arastirma içerisine girdim. bu gibi altyapı hizmeti veren, tüm firmalrala görüstüm. sonunda kolaymagaza tercih ettim. arkadasların ilgisinden memnunum ancak;
    1-ben bir ürün satarken onun özelliğini kesyapistir, veya birkaç standart özllik var-yok sistemiyle değil ayrıntılarıyla, testleriyle, videolarıyla tanıtayım dedim. worlda, exelde oluşturdugum tabloları yapıştırdıgım zaman yaklaşık 3 a4 boyutunda bosluk verdikten sarkittiktan sonra en altta veriyor, bu çok çirkin oluyor. sordugum zaman bunun java altyapısını oluşturan sistemden kaynaklandıgını bu konuda yapacakları birşeyler olmadıklarını soylediler. bu boslugu nasıl ortadan kaldırabilirim?
    2- musterilerime sms gondermek için smsucuz tercih ettim. fakat bana bir email gonderdiler, göndedikleri sözleşme emailinde; (KREDİ KARTI HAMİLİNİN BEYANI

www.smsucuz.net adresli internet sitesinde veya FEBAU'nun yönlendireceği diğer bir sitede, dbprofessional kullanıcı hesabına yüklenmesi talep edilen SMS kontörü bedellerinin, ödeme onayı elektronik ortamda gerçekleştirilmek üzere, Garanti Bankası'na ait, son dört hanesi 8080 olan kredi kartımdan tahsil edilmesini gayrikabilirücu olarak kabul ediyorum. Kredi kartımda oluşan herhangi bir değişikliği en geç 5 iş günü içerisinde, dbprofessional aracılığıyla, FEBAU'ya bildireceğimi beyan, kabul ve taahhüt ediyorum.
    ) boyle bir ibarenin bulunmasi beni korkuttu. bu ne demek olabilir?
    3- son soru ise admin bölümünde megatag var. oraya ne yazarsam google de arama motorlarında kayıt olacagını soylediler, bayagı bişeyler yazdım ama googlede o kelimeleri veya site adımı yazdıgım zaman benim iste ile ilgili ancak donaimhaber ve kendi forumumdaki yazilar çıkıyor. bunun için başka bişey mi yapmak gerekir, yoksa baya bir bekler de ondan sonra mı kayıt olunur aframa motorlarına

• 1. sorunuza kesin bir cevap veremeyeceğim; çünkü kolaymagaza altyapısını tam olarak bilemiyorum. Ancaksanırım basit HTML kodlama yöntemleriyle bu sorununuzun üstesinden gelinebilir.

2. bu maddenin benim gözümde sizin açınızdan zararlı olabilecek herhangi bir içeriği bulunmamakta. Hukuk dilini Türkçeye çevirecek olursak; sms ücretlerinin kredi kartınızdan tahsil edileceği; bu kartın yenilenmesi veya başka nedenlerle bilgilerinde değişiklik olması (ki kartınız kayıp ya da çalıntı olarak bildirildiğinde banka kart numarasını yenileyerek size gönderir) durumunda ise değişiklik durumunu ilgili firmaya belirtmeniz gerektiğini anlıyorum.

Ancak her ne kadar; Hukuk konuları kişisel hobim olsa dahi; tanıdık veya yakınınızdaki bir avukata danışarak kesin cevabı alabileceğinizi hatırlatmak istiyorum.

3. megatag veya benzer "tag" sistemleri; sitenizin indekslenmesine yardımcı olur. google spider veya benzer arama motorlarının "crawler" adı verilen ve sitelerde dolaşarak indekslemeyi sağlayan programcıkları öncelikle bu meta tag lar üzerinden indeksleme yapar. Ancak bu siteniz hemen listelenecek veya en üstte listelenecek anlamına gelmez. sıralamada üste çıkmanın ziyaretçi sayısı vs vs gibi farklı kriterleri mevcuttur ve maalesef ben bunların ne olduğunu tam olarak bilmiyorum.

• Bende okuğuğu şu yazıyı paylaşmak isterim;

quote:

Bu yazımda e-ticaret deneyimlerime dayanarak sizlere internette hem alışveriş yaparken işinize yarıyacağını düşündüğüm hemde güvenli alışveriş yapmanın püf noktalarından bahsedeceğim.
    Popüler sitelerden alışveriş yapmaya özen gösterin
    Alışverişlerinizi hepsiburada.com, sanalmarketim.com vb. daha önce duyduğunuz en azından kulak aşinalığı olmuş sitelerden yapmaya özen gösterin. Popüler e-ticaret siteleri uzun yıllar e-ticaret hizmetleri sunmuş olup bilgi ve tecrübeleri ile müşteri

Alıntı: http://e-ticaretveinternetreklamciligi.blogspot.com/2009/09/halis-kaya-internette-guvenli-alsveris.html

• Merhabalar...

Arkadaşlar ben öğrenci sayılırım ama öğrencilikle bu işlerin yürümeyecegini bildigim için e-ticaret işi yapmayı karar aldım ama ekonomik olarak kısıtlı imkanlarım var.Şuanda sanal pos başvurumu yapıyorum...E-ticarette olmazsa olmaz dediginiz kısa süreli acil satış ve karlar için bana önerebileceginiz fikirler,düşünceler neler olabilir?

Uzun vadeli birçok projem var ama başlangıç kısmı benim için çok önemli...?
  • Bu çok maliyetli bir iş. Iyi bir sermaye ve bolca vakit lazım. Ama eger kücükten baslarım dersen yine zor olur.
  • bende uzun zamandır bu konuyu takip etmekteyim arkadaşım kadar olmasa da bu konuda baya bilgi ve birikime sahip oldum :)
    bende de bir katkı olsun diye e-ticaret işine başlamayı düşünen arkadaşlara ücretsiz e-ticaret hizmeti veren firmaları tanıtıyım istedim

www.proticaret.org ( ASP )
    şu anda aktif olarak kullanmaktayım tamamen ücretsiz indirip istediğiniz hosting sitesinde kurabilirsiniz bir sistem asp olması bazı
    arkadaşları korkutsa da bence bu güne kadar kullandığım en iyi e-ticaret yazılımı tamamen ücretsiz olan bu sistem ücretli modüllerle facebook da e-ticaret yapmanızı sağlıyor isterseniz ücretli temalarda satın alarak sitenin görünümünü zenginleştirme şansına sahipsiniz

www.isinizinternette.com.tr ( PHP )
    buda bu yıl ücretsiz verilmeye başlayan bir sistem bu sistemin kurulumunu da siz yapmıyorsunuz tamamen ücretsiz veren site sağlıyor
    hosting'ede para vermiyorsunuz fakat SSL desteği için ücret ödemeniz gereke bilir bir sıkıntısı da 50 ürünle sınırlandırılmış durumda
    FTP şifreleri tarafınıza verilmiyor

www.eticaretci.com ( PHP )
    bu sisteme henüz bir kaç ay önce başladı Türk Ticaret.net in destekleri var sanırım üye olan herkese e-mail gelmiştir
    bu sistemin en iyi yanı Hosting ve SSL tamamen kendisi karşılıyor size sadece alan adınızı alıp başvurmak kalıyor ve sonrasında
    ürünlerinizi eklemeye başlıyorsunuz FTP şifreleri tarafınıza verilmiyor bunuda not olarka yazmak istedim
    her hangi bir urun kısıtlaması yok zaten acık kaynak olan OPENCART sistemini düzenleyerek ortaya cıkarılmış bir sistem

yararlı olması dileğiyle...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.