Şimdi Ara

E5 de sag seritte önü bombosken 50-60la gidenler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
3.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Şampiyon yavaş, ne 120'si ne 100'ü E5 yasal hız limiti 80 zaten. Gece 3 de 80 sabah 8 de de 80. Hız limiti 80 demek, sağda da solda da ortada da 80 'i geçemezsin demek. Sorun 40 la giden de değil emin ol. Sorun şuursuzca makas atıp gereksiz şekilde frene basanlar ve cep telefonu ile konuşanlar..
  • Ben yeri geliyor hem sağda 50 ile gidiyorum, yeri geliyor hem solda 180 ile gidiyorum. İkisinde de hic bir sorun oldugunu dusunmuyorum. Gozleri calisan, zihinsel kapasitesi yerinde olan insanlar ile bir sorun olacagini dusunmuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VipLife kullanıcısına yanıt
    Örneği TEM'den vermiştim. Orada da aynı şeyler oluyor çünkü. Her gün TEM'de 60 km yol yapıyorum. Ne zaman trafik yavaşlasa, sol şeride çıkıp biraz hızlanıp trafikli kısmı geçince ne hikmetse orta şeritte kendi kendine takılan bir otomobil/ticari veya kamyonet görüyorum. O noktadan sonrasında da trafik tekrar hızlanmaya başlıyor.

Makas atanlara da çok denk geliyorum. Ama 5 kişi makas atıyorsa 15 kişi dediğim şekilde orta şeritte sabitlemiş 70 ile gidiyor.

Aynı olayı hızları düşürüp E5'e de uyarlayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 21 Şubat 2018; 10:25:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nacker

Herkes hakkıdır falan demiş ama anadolu'nun herhangi bir şehri değil burası. İstanbul'a giriş-çıkışı sağlayan ana yollardan birisi bu e5. Boş saatlerde fazla bir sıkıntı olmuyor ama yoğunluğun olduğu zamanlarda 40-50 ile kafasına göre takılanlar arkalarında ciddi trafik oluşturuyor. Arabasında problem vardır veya o hızlara bile zor çıkıyordur ona bir şey diyemem ama keyfinden bu şekilde gidenler İstanbul'da trafiği oluşturan en büyük sebeplerden birisi.

Bir diğer grup da hızına uygun şeritte gitmeyenler. (Otobandan örnek veriyorum) Sol şerit 120, orta şerit 100 sağ şerit 80 ile akıyor diyelim. Birisi orta şeride çıkıp 70'e sabitlemiş gidiyor. Buna denk gelen orta şeritteki adam mecburen bunu sollamak zorunda kalıyor. Adam 100 ile sol şeride girince de bu sefer sol şerit yavaşlamaya başlıyor.
    Bir de tam bu sırada, sağ şeritte 80 ile giderken, önüne 75 ile giden başka bir kamyon çıkan kamyoncu, yavaş kamyonu sollamak için orta şeride çıkıyor ve yine bizim en baştaki 70'le sabitlemiş elemanın arkasına denk geliyor. Bu döngü sürekli tekrar edince trafik de kilitleniyor.

İstanbulun trafiği %70 bu iki grup yüzünden oluşuyor. Ortada ne bir kaza ne bir çalışma hiç bir şey olmadığı halde bir anda trafik duracak noktaya gelir, biraz gidersiniz, sonra tekrar akmaya başlar ya, işte bunun sebebi bu iki tip sürücüden kaynaklanıyor.

Ekleme: Bu dediklerim sadece İstanbul sınırları içerisinde ve yoğun saatlerde geçerlidir. Kimseye yavaş gidemezsin falan demiyorum. İsteyen istediği hızda gidebilir. Ama arkanızdaki bir sürü insanı trafiğe mahkum bırakıyorsunuz bilin istedim.

Hayir trafigi tikayan onunde gidenin hizina uyum gostermeyi bilmeyen hangi hizda gitmek isterse o hizda gidebilecegi bir serit arayan cahil ve bencil insanlarin kuralsiz sollamalaridir.

İstanbul icin 50-60 gayet iyi bir hiz. Kaldi ki hiz siniri e5'te zaten 80. Sagdan gidiyorsa hizina uyacaksin seridini koruyarak gideceksin. Fingir fingir serit degistirirsen onune atladigin serit geride dur kalk yapar sirf sen 50 ile giden adama uyum saglayamadigin ve 60 km hizla gitmek istedigin icin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Adam sizin keyfinize yan yola mi girecek? Bence beklentinizi dusuk tutmayin ama kimse sizin bu bencilce beklentinizi sallamaz.
  • Bazen trafik olur ve anlamsız olarak bir yerden sonra açılır ya.Hani kaza bela olay vs yoktur.Ama bi bakarsın birden trafik normal seyrine dönmüş.

Ha işte bu tintin ler o sapaktan baska yola bağlanmıştır.

• Adam sağdan gittiği surece bombos yolda geri kalan 2 serit neyine yetmedi ?

Ayar oluyormuş paşam, bir gün biri çıkar fabrika ayarlarına geri alır. Çocuk uyuyan var, yaslisi var, arizalisi var, acemisi var. Trafigi bir kendi gibi 18 20 yas ortalaması sanan genc nesil işte.

• sen kasap hafriyat kamyonu şoförlerinde misin?

öyleysen, sağ şeritte 70'le giderken kulaklarını çınlatıyorum
  • Siz ona takılmışsınız, ben de şuna takılıyorum. E5'de sol şeritte 70 ile falan gidiyorum, önümde bir tane Transit. Gidiyor, önünü de görmüyorum. Arada bir araba da geçiyoruz. Ben de trafik dolu zannediyorum. O ara orta şeride bir geçiyorum, ANA! Adamın önü 2 kilometre falan boş, yani E5'de gözüm görebildiğine boş. Gel de sinirlenme şimdi. Yahu arkadaş tıngır mıngır gidecen madem, niye arkana milleti boncuk gibi diziyorsun? Ben sağlayınca arkamdan bir sürü araba daha sağladı, önümüz açıldı bi an önce varacağımız yere vardık.

Bir kere de gene böyle tıngır mıngır gidenler uyuz etti, makas atmak adetim değildir ama kontrollü bir şekilde aralardan geçerek ilerledim. Toplamda 4 veya 5 şerit değişimi yaptım, önümde gene böyle 5 dönüm boş arazi. Önümde hiç bir araç yok. Soğanlık Köprüsünden Kartal Köprüsünü geçene kadar önümde neredeyse araç çıkmadı. Aheste aheste giden bir kaç sürücü yüzünden trafik yavaş akıyor zannediyordum.

Bu dediğim iki olay da ölü saatlerde olmadı. Akşam 6 civarı başıma gelen olaylar.

• en sağdaki adama karışmayın bari sıktınız.
  • Bir de bu çıktı, kardeşim İstanbul’un acemisi siz misiniz? Trafiğin rahat olduğu saatlerde sağdan 50 ile gitse ne olur, diğer şeritlerden git. Zaten sabah akşam saatlerinde 50 ile de gidilmiyor E5 te, yol dolu. Nereye basıyorsun?

• sağdan istediği hızda gider. alt sınırın üstünde olsun yeter. rahatsız oluyorsan solundan geç yeter.

asıl sorun otobanda sağ şerit bomboş olmasına rağmen ortadan giden araçlar.
  • Kaçırmak istemediği bi yol ayrımı vardır, yakıtı azalmıştır olabildiğince az yakarak istasyona gidiyordur, Önemli bit telefon görüşmesi yapması icab etmiştir yada keyfi sigarasını yakıp rahatla gitmek istiyordur. Kurallar dahilinde 50 60 70 gidebilir kimseyede laf düşmez. Solla geç.

• Orta seritte selektor yapanlar oluyor. Yokmus gibi davraniyorum. Sonra selektorup gidiyor

• 50 ile sağ şeritten giden adamdan size ne,soldan 100'le araba solluyorum diyorsunuz bir de.O yolun resmi üst limiti bile 130,insanlar 140-150 gidiyor,siz sol şeride atlıyorsunuz 100'le onlar size söverken bence daha haklılar.

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musetea -- 19 Nisan 2021; 18:24:13 >
  • hehe sağ şeritte selektör yemiştim ben ,
    hız sınırı 80 km sabah erken saatlerinde
    motor ısınsın diye 2000ddk geçmiyorum ,kı
    60 70 kmH gidiyorum ,servis minibüsü yanaştı sellektör yapıyor ,
    anı fren ve gaz yaptım apıştı kaldı ,dangalak ,
    acelen varsa solla git ,en sağ şeritten başka şerit yok
    uçalım ?
  • En sağdan trafik kurallarının izin verdiği en düşük süratle gidebilirsin. Ama şu da bi gerçek trafiğin akış hızını yoğun saatlerde baya etkiliyor. Bide bu hıZlarda orta şeritte gidenler yok mu, trafiği katlediyor. Yukarıda verilen örnekteki gibi, 4-5 aracı bi geçiyorsun uzun süre araç çıkmıyor önüne. Geçen sene bunun bi değişigini otobanda rastladım. 4luleri yakmış orta seritte en fazla 60 km ile ilerliyordu. Bir çok kişi korna,selektor ile uyardı, birisi hafiften üzerine sürerek sağ şeride geçirdi ama yine orta şeride geldi. Trafiğin akış hızına uymadığı için hem trafik oluşturuyordu, gereksiz yere sol ve bi yandan gidenler için tehlike arz ediyordu. Ama en sağa geçse bir çok kişi bi sey demeden solundan devam eder giderdi.

• İstanbul'da yaşamıyorum ama İstanbul da ki trafiğin oluşma sebebi birazda araç sürücülerinden dolayı.
  • senden izin mi alacak insanlar? orası sağ şerit ve asgari hız limiti 40. 40'la gidiyor diye rahatsız oluyorsan trafiğe çıkma. ya da sol şeritten bas git.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.