Şimdi Ara

e-ticaret sitelerindeki oem navigasyon cihazları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • >>arkadaşlar reklama girebileceği için ismini vermek istemediğim ama herkesce bilinen 2.el ve sıfır satışı yapılan sitelerde oem navigasyon cihazları alan ve kullanan arkadaşların yorumları neler?kullanan var mı?özellikle markalı navigasyonlarla aynı fabrikada üretildiği sadece marka basılmadığı iddia edilmekte.sizler ne diyorsunuz?

• İddialar doğrudur,ama bir büyük farkla.

1- Eğer standart üretim yapılan bir cihazı alırsanız sorun yaşarsınız.

Yani kimse için nasıl olduğunun önemi yoktur yada nasıl çalıştığının,nasılsa bir sürü yere verir gerisine bakmazlar.

2- Aynı ürünü bir firma alır ama ar-ge'sini yapar/yaptırır,özelleştirir.İsteklere göre eklemeler falan olur,kullanıcılara önem veriyorsa bu süreç firmaya müşteri memnuniyeti olarak döner.

Bu durumda üretici firma bu üretimi aynı görünsede başka firmaya vermez,eğer verirse ciddiyetini gösterir ve firmalar çalışmaz.

Sonuçta karar sizin,firma desteğimi OEM'i satanın vaad ettiği destekmi,düşünsenize aldınız bir şey yaptınız ve işletim sistemine bir şey oldu ? Ne yapacaksınız ? Size satan bile bir şey yapamaz.

Sonuçta TomTom'un bile aynısı ürün var zaten,ama ya yazılımı ? ya desteği ?

• Selamlar,

ustundeki yazilimlar, haritalar eger ikinci el degilse, tamamen kirik ve illegal..
    her gun birilerini sikayet edip duruyoruz..

birakin destegi, hukuki sorun bile yasamaniz olasi..

kolay gelsin.

Alim K.

quote:

Orjinalden alıntı: gps.navigation

İddialar doğrudur,ama bir büyük farkla.

1- Eğer standart üretim yapılan bir cihazı alırsanız sorun yaşarsınız.

Yani kimse için nasıl olduğunun önemi yoktur yada nasıl çalıştığının,nasılsa bir sürü yere verir gerisine bakmazlar.

2- Aynı ürünü bir firma alır ama ar-ge'sini yapar/yaptırır,özelleştirir.İsteklere göre eklemeler falan olur,kullanıcılara önem veriyorsa bu süreç firmaya müşteri memnuniyeti olarak döner.

Bu durumda üretici firma bu üretimi aynı görünsede başka firmaya vermez,eğer verirse ciddiyetini gösterir ve firmalar çalışmaz.

Sonuçta karar sizin,firma desteğimi OEM'i satanın vaad ettiği destekmi,düşünsenize aldınız bir şey yaptınız ve işletim sistemine bir şey oldu ? Ne yapacaksınız ? Size satan bile bir şey yapamaz.

Sonuçta TomTom'un bile aynısı ürün var zaten,ama ya yazılımı ? ya desteği ?

• Garanti için örneğin 50 liralık cihaza 500 lira verceme 5o liralık cihaza orjinal yazılım yükletir 150 ye mal ederim elbet bi tamiri olur iyisini aldıktan sonra bir prblem çıkarcağını zanletmiyorum bu benim şahsi görüşüm tabiki çünkü baktım fiyatlar çok uçurmasyon bi kaç firmanın cihazlarına baktım aynı özelliklerde hemen hemen kasa bile aynı yarısından daha ucuz fiyatlara bulmak mümkün karşıyım kardeşim ben bu adalete 1 e imal et 100 e sat türk milleti çokmu salak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xcasus -- 26 Mayıs 2009; 21:50:21 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: xcasus

.................. 1 e imal et 100 e sat türk milleti çokmu salak?

Sanırım bu soruyu firmalara değil de Gümrük mevzuatını, vergi yasalarını çıkartan ve onaylayan makamlara sormanız gerekiyor.

Çanta içinde kaçak getirilmiş, çantadaki malı bitince başka mal satan, fatura, garanti, teknik servis, yazılım vs hiçbir sorumluluk taşımayan ve bunun maliyetini üstlenmemiş internet işportacıları ile kurumsal yasal yükümlülüklerini yerine getiren firmaları aynı kefeye koyup değerlendirme yapmak da biz akıllı Türk milletine has bir özellik herhalde.

Saygılar.
  • Bunu üstüme almıyorum bu piyasanın içindeyim az çok kimin ne ettini bilirim çanta vsvs dediğin olaylarıda biliyoruz gümrünü karını vs vs vs koysan bile 1 liralık ürünü taş çatlasın 10 liraya satarsın kar bilemedin 10 da sen koy kaç katı etti? ama bunu 100 e satarsan buda tük milletini salak yerine koymak demektir fahiş fiyatlara bu ürünler satılıyor maliyeti o kadar düşükken satılan fiyat bunun kaç katı ayıptır bilmem anladınmı..
  • quote:

Orjinalden alıntı: xcasus

................. bilmem anladınmı..

Ben yukarda yazdığınız "salak ve enayi" grubunda olduğum için bu açıklamanızı anlamadım, kapasitem yetmedi.

Ayrıca bu kadar iyi bildiğiniz ve kar marjı bu kadar yüksek bir sektörde niye siz de bu işi yapmıyorsunuz, bunu da anlayamadım.

Bu işe girerseniz hem ciddi para kazanır hem de bizim gibi insanların hayır dualarını alırsınız, piyasaya da dersini vermiş olursunuz.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azzurami -- 27 Mayıs 2009; 14:51:08 >
  • Evet bakın ben herzmn derim elektronik diye ama bu işe girecek sermayem şuanda yoktur olduğu zaman tabikide bu sektöre az yada çok girmeyi düşünüyorum he sattım üründe piyasa fiyatından az bişe aşağı olur piyasayıda iç etmenin manası yoktur kar marjın ne kadar yüksekse yüksek belli standartın değişmesi için bunu herkesin uygulaması lazım ama büyük firmalar bunu uygulamıyorlar uygulasalar çok güzel olur ama şimdi kriz var mecburen uygulamak zorunda kalacaklar belli bir süre sonra yani o kadar çoğunluğun içinde tek başına savaş vermek çok zor..saygılar
  • Bu tür ürünlerin piyasadaki mevcut cihazlardan öyle 1'e 5 1'e10 gibi fiyat farkı yoktur. Piranha Next ya da Ramar'a yakın fiyatla satılmaktadır. İçindeki yazılımların korsan olduğu ve cihazların garantisinin olmadığı da gözönüne alındığında kimin enayi olduğu sorusu gereksizdir.
    İnternetten çalıntı araba-bisiklet almaya nasıl bakılıyorsa çalıntı yazılımın yüklendiği cihazları almayı da aynı açıdan değerlendirmeli diye düşünüyorum.
  • Arkadaslar,

sektordeki urunlerde, sadece urun garantisi yok, ayni zamanda harita guncelleme garantisi de var. Tamam, Avrupadaki fiyatlarin hala cok yakininda degil sektordeki urunler, ama adamlar bir kampanya yapip bir hafta sonunda bir urunden 40-50 bin tane satiyorlar.. bizim sektorun toplami hala bir senede bu rakama ancak ulasamadi.. 2009 da belki..

dolayisi ile lutfen bu konuda anlayisli olun. bakin bir cok urun var, 200 YTL'de var, 800 YTL'de.. Avrupada da oyle..100Euro Da var, 400 Euro da ...

Saygilar.

Alim K.
    quote:

Orjinalden alıntı: forumniki

Bu tür ürünlerin piyasadaki mevcut cihazlardan öyle 1'e 5 1'e10 gibi fiyat farkı yoktur. Piranha Next ya da Ramar'a yakın fiyatla satılmaktadır. İçindeki yazılımların korsan olduğu ve cihazların garantisinin olmadığı da gözönüne alındığında kimin enayi olduğu sorusu gereksizdir.
    İnternetten çalıntı araba-bisiklet almaya nasıl bakılıyorsa çalıntı yazılımın yüklendiği cihazları almayı da aynı açıdan değerlendirmeli diye düşünüyorum.

• Ürünü sadece kasasıyla değerlendirince tabiki bu hesap çıkar. Nasılki 91 model bir araca firma destek vermez ama ucuzdur,gaza basınca da gider. Ancak aynı aracın 2009 modeline km garantisi,yol yardımı vs.... bir sürü destek verilir. Bunlar tamamiyle beklentilere göre değişir. Ben yukarda saydığınız kırık harita yüklemekten tutun her yolu çok iyi bilirim ama gidip lisanslı ürün kullanıyorum ... Çünkü verdiğiniz parayı zaten çıkarıyor ve verdiğiniz parayı hakikaten hak ediyorlar (Next 828 cihazım) Ben de biliyorum çok rahat bir şekilde çin malı ürün getirtip içine harita kurmayı. ama harita çıkınca mail ile bana bilgi gelmesi daha çok hoşuma gidiyor,bir sorunla karşılaştığımda 40 takla atmama gerek kalmadan teknik servisten rahatça yardım alabiliyorum.Bu tarz cihazlar 1 kere alınır. Hemen hergün gidip zırt pırt aldığımız gofret veya giysi gibi şeyler değiller. O yüzden alırken pekçok etkeni düşünmek lazım diye düşünüyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: djdigy5

Ürünü sadece kasasıyla değerlendirince tabiki bu hesap çıkar. Nasılki 91 model bir araca firma destek vermez ama ucuzdur,gaza basınca da gider. Ancak aynı aracın 2009 modeline km garantisi,yol yardımı vs.... bir sürü destek verilir. Bunlar tamamiyle beklentilere göre değişir. Ben yukarda saydığınız kırık harita yüklemekten tutun her yolu çok iyi bilirim ama gidip lisanslı ürün kullanıyorum ... Çünkü verdiğiniz parayı zaten çıkarıyor ve verdiğiniz parayı hakikaten hak ediyorlar (Next 828 cihazım) Ben de biliyorum çok rahat bir şekilde çin malı ürün getirtip içine harita kurmayı. ama harita çıkınca mail ile bana bilgi gelmesi daha çok hoşuma gidiyor,bir sorunla karşılaştığımda 40 takla atmama gerek kalmadan teknik servisten rahatça yardım alabiliyorum.Bu tarz cihazlar 1 kere alınır. Hemen hergün gidip zırt pırt aldığımız gofret veya giysi gibi şeyler değiller. O yüzden alırken pekçok etkeni düşünmek lazım diye düşünüyorum.

Kesinlikle doğru düşünüyorsun o zmn çok daha iyisini aynı paraya almak lazım sony pioneer gibi örneğin ;)

• quote:

Bu tür ürünlerin piyasadaki mevcut cihazlardan öyle 1'e 5 1'e10 gibi fiyat farkı yoktur. Piranha Next ya da Ramar'a yakın fiyatla satılmaktadır. İçindeki yazılımların korsan olduğu ve cihazların garantisinin olmadığı da gözönüne alındığında kimin enayi olduğu sorusu gereksizdir.

Niye öyle bakıyorsun o cihazı alıp içine orjinal yazılımını koy yine daha ucuz?Bozuldumu tamiri ücretinden fazlamı tutuyor at yenisini al. Amaki kolay kolayda bozulmaz..
  • quote:

Orjinalden alıntı: akucukpehlivan

Arkadaslar,

sektordeki urunlerde, sadece urun garantisi yok, ayni zamanda harita guncelleme garantisi de var. Tamam, Avrupadaki fiyatlarin hala cok yakininda degil sektordeki urunler, ama adamlar bir kampanya yapip bir hafta sonunda bir urunden 40-50 bin tane satiyorlar.. bizim sektorun toplami hala bir senede bu rakama ancak ulasamadi.. 2009 da belki..

dolayisi ile lutfen bu konuda anlayisli olun. bakin bir cok urun var, 200 YTL'de var, 800 YTL'de.. Avrupada da oyle..100Euro Da var, 400 Euro da ...

Saygilar.

Alim K.
    quote:

Haklısınız ama çok fayiş fiyat gerekmez bakın bunu türkiyenin xx zenginide yapıyor normalide yapıyor bir denge yok büyükler örnek olucakki ufak esnaf da yapsın ama alışmışlar sömürmeye en zengini bile bunu yapıyor :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xcasus -- 1 Haziran 2009; 17:03:38 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.