Dostum sonuclara bakarsan e6750yi bile gectigini gorebiliyosun degil mi
quote:
Orjinalden alıntı: chatixx
Dostum sonuclara bakarsan e6750yi bile gectigini gorebiliyosun degil mi
Hayır; arkadaş Overclocklu E2160 ile Overclocksuz E8200'ü karşılaştırdığı için bunu söylüyor
fiyatı 3 katı olduğu için biraz düşündürüyor. ben 2006 da 3000 cpu o işlemci ise oc ile 4000cpu puanı alıyor.3kat fiyat farkına karşı insan aradaki 1000 puanı pekte önemsemez bence.yani 2160 fiyatı ile 1 adım önde
quote:
Orjinalden alıntı: mahmut_cinar
fiyatı 3 katı olduğu için biraz düşündürüyor. ben 2006 da 3000 cpu o işlemci ise oc ile 4000cpu puanı alıyor.3kat fiyat farkına karşı insan aradaki 1000 puanı pekte önemsemez bence.yani 2160 fiyatı ile 1 adım önde
Yanlız farkın o kadar olması 3D Mark'dan kaynaklanıyor. Sen cache miktarının önemli olduğu bir test programı ile iki işlemciyi de test edersen; farkın ne kadar büyük olduğunu anlayabilirsin
e2160 kullanıyorum günlük 3 ghz de her şeye yetio süper pi desen onu da 19 saniyede bitirio altı üstü 80 dolarlık işlemci fazladan paraya wermeye ne gerek war. ama bıktım artık intel de her yeni modelde board deiştirmekten boardlar hem pahalı hem de çok çabuk eskiyo nedense!!! amd b3 revizyonu bekleyip yazın phenoma geçicem inşallah tek sıkıntımsa ekran kartı olarak ne alacağım
quote:
Orjinalden alıntı: buraoca2
quote:
Yanlız farkın o kadar olması 3D Mark'dan kaynaklanıyor. Sen cache miktarının önemli olduğu bir test programı ile iki işlemciyi de test edersen; farkın ne kadar büyük olduğunu anlayabilirsin
valla benim için önemli olan oyun oyun dışında işlem yapmıyorum zaten
ne yani oyunda 4mb ile 1 mb arasında ne kadar fark olurki??? bu olaylar iyice karıştı birileri net bişi söylese iyi olur. 2160 o c la iyi ama ya 8200 net bişi varmı??
arkadaşlar cvp gelmediği için tekrar yazmak zorunda kalıyorum bana biri 8800 gt altında 8400 ve 2160@3.4 için crysis fps sonuçlarını verebilirmi.
kafayı yiyorum hangi işlemci diye
arkadaşlar bu soru pas geçmeyelim. 2160 @3.4 le 8400 daha iyi performans alınabileceği söyleniyor. doğrumudur. lütfen cvp ve fps değerleri
ne için kullanacağınıza bağlı
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: buraoca2
quote:
valla benim için önemli olan oyun oyun dışında işlem yapmıyorum zaten
O zaman birde Quake 4'ün testlerine bakmanı tavsiye ederim
8400 ü adam gibi oc etmek için iyi bir anakart iyi bir çift ram kaliteli psu ya ve fana ihtiyacınız kesin olucaktır 45 nm olduğu için çok daha az ısınır gibi bi kanıya kapılmayın daha az ısınır ama çok daha az değil. o iş stok fanla olmaz 4 ghz den bahsediyoruz burda sonra ramler o fsb ye dayanabilecekmi yarı hızına anca belki dayansa bile 1 seneden az bi vakitte ramleri ele alırsınız sölemedi demeyin.
zaten 8400 default kullanacağım eğer alırasam ama 2160@3.4 iyi performans veriyorsa ki öyle söyleniyo direk 2160 alıp o c yapacağım aradaki farkı görebilmek için 8400 ve 2160@3.4 crysis fps değerlerini görmem gerekiyo. yardımcı olursanız çok sevineceğim. link filan atabilirsiniz.
link falan aramaya gerek yok.. ikisi de 3.4teyken fark edemezsin aradaki performans farkını.. 1-2fps belki oynar..
yani 2160 almak
yoruma gerek yok bence.
3DMark06 oyun testi:
daha az önce biri crysis i yüksek çözünürlükte darboğaz yapacağını söyledi 2160 için. sallamış değilmi:) yani 2160 en mantıklısı...
quote:
Orjinalden alıntı: sahafiec
yoruma gerek yok bence.
3DMark06 oyun testi:
8400 hızaşırtma yapılmamış durumu bu ise, yapıldıktan sonra, e2160 ve belkide piyasadaki bütün işlemcileri doğrudan ikiye katlar ve tokatlar gibi görünüyor.:)