Şimdi Ara

E6600 2. ÇEKİRDEK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    yardımınıza ihiyacım var yanıt verirseniz sevinirim...

problemler:

1-bigisayarı kullanmaya başladıktan sonra belli olmayan vakitlerde ve herhangi bir proğramı kullanırken
    ( özellikle media player classic, power dvd kullanırken, cod2 ,aoe 3 benzeri oyun oynama durumlarında internet üzerinden tv seyrederken)
    veya hiç proğram çalıştırmazken bilgisayarda kilitlenme hadisesi gerçekleşmekteydi...

2-daha sonrasında ise özellikle internetten download yapmak istediğim de bilisayar bazı zamanlarda- ki ben bunu yazılımın güvenlik ayarı diye düşünüyorum- kendini kapatmaya başladı...

bilgisayarın cpu ve diğer donanım sıcaklıkları normal ken bile yukardaki hadiseler gerçekleşiyordu...

3-nihayetinde bios güncellemesi yaptım ve anakart üreticinin son versiyon bios ayarlarını indirip güncelledim...

bu güncelleme hadiseseinden sonra işlemci CPU daki çekirdeklerden birinin çalışmadığını fark ettim..

ilginç olan ise kasanın fişini prizden çekip sonrasında tekrar fişi prize takıp, sistemi çalıştırdığımda işlemci çekirdeğinden birinin hem aygıt yöneticisi işlemciler kısmında hemde görev yöneticisinin performans kısmındaki cpu geçmişi grafiklerde görünmemesi

ve daha da ilginci sistem bu haldeyken yapılan yeniden başlatma ile işlemci ile ilgili bu problemlerin ortadan kalkması.(normale dönüş)

bu konularda yol gösterirseniz sevirim

Sistem özellikleri:

Windows XP Professional
    işlemci:intel core 2 e6600
    anakart : MSI 7255-P4M890 S+V+L SATA 16X
    BIOS : (amibios)
    1024 ram

• Windowsu yeniden kur veya onarım yap
    Sistem dosyaların bozulmuş gibi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.