Şimdi Ara

E4300 O/C Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba elimde eski bir pc var onunla bıraz o/c öğrenme konusunda en azından bus hızları ıle bısıler yapma konusunda ugrasıyorum maksat maksımum verım alma şimdi ben bu ıslerı hıc bılmeden once 775 pınlık bır ıslemcı aldım anakartım 945gzm-S2 serisinden Core 2 Duo E7200 işlemci vardı elımde 2,53 GHZ hızında ben bunu daha ıyı bir işlemci diye benim anakarta taktım ben bunun desteklemedıgını bılmıyordum basta açılmadı sonra ben herhalde bıos ayarları sıfırlamam gerek dıye pili cıkardım bı sure sonra taktım pc acıldı bu ıslemcı ıle ama çarpan hızları 200x6=1,20 ghz olarak acıldı ve hafıf kasıyodu meraktan pc özelliklere baktıgımda işlemcım e7200 2,53 & 1,62 gözüktü ve bende neden bole gozuktugunu anlamadım sonra ınternette arastırdım derken bıosta enable fsb1066 mhz diye bırsey gordum ve aktıflestırdım bu sefer 267x6=1,60 ghz olarak acıldı ve pc özelliklere baktıgımda busefer ıkı ıslemcıde 2,53 ghz olarak gözüktü ama hala ıstedıgım verımı alamıyordum işlemcıden ve sıcaklık maksımum 50 derece olmaya basladı 1,20 iken 40 derecelere kadar cıkıyodu bostayken yanı eskıye nazaran bıraz daha ısınmaya basladı sonra görev yonetıcısınden baktıgımda temel hız 2,53 gözüksede işlemci hızım maksımum 1,67 ye kadar cıktıgını gordum (Güç Tüketimi Ayarları yuksek Performanstaydı) Dengelide iken baktımda hız degerlerı sabıt degıldı 1,20 1,30 1,40 falan dusuyo yukselıyodu oda yuk altında degılken pc guc tasarrufu yaptıgı ıcınmıs onunda ıntel SpeedStep ayarı ıle alakalı oldugunu ogrendım ve kapadım gene 1,67 den yukarı cıkmadı cpu hızı hersey buraya kadar normal ben bu durumun farkına varana kadar ıslemcıyı 3 ay bu pcde bu sekılde kullandım

Her şeyin Farkına vardıgımda Eski işlemcim olan E4300 1.8 ghz yı bı takıyımda hız yukselıcekmı bı bakayım dedım
    Taktım ve hız yukseldı sabıt 1,80 ghz olarak gayet hızlı calısıyodu ama 2000 küsür rpm ıle donen fan 3100 küsür ile donmeye baslayınca farkına vardımkı işlemci yuk altında olmasada 80 dereceye kadar cıkar oldu ama 60 dereceye kadar dusuyodu yuk bınınce 80e cıkıyordu sıcaklık sonra su enable fsb1066 olayını bu ıslemcıde aktıf yaptım 200x9 ile acılan işlemcı 266x9 ile açıldı ve 2,4 ghz hızına cıktı temel hız sıcaklık bu sefer yuk altında 90 dereceye kadar cıktı hatta 2 saat ıyun oynadım 95 dereceyı gordu bozulursada bozulsun dedım :D sonra farkettım ben bu ıslemcıyi uzerınde kurumus pıs macunla taktıgımı hatırladım ve macunu temızleyıp yenıden guzelce stock fan ve ıslemcıye ince boya fırcası ıle incecık macun cektım tozlarıda kurutma makınası ıle def ettim ve bu ayarlarla sıcaklık suan maksımum 50 derece yuk altında sizce bu ayarlarda kalmasında bır sakınca varmıdır termal macun sıcaklık konusunda bu kadar etkı edermi ?

yada bu ıslemcı bus frekansını 266dan yukarı cekmem hız artısını 0,6 ghzden uste cıkartabılırmı zaten anakartta carpan kılıtlı 9 üstüne cıkmıyor yada cıksaydı sızce elımde kalırmıydı oc potansıyelı eskı ıslemcılere nazaran geyet ıyı oldugu soylenen bır ıslemcıymıs sizler ne düşünyorsunuz

Sistemim
    945GZM-S2 3.1 v
    HD 6570 2 GB ddr3
    İntel E4300
    2 GB 533mhz Ram
    Windows 10 Home x64

COD 4 Ultra 35 fps
    Crysis 1 & 2 Medium 30 -35
    Hot Pursuit 2010 Ultra 35
    Far Cry 2 HIgh 40
    Test Drive Unlimited 2 ultra 35
    Test Drive Unlimited 1 hdr enable hıgh 50 fps
    Metro 2033 Low AA Enable 35 fps
    M&B Warband Oyunun Default ayarlarında 60 fps kale dısında kale içinde savas sahnelerınde 50 fps alıyorum

bunlarda denediğim oyunlar eskıye nazaran bir cok oyunda 5 fps kadar bır artıs var buda bazı oyunlarda cıdden etkılıyor ama yınede sısteme zarar verırmı bır sure sonra ?

E4300 O/C Yardım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.