Şimdi Ara

E21 toplamak istiyorum bi el atin (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Teknik bilgi ve araç üzerinde beceriniz olmadan araç toplayamazsınız.
    E21'in hemen hiçbir parçası artık yok. Sanayide kıyıda köeşede parçacıların elinde ve deposunda yıllanmış parçaları bile yok. Önceleri hurdacılardan bieşeyler bulunabiliyordu artık o da yok. Hurdacıda tektük birkaç parçası olsa bile parçalar aşırı derecede yorgun ve genellikle kullanılmaz durumda.
    Bir arabayı topladığınızda içinize sinmesi için iç ve dış trim aksamının yeni ve temiz olması çok önemlidir. Örneğin ön panjur, yan çıra seti, tampon, iç konsol, kapı döşemeleri, torpido vs. bu parçaların hiçbirinin yenisi yok, piyasada çıkması da neredeyse yok ve bulsanız bile en az sizin aracınızdaki kadar bitik kondiyonda olacak.
    Aracın motor parçaları olarak piston, segman vs hariç artık yenileri yok. Elektrik aksamından birçok parçanın yenisi yok.
    Bunlar olmadan da toplanacak bir arabanın hiçbir özelliği yok. Değil E21 artık orjinal olarak Murat 131 toplamak bile sıkıntı.
    İstanbul'da metal ürünleri üreten fabrikası olan biri var E21 323i toplamak üzere yola çıktı, alacak arabayı bulmak için iki yıldan fazla uğraştı sonunda buldu. Altı yıldır dünyanın dört tarafından hemen hergün ebay'i, bir dolu forum sayfalarını vs. tarayarak parça getirtti. Kimi parçalar Amerika'dan geldi, kimileri Avrupa'dan, Japonya'dan bile parça buldu aldı. Kapı döşemelerini Amerika'dan buldu birinin depoda unuttuğu parçalardı, 6000 dolar verdi kargo hariç. Motor ilk başta rektifiye edildi, ne ses olarak ne kullanım hissiyatı olarak tatmin etmedi, yorgun silindir kapağı vs. sebebiyle istenen gibi olmadı, çalışıyordu, gidiyordu, ne hararet ne başka bir sorun yoktu. Ancak adam arabayı 1979da sıfır alıp kullanmış, nasıl olması gerektiğini biliyor. Dünyanın bir yerinde silindir kapağı başka bir yerde krank, başka bir yerde blok vs bulundu toplandı ve öyle oldu. Arahaya harcadığı paranın 110,000 Euro'yu geçtiğini söylüyordu. Verilen emeği ve harcanan zamanı saymıyorum. Araba çok güzel oldu, ama halen küçük çaplı eksikleri var.

Para sorununuzun olmadığını belirtmişsiniz, yurt dışından ithal edilmiş ve yukarıda saydığım kadar aşırı ileri seviyede toplanmamış ancak günümüzde 15 yaş temiz kullanılmış garaj arabası kondisyoununda E21 323i ler var satılıkta. 100.000 TL gibi bir para verirsiniz garajınızda koleksiyon standardında aracınız olur hemde uğraşmadan.

• Bu araclarda lpg li uzun sure kullanimdan sonrw benzinde calismama durumu olustugunu okumustum motor kodunu vs hatirlamiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mbulur M kullanıcısına yanıt
    Dediklerinizde sonuna kadar haklisiniz fakat benim tam orjinal bi arac toplama gibi bir niyetim yok cunku jant ve air ile araci orjinalden uzaklastirmayi dusunuyorum. Motor m10 koduyla satilan bir motor sahin motorundan hallice iyi ve yedek parca konusunda kullananlara danistim yag pompasi haric her parcanin rahatlikla bulunabilecegini soylediler. Yag pompasi isinide bursada bi tamirci baska bir aracin parcasindan degistirerek cozuldugunu soylediler.
    Kaporta olayinida cozduk cok sukur balikesir burhaniyede e21 ve e30 mezarligi bulduk ellerinde macunsuz kazasiz cikma kapi kaput tavan bagaj kapagi oldugunu soylediler torpidosuna kadar hersey var. Dun resim istedim hepsini gonderdi.
    Doseme isini bir ustayla halledicez. Direksiyon ve vites topuzunu ahsaptan kendim yapicam.
    Dun bi arac bulduk cok parcasinda macun var ama motor yeni sifirlanmis ve elektrik tesisati yeni yapilmis otomatik cam ve uzaktan kumadali kilit bile takmislar. Tabi ben bu otomatik zimbirtilari cikarttiricam.
    Arac icime sindi bi kaportaci boyacima gosterip almayi dusunuyorum. Aracta en sevdigim sey hic lpg takilmamis ve ruhsatinda gri renk yazmasi motor ve elektrik tesisatida bonusu oldu.
    E21 toplamak istiyorum bi el atin

Kavusmaya az kaldi 😁😁😁

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• girin techturkeye bakın, bu tarz işler yapan çok insan var.ne kadar zor bir olay olduğu görün.tanıdık iyi usta olması şart, gümrükte parça geçme olayları sakat, dökülecek para ve harcanacak zaman çok.araba toplama işi göründüğü kadar kolay değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Flight Of Icarus F kullanıcısına yanıt
    Haklisiniz dolar euro uctu gitti cok basit bir plastik parcada 150 dolar yaziyo avrupali amerikali icin 150 dolar 150 lira gibi ama bizde 700 lira. Oyuzden toplanmis araclara bakmaya basladim hepsinede bir dokun bin ah isit su sukadara geldi bu bukadara geldi deyip olmayacak arabalara impala parasi istiyorlar.
    Dun bi aracla anlasmistim ama arkadasin mali cok kiymetli oldugu icin ilanda 16 yaziyor arabayi almaya 15e aliriz derken adam 18 dedi. Ilanda 16 yaziyor diyoruz o gecen haftaydi motora 2binlira masraf ettim 18 diye tutturdu.
    Allahim sen sabir ver dedim donduk.
    Araba 18 degil aslinda 20de eder ama yaptigi terbiyesizlikten sonra bedavada dese olmaz. Suan baska bir aracla ilgileniyorum arabayi almadan simdiden strese girmeye basladim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • E30 varken neden E21 ?

• E34 toplamanı tavsiye ederim. Hem bunaraçlar kadar yıkık değil hemde daha konforlu ve parça konusunda sıkıntı çekmezsiniz.

• Batuhan Kılıç kullanıcısına yanıt
    İşte benim şahsi fikrime göre konuyu can damarından yakalayan yorum bu.

Araçla kendin uğraşıp zaman sınırlaması olmadan uğraşacaksan, bu uğraşın kendisi hobin olacaksa ki öyle olmalı, hangisini yaparsan yap o hobiyyi yapmış olursun. Madem hobi o zaman mantıklı olandan ziyade gönlünde olan önemli. Elbette kendin yapamayıp başkasına yaptırdığın şeyler olur. Ama aracın sonucu önemliyse de işin özü aracı bizzat yapmak olmalı.

Ben ikspendıbıls daki sitallonenin pikabına hastayım. İmkanım olsa ondan yapmak isterdim

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.