Şimdi Ara

e6300 o/c denemeleri bi göz atın... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
2.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • değerlerin çok güzel işlemci süper çıkmış walla ramlerinde güzel bişi olsa superpi de güzel işler yaparsın
  • quote:

Orjinalden alıntı: demirkanali

http://forum.donanimhaber.com/m_11274633/tm.htm
    kardeş bulinkte biraz biseyler anlattım dene bi istersen
    quote:

Orjinalden alıntı: Bhd1R

806 yı yükledim 400 de açmıyor. Çıldırdım kırıcam şimdi anakartı

Olmuyor 385 den sonra anakart çalışmıyo deliricem. Şansıma .....

• Ya hakkatten doğruymuş epi topu 2.1 GHZ e çıakrdım işlemciyi ama 1.35 V veriyor bu alet kendi haline bırakırsan neden böyle bu P5B şimdi auto yapıp 3.6 GHZ ye çıkarsak 2V verip patlatacakmı yani
  • işlemci cok guzel oc olmus. kesek butun e6300 boyle cıksa
  • quote:

Orjinalden alıntı: atlasi

işlemci cok guzel oc olmus. kesek butun e6300 boyle cıksa

Bütün demeyeyim de sana şöyle diyeyim bu 6300 ler varya daha takozunu görmedim en kötüsü en berbatı ramlerin düzgünse voltajsız 2.8 GHZ voltajla 3.2 GHZ görüyor hemde rahatlıkla

6300 ler resmen hayvani işlemciler İntel bunun overclock olabildiğini iyi biliyordu ve AMD ye bununla büyük bir tokat vurdu öyle ki AMD hala altından kalkabilmeyi bırak kalkabilecek planı bile hazırlayamadı bu nefes kesen overclockla zaten dünyanın en güçlü mimarisi olan core2duo(quad coreları saymıyorum)ların bir de 2 katlarına overclock oluncaki halini çift dört çekirdekli 4x4 mimarisiyle bile geçemiyor (ki kendileri 999 dolardır)

AMD yediği tokadı hazmededursun İntel üstüne birde Conroe larda fiyat indirimine gitti ki AMD 3. bir tokat yedi

Eski bir AMD ci olarak diyorum ki INTEL INTEL INTEL INTEL!!!!!!!!!

• reason666 @ yazdıklarına katılmamak elde değil

edit;
    demirkanali @ önceki yazdığım sorunların tümü halloldu Şimdilik 1.8@3.0 günlük kullanıyorum ama anakartım sorunsuz fsb de 1.8@3.3 ye kadar çıkıyor. Merak ettiğm şu; voltaj vermeden ben 3.3 sınırına dayandım, vererek 3.5 e gelmeye değer mi? Anakart/ram/işlemci üçlüsü nasıl bu kadar rahat ve sorunsuz OC oldu bunu da hala anlayabilmiş değilim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi someone74 -- 1 Ocak 2007; 3:44:49 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: someone74

reason666 @ yazdıklarına katılmamak elde değil

edit;
    demirkanali @ önceki yazdığım sorunların tümü halloldu Şimdilik 1.8@3.0 günlük kullanıyorum ama anakartım sorunsuz fsb de 1.8@3.3 ye kadar çıkıyor. Merak ettiğm şu; voltaj vermeden ben 3.3 sınırına dayandım, vererek 3.5 e gelmeye değer mi? Anakart/ram/işlemci üçlüsü nasıl bu kadar rahat ve sorunsuz OC oldu bunu da hala anlayabilmiş değilim...

Ramleri 1:1 oranında kullanmadın değil mi zira kullandıysan o değere nasıl geldi?

• quote:

Orjinalden alıntı: reason666

quote:

reason666 @ yazdıklarına katılmamak elde değil

edit;

Ramleri 1:1 oranında kullanmadın değil mi zira kullandıysan o değere nasıl geldi?

Ramler Kingston HyperX serisi şu an 1:1 oranında ama Cl4 değil CL5 olarak çalışıyorlar. Değerini Auto dan Ram Çarpan değerini 2.0 a aldım. Sorunsuzca DDR860 kullanıyorum ama biraz voltaj koklatsam kesin değeri yükseltirim ama bench merakım yok şimdilik yetiyor. Bi ara cl4 e çekeceğim ama hala 3.3 ten 3.5 e çıkarmak için voltaj vermeme gerek var mı çözemedim?

• quote:

Orjinalden alıntı: BaMKaN

Güzel sonuçlar tebrikler, ben de yeni e6300 aldim ama rami 1Gb ddr2 667MHz aldim sanirim overclockta önümü kesecek...

benim kesmedi yau inşallah seninde kesmez

e6300 o/c denemeleri bi göz atın...

• zeus cok güzel bi skor tebrikler... cpu voltajın nedir?zannedersem aoutoda bıraktın..
  • quote:

zeus cok güzel bi skor tebrikler... cpu voltajın nedir?zannedersem aoutoda bıraktın..

Evet bencede
    Genelde hep 1.8@3.5 i görüyorduk 3.7 hoş olmuş. Ayrıca işlemcinin şu anki ısısı nedir merak ettim. Benim 1.8@3.0 42 derece ama zm9500led ile 1900rpm i ( en düşük seste ) geçmiyorum.
    Bir de bu işlemcilerde ısıda kritik sınır nedir? Ben böyle işlemci görmedim, ver de ver bana mısın demiyor
  • Ben bendeki 2*1 GB Kingston ddr2 533 lerle üstüne taktığım revoltec soğutucularla timing ayarını 5-5-5-15 yaparsam voltaj vermeden kaç MHZ ram 2.0 V ile kaç MHZ ram görebilirim?

420 FSB ye gelebilirmiyim?(şu anda 320 deyim tırstığımdan )
  • quote:

quote:

zeus cok güzel bi skor tebrikler... cpu voltajın nedir?zannedersem aoutoda bıraktın..

Evet bencede
    Genelde hep 1.8@3.5 i görüyorduk 3.7 hoş olmuş. Ayrıca işlemcinin şu anki ısısı nedir merak ettim. Benim 1.8@3.0 42 derece ama zm9500led ile 1900rpm i ( en düşük seste ) geçmiyorum.
    Bir de bu işlemcilerde ısıda kritik sınır nedir? Ben böyle işlemci görmedim, ver de ver bana mısın demiyor

valla yılbaşı gecesi sabaha karşı yaptım içkili değildim de kafa davul gibiydi..ya 1,433 ya da 1,450 idi yanlış hatırlamıyosam..ram +0,4 verdim..stok fan var yav ısıyı hiç sormayıneasytune u bilmem yanlış gösteriyo diye termal analysis tool ile baktım..63 derecelerdeydi iki core da..gerçi bu program da çok gösteriyo ama gerçek galiba..easytune a kalsak işlemci buz.biosta 56 derecelerdeydi sanırım sıcaklık..pi alıp kapadım zaten...ramin kalan ayarları da auto da ddr2 de ince ayar bilmiyorum henüz..belki biraz daha çıkar ince ayarlar..520 mhz de çift pi de var..ama 530 mhz de çift pi alamadım

ekleme:valla donanıma da açmıştım konu "ben bu conreoları çok sevdim" diye hakkatten res atmasını bekliyom atmıyo mübarek..atması için reset çok uğraştım sonunda attırdım da..bi ara dalayım artık oyuna atsın dedim sinir oldum hatta..bi gariplik var diyorum..dfi+opteron+tccd ramler ile o kadar ince ayar için boşa uğraşmışız yau..2-3 gündür ramler 4-4-4-12 de +0,3 v ile..zorluyorum zorluyorum popom kuru kalıyo

ekleme 2:işlemci de 1,250 v ta yau 2-3 gündür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZEUS__ -- 2 Ocak 2007; 3:49:35 >

• zeus sen cpu-z bakma yada pc proba falan o öle gösterir voltajı.voltajsınırını aştıktan sonre 1,25 oluyo.sen biostaki değerini söylersen..
    quote:

Orjinalden alıntı: ZEUS__

quote:

quote:

Evet bencede

valla yılbaşı gecesi sabaha karşı yaptım içkili değildim de kafa davul gibiydi..ya 1,433 ya da 1,450 idi yanlış hatırlamıyosam..ram +0,4 verdim..stok fan var yav ısıyı hiç sormayıneasytune u bilmem yanlış gösteriyo diye termal analysis tool ile baktım..63 derecelerdeydi iki core da..gerçi bu program da çok gösteriyo ama gerçek galiba..easytune a kalsak işlemci buz.biosta 56 derecelerdeydi sanırım sıcaklık..pi alıp kapadım zaten...ramin kalan ayarları da auto da ddr2 de ince ayar bilmiyorum henüz..belki biraz daha çıkar ince ayarlar..520 mhz de çift pi de var..ama 530 mhz de çift pi alamadım

ekleme:valla donanıma da açmıştım konu "ben bu conreoları çok sevdim" diye hakkatten res atmasını bekliyom atmıyo mübarek..atması için reset çok uğraştım sonunda attırdım da..bi ara dalayım artık oyuna atsın dedim sinir oldum hatta..bi gariplik var diyorum..dfi+opteron+tccd ramler ile o kadar ince ayar için boşa uğraşmışız yau..2-3 gündür ramler 4-4-4-12 de +0,3 v ile..zorluyorum zorluyorum popom kuru kalıyo

ekleme 2:işlemci de 1,250 v ta yau 2-3 gündür

• ya bench i alırken dedim ya işte ya 1,4330 verdim ya da 1,450 v verdim biostan..

şu an diyorum 400x7 kullanıyorum 2-3 gündür şimdi 1,250 v veriyorum..ramde 4-4-4-12 de @800 mhz de+0,3 v ile..ve bi sorun yok..encode lar ve oyunlar full stabil..
  • walla bana hiç inandırıcı gelmedi anlattıkların stock fanla o hıza çıkabileceğini hiç aklım kesmiyo 3.7 için vereceğin voltajı o fan nasıl kaldırıyo? ayrıca o ramlerinde 530 a çıkacağını hiç ama hiç sanmıyorum şöyle bi onaylanmış cpu-z versen o zaman inanırım anca

ekleme:ayrıca pi değeride çok düşük o ayarlara göre ben imzamdaki sistemle super pi sse3 ile 16 sn alıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir_metallica -- 2 Ocak 2007; 11:36:04 >
  • inanmayanlar için @alattin_nuri nickli kardeşime sorabilirler.işlemciyi ondan aldım..L626 kodlu..iki tane stok fan gönderdi hatta diri conroe nin biri de 3,4 p4 fanı..onunla msn den yardımlaşarak yaptık..her aldığım ss yi msn e girip ona gönderdim hatta onda da aynı ss ler vardır..15 tane ss var elimde...900 mhz 4-4-4-12 den 1060 mhz 5-5-5-15 e kadar..hepsinim tek ve çift pi leri var.yalnızca 530 mhz de çift pi almadı..pi evet biraz bana da düşük gelmişti..ama xtreme de söylenen tweaklerden 1-2 tane sini dün denedim 400x7=2800mhz de 800 mhz 4-4-4-12 24 saniye alan pi tweak ile 21 saniyeye düştü..cpu-z validation daha önce bi kere yaptım becerebilirsem yaparım yine..şu an oda sıcak tırsıyom yapmaya gece yaparım

• 3.0 da ben (voltajsız) 430*7 de super pi 19 sn aldım. Biraz cicim ayları geçsin 3.5 e getirirm artık ama hala sorumun cevabını alamıyorum. Voltaj olmadan 3.3 e zaten çıkıyorum siz olsanız bu değerden sonrası için zorlama yaparmısınız? Önceki değer olan 2.8 ile 3.0 arası pi 1.5 sn oynuyor. Şimdi cl5 den cl4 e düşmesi keldı
  • quote:

3.0 da ben (voltajsız) 430*7 de super pi 19 sn aldım. Biraz cicim ayları geçsin 3.5 e getirirm artık ama hala sorumun cevabını alamıyorum. Voltaj olmadan 3.3 e zaten çıkıyorum siz olsanız bu değerden sonrası için zorlama yaparmısınız? Önceki değer olan 2.8 ile 3.0 arası pi 1.5 sn oynuyor. Şimdi cl5 den cl4 e düşmesi keldı

yalnızca pi içinse verebilirsin voltaj daha..ama günlük için aynı değerlerde kullanıyosan gerekmez bence..bu iş birazda senin egona kalıyo..ben çektim voltajı 1,250 ye 400x7 günlük yeter..Allah bereket versinram daha önemli pi de dediğin gibi cl4 ile daha iyi skorlar yakalarsın..ama günlük için fazla zorlama bence..bench için yapabilirsin ama

• zorlayıp zorlamamak kişisel bir tercih bana kalsa dibine kadar zorla derim zaten kullancağımız en fazla 6 ay sonra 4 çekirdekti şuydu buydu bişe çıkar illaki onun için suyunu çıkarmak lazım
    yaw arkadaşlar imzamdaki ayarlarla çit prime yaparken ısı:63-65 zalmanı eskiden amd de kullanıyordum socket 775 aparatının iki vidasını kaybetmiştaim kalan ikisiyle taktım acaba ondanmıdır yoksa normalmidir? yerine ne alıyım big thyphoon mu sadece 75 ytl.. ne dersiniz?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.