Şimdi Ara

e6300 işlemci OC sorun .. DENEYİMLİ OLANLAR YARDIMCI OLURSA ÇOK SEVİNİRİm:S (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

bu resimde dram franqry nin en kücük degeri gözüküyo arkadaslar bu arada oc degerleri defaultta yani herhangi bir overclok yok 533 mhz yi secince yani dedgnize göre en kücük deger ve bundan sonra cpu carpanını 400 e cıkardıgımda otomatik olarak 800 e cıkıyo o deger ve en küçük deger o oluyo simdi bu şumu demek 533 2 ilemi carplıyo secildiginde ve aynı sekilde 800 olmasına ragmen oda 1600 mü olms oluyo detaylı bilgi verirmisiniz anakartımın önemli kısımlarının resimleri zaten yukarlarda mevcud

e6300 işlemci OC sorun .. DENEYİMLİ OLANLAR YARDIMCI OLURSA ÇOK SEVİNİRİm:S

• quote:

Orijinalden alıntı: canercingoz

[simage][/simage]

bu resimde dram franqry nin en kücük degeri gözüküyo arkadaslar bu arada oc degerleri defaultta yani herhangi bir overclok yok 533 mhz yi secince yani dedgnize göre en kücük deger ve bundan sonra cpu carpanını 400 e cıkardıgımda otomatik olarak 800 e cıkıyo o deger ve en küçük deger o oluyo simdi bu şumu demek 533 2 ilemi carplıyo secildiginde ve aynı sekilde 800 olmasına ragmen oda 1600 mü olms oluyo detaylı bilgi verirmisiniz anakartımın önemli kısımlarının resimleri zaten yukarlarda mevcud

e6300 işlemci OC sorun .. DENEYİMLİ OLANLAR YARDIMCI OLURSA ÇOK SEVİNİRİm:S

İşlemci FSB si kaç ise Dran frekansından onun iki katını seçmen mevcut en düşük fsb:dram oranıdır. Şöyle izah edyim. İntel çipsetli anakartlarda işlemciye overclock yapmak istediğinizde paralel olarak bellek frekansıda artar. Bellekleri zorlamamanın tek yöntemi de fsb:dram oranını düşük tutmaktır. Dram frekansı bölümündeki en küçük değeri seçtiğinizde Bellek çarpanını 2 olarak seçmiş olursunuz yani fsb:dram oranı 1:1 olur. Resime göre dikkat ederseniz en düşük bellek hızı mevcut FSB nin tam olarak 2 katıdır. Dram frekansından en düşük değeri seçin ardından FSB nizi artırın. Böylece bellekler daha az limit oluşturmuş olur. Otomatikte bırakırsanız bellek çarpanı 800Mhz ramlerde e6300 ler ile 3 olur. Buda işlemci fsb sinde 1mhz artırmak belleklerde 3 mhz artırmak demektir.

Resime göre bakarsak doğru yoldasınız. En düşük bellek hızını seçin ardından fsb yi hiç tereddüt etmeden 430Mhz e çıkartın. Tabiki anakartınızın ve belleklerinizin performansı önemli. Anakart koymasada 800Mhz bellekler bir yerde limit oluşturacaktır. Fakat 430Mhz fsb yani 860Mhz bellek hızı 800Mhz bellekler için en risksiz değerlerdir. Bu hızlarda bir açmayı deneyin. Bellek voltajını her ihtimale karşı 1.9 veya 2.0 volta çıkartın. Bellek voltajı +0.1 veya 0.2 olarak ayarlanabilir. direk 1.9 veya 2.0 da seçilebilir her anakartta değişir. 3ghz de çipset ve işlemci voltaj isteyemecektir büyük ihtimal ile. Fakat soğutucunuz standart ise ilk önce 380-390 Mhz civarından başlayın. Ve masaütünde yük altındaki ısıları inceleyerek daha yukarı çıkabilirsiniz. Herhangi bir anakart limitine takılmaz iseniz.

p35 ler overclock da iyidir o yüzden 532Mhz fsb gördüm bu anakart ve işlemciyle. Fakat p5b de bir eski nesil çipset olsada onunda overclock performansı iyidir.

• resimde gördügünüz üzere 533 seciyorm en düsügü o ve ondan sonra fspyi arttırıyorm 400e cekiyorm bu sefer ramler otomatik 800 e çıkıyo ve bu degerde bilgisayar acılmıyo benim garipsedigm noktada burası işte :S o dediginiz ram oranı 1.1 falan bunları ayarlamammı gerekiyor yani söylediklerinizin genelini anladım mantıgıda anladım ancak dedigim gbi en düsük deger 533 bendeki onu sectigim zaman fspyide 400 e cektigimde otomatik o 800 oluyo bu orandada açılmıyo bilgisayar:Sramlere voltaj vermeyi ise denemedim aksam onuda 1.9 volt verip denerim yani benim yaptıgım islem dogrumu resimdeki gibi 533 e alıyorm en kücük deger o oldugu için sonrada fspyi arttırıyorum 400 e cekince direk 800 oluyo orası?kusra bakmayın yoruyorm sizide ama:S
  • Yaptığınız işlem doğru biz buna overclock diyoruz zaten. Belleklerinizin standart hızı ne ise o hızla başlayın derim. ddr2 667mhz ise mesela fsb yi 333 mhz yapın öyle başlayın bir kere. Eğer bellekleriniz 800Mhz ise belleklere voltaj vermenize gerek yok standart hızında çalışmaları gerekir. İşlemci voltaj isteyebilir, hiç bir işlemci istemez diye birşey yok sonuçta. İşlemcinin standart voltajı 1.325v dur 1.35 yada 1.37 yaparak deneyebilirsiniz.
  • malesef bu dedikleriniz olmuyor yani benim ramlerim 800 zaten ancak atıyorm 358 fsp yaptıgımda yani 2.50 yaptgmda islemciyi ramlerim 700 küsurda calsyo fspyi 400 yaptıgımda o secenek 800 olyo ancak ne voltajla ne bişeyle bilgisayar acılmıyo istanbuldaysanız yol paranızı yemegnizi servis ücretinizi veriyim yani yanlıs anlamayın size yük olmamak adına...gelin yapın allah askına kafayı yiycem egomu tatmin etmem lazım artık:D:D
  • quote:

Orijinalden alıntı: canercingoz

malesef bu dedikleriniz olmuyor yani benim ramlerim 800 zaten ancak atıyorm 358 fsp yaptıgımda yani 2.50 yaptgmda islemciyi ramlerim 700 küsurda calsyo fspyi 400 yaptıgımda o secenek 800 olyo ancak ne voltajla ne bişeyle bilgisayar acılmıyo istanbuldaysanız yol paranızı yemegnizi servis ücretinizi veriyim yani yanlıs anlamayın size yük olmamak adına...gelin yapın allah askına kafayı yiycem egomu tatmin etmem lazım artık:D:D

Kısmetinizde bende pek müsait değilim bu aralar. İstanbul'dayım fakat yarın Zonguldak'a gideceğim. Fakat bu söylediklerim ile illa olacak diye bir kaide de yok. Birde anakartın çipsetine voltaj vermeyi deneyin. O şekilde de açılmaz ise anakart gerçekten sınır koyuyor demektir.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.