Şimdi Ara

E2180den Q9400e geçmek? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: knnkpln

quote:

Orijinalden alıntı: dkantur

quote:

q8400 250 lira istiyolarKafayı yemişler zaten sıfırı 250Ben benim q9400ü 250 liraya aldım yanında samsung dvd-writer 2 tane 12mm coolermaster alüminyum fan hediye ettiler

kafayı bende yedim o zaman hoca nerde varmış bakalım 250 ye sıfır Q8400

Pardon ya geçen vatanda %20 indirim vardı.Q8300 247 TL düşmüştü onla karıştırdım ama 250 TL 2.el q8400 çok değmez yani forumda biri satıyor da o istemiş bu fiyatı şaştım kaldım.Ama benim E6500ü iyi fiyata sattımBu arada harddiski bence değiştir 500gb seagate al performans farkını anlarsın

SSD ile 4 çekirdke bir sistemd performansı görürsün SSD ye windows kurulur HDD de ıvır zıvır şeyler işte 2 sini 1 kullanırsın performasn acayip güzel olur ben öyle yapacam

• quote:

quote:

quote:

q8400 250 lira istiyolarKafayı yemişler zaten sıfırı 250Ben benim q9400ü 250 liraya aldım yanında samsung dvd-writer 2 tane 12mm coolermaster alüminyum fan hediye ettiler

Pardon ya geçen vatanda %20 indirim vardı.Q8300 247 TL düşmüştü onla karıştırdım ama 250 TL 2.el q8400 çok değmez yani forumda biri satıyor da o istemiş bu fiyatı şaştım kaldım.Ama benim E6500ü iyi fiyata sattımBu arada harddiski bence değiştir 500gb seagate al performans farkını anlarsın

disk boyutuyla performansın nasıl bir alakası var 320 ve 500 gb arasında?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tg2601 -- 2 Kasım 2010; 22:42:41 >

• 100 TL falan olursa bende alıcam
  • quote:

quote:

quote:

ilk defa duydum disk boyutuyla performansın artacağını..ayrıca sistemimden perf. alamadığım sonucuna nerden vardın..telepati mi kuruyosun
    birde şu 250 tl lik Q8400 ilanı benim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dkantur -- 2 Kasım 2010; 22:48:22 >

• Hard disk performansı, disk boyutundan ziyade. Model No ile alâkalı birşey.

Zamanında, Seagate 410AS vardı. Şimdi Samsung' un 500GB kapasite'de 502HJ modeli, 1TB olarak da, 103SJ var. WD' de ise Caviar Black serisi gayet iyi. Ama onda da model fark ediyor.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

ilk defa duydum disk boyutuyla performansın artacağını..ayrıca sistemimden perf. alamadığımı nerden anladın..

Sana disk boyutuyla alakalı olduğunu kim söyledi.Telapatimi kuruyosunBak burdaki incelemeye dediğimi anlarsın.
    http://www.pclabs.com.tr/2009/03/09/seagate-barracuda-720012-500gb-hdd-incelemesi/2/

İlanı senin verdiğine dikkat etmemiştimUmarım istediğin fiyata satarsın ama bence satma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi knnkpln -- 2 Kasım 2010; 22:53:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: *Furious*

Hard disk performansı, disk boyutundan ziyade. Model No ile alâkalı birşey.

Zamanında, Seagate 410AS vardı. Şimdi Samsung' un 500GB kapasite'de 502HJ modeli, 1TB olarak da, 103SJ var. WD' de ise Caviar Black serisi gayet iyi. Ama onda da model fark ediyor.

Hatta arkadaş haklı.Şuan 418as ler var ama verdiğim linkteki tabloya göre samsunglar daha iyi gözüküyor.

http://www.harddrivebenchmark.net/hdd_lookup.php?cpu=Seagate+ST3500418AS

• kayda değer bi fark göremedim..
    500 gb segate al derken diğer özellikleri de yazaydın anlaşılır olurdu.benimkini ordaki samsung mu sandın yoksa daha değşik bi yöntemmi kullandın
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ilk defa duydum disk boyutuyla performansın artacağını..ayrıca sistemimden perf. alamadığımı nerden anladın..

Sana disk boyutuyla alakalı olduğunu kim söyledi.Telapatimi kuruyosunBak burdaki incelemeye dediğimi anlarsın.
    http://www.pclabs.com.tr/2009/03/09/seagate-barracuda-720012-500gb-hdd-incelemesi/2/

İlanı senin verdiğine dikkat etmemiştimUmarım istediğin fiyata satarsın ama bence satma.

verdiğin likteki performans farkı disk boyutundan değil önbellekten kaynaklanıyor, 7200.11 16mb önbelleğe 7200.12 32mb önbelleğe sahip diskler, farkındaysan 7200.11 320 gb 7200.10 250 gb ve disk boyutu ufak olan 7200.10 daha performanslı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tg2601 -- 2 Kasım 2010; 23:07:27 >

• Sisteminde 320 gb Seagate gözüküyor.Bendede var 320gb Seagate daha sonra 500gb Seagate aldım gerçekten gözle görünür bir fark hissettim.Sanada sadece tavsiye ettim bir kullanıcı olarak ama senin işin sanırım yazılanları okumadan anlamadan dalga geçmek.
  • quote:

Sisteminde 320 gb Seagate gözüküyor.Bendede var 320gb Seagate daha sonra 500gb Seagate aldım gerçekten gözle görünür bir fark hissettim.Sanada sadece tavsiye ettim bir kullanıcı olarak ama senin işin sanırım yazılanları okumadan anlamadan dalga geçmek.

yanlış anladın sanırım sen arkadaşa diskini 500 gb ile değiştirmesinin daha performanslı olacağını söylüyorsun ve buna sebep olarak disk boyutunu gösteriyorsun,sonrada bir link veriyorsun ama o linkte karşılaştırılan disklerin kapasiteden değilde belleklerinden performans farkı kaynaklandığı görülüyor, ben sana muhalefet yapmıyorum sadece yanlış yönlendirilme yerine sağlıklı bilgi edinilsin istiyorum hepsi bu , sen deseydinki arkadaşım git kendine 32 mb önbellekli bir disk al performansın artsın o zaman eyvallah

• quote:

Orijinalden alıntı: tg2601

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

verdiğin likteki performans farkı disk boyutundan değil önbellekten kaynaklanıyor, 7200.11 16mb önbelleğe 7200.12 32mb önbelleğe sahip diskler, farkındaysan 7200.11 320 gb 7200.10 250 gb ve disk boyutu ufak olan 7200.10 daha performanslı.

O tabloları birdaha incele320 gb olanda 500gb olanda 16 mb önbelleğe sahipZaten 2 disktende bende var kasamda takılı şuan kullanıyorum

• ön bellek ve Rpm gibi özellikleride belirtseydin konu buraya gelmezdi..500 gb sadece disk boyutunu anımsattı okuyan herkese..
    neyse ilerde değişir mutlaka..sağol tavsiyen için
  • quote:

quote:

Sisteminde 320 gb Seagate gözüküyor.Bendede var 320gb Seagate daha sonra 500gb Seagate aldım gerçekten gözle görünür bir fark hissettim.Sanada sadece tavsiye ettim bir kullanıcı olarak ama senin işin sanırım yazılanları okumadan anlamadan dalga geçmek.

yanlış anladın sanırım sen arkadaşa diskini 500 gb ile değiştirmesinin daha performanslı olacağını söylüyorsun ve buna sebep olarak disk boyutunu gösteriyorsun,sonrada bir link veriyorsun ama o linkte karşılaştırılan disklerin kapasiteden değilde belleklerinden performans farkı kaynaklandığı görülüyor, ben sana muhalefet yapmıyorum sadece yanlış yönlendirilme yerine sağlıklı bilgi edinilsin istiyorum hepsi bu , sen deseydinki arkadaşım git kendine 32 mb önbellekli bir disk al performansın artsın o zaman eyvallah

Göremedim dersen resmi koyuyorum aha bakPerformans getirisi önbellekten değil seri farkından kaynaklanıyor.Seagatein 500gb serisi daha performanslı demek istiyorum ama sen kapasiteye takıldın kaldın.Verdiğim linkleride tam incelesen demek istediğimi anlayacaktın ama doğru dürüst bakmadan dediğin gibi bana muhalefet yapıyorsun.

E2180den Q9400e geçmek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi knnkpln -- 2 Kasım 2010; 23:19:46 >

• yahu benim dediğim disk boyutuyla performansın bir alakası yok, bu yazdığın disk daha yeni yada daha performanslı bir teknoloji kullanabilir,tabiki daha hızlı olabilir, sonuçta her 500 gb disk her 320 gb diskten daha hızlı değildir,benim dediğim bu,sen pat diye git 500 gb disk al performansı gör dersen yanlış yönlendirmiş olursun!! adam işlemci ile ilgili fikir almak için konu açmış rezil ettik konuyu.
  • quote:

ön bellek ve Rpm gibi özellikleride belirtseydin konu buraya gelmezdi..500 gb sadece disk boyutunu anımsattı okuyan herkese..
    neyse ilerde değişir mutlaka..sağol tavsiyen için

Okuyan herkes incelemeyi iyi incelese iki diskinde aynı önbelleğe sahip olduğunu görürTekrar söylüyorum dikkat çekmek istediğim konu kapasite değik seri farkı.Seagatein 500gb serisi daha performanslı.Kapasiteye takılmayalım.
  • quote:

quote:

quote:

benim buradan anladığım daha farklı ama

Bu arada harddiski bence değiştir 500gb seagate al performans farkını anlarsın

sen olsan bu cümleden ne anlarsın?

• quote:

yahu benim dediğim disk boyutuyla performansın bir alakası yok, bu yazdığın disk daha yeni yada daha performanslı bir teknoloji kullanabilir,tabiki daha hızlı olabilir, sonuçta her 500 gb disk her 320 gb diskten daha hızlı değildir,benim dediğim bu,sen pat diye git 500 gb disk al performansı gör dersen yanlış yönlendirmiş olursun!! adam işlemci ile ilgili fikir almak için konu açmış rezil ettik konuyu.

Adama bir tavsiyede bulundum laf arasında.Damdan düşer gibi balıklama atladın yok önbellekleri farklı diye.Şimdi yanlışını kabul etmiyorsun çamura yatıyorsun üstüne bana çamur atıyorsun.İlk önce okuduğunu iyice anla ona göre yorum yap.Ben sana bütün 500gb diskler 320gb herzaman hızılıdır demedim Seagateinkinden bahsettim Allah Aşkına yukarıda yazdıklarımı bir oku ya.Konu devam eder merak etme.Dahada yazmıyorum çünkü sen işine geldiği şekilde anlıyorsun.

Diğer arkadaşlarda kusurabakmasın onlarıda alakasız birşeyle meşgul ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi knnkpln -- 2 Kasım 2010; 23:31:11 >

• tamam bilader asabiyete sinir yapmaya gerek yok..nedir yani alınacak ufak bi perf. artışıdır belki hepsi o
    sadece 500gb diye belirtmek (tabi karşılaştırma linkini vermeden önce) yanlış anlaşıldı..arkadaş onun üzerine yorum yaptıki bende öyle anladım
    sonradan düzeltilince sende anladın bizde..sorun yok.relax
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.