Şimdi Ara

e6750 + 8800gt ve Team Xtreem ddr800 problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Asus P5K-E Wi-Fi+e6750 M0 revizyon + Team Xtreem ddr 800 2x1gb dual ve XfX 8800gt var elimde.
    İşlemcinin voltajsız normalde 450mhz kadar çıkması gerekir ancak bir türlü başaramadım. 420mhz üstünü göremedim. Ramler 2.2v kadar garanti veriyor. Ne denediysem olmadı. 8x420 de stabil çalışıyor. 7x450 de de stabil çalışıyor yani ramler 900mhz görüyor bu şekilde sorunsu. Ancak 8x450 yi görmek benim için hayal oldu işlemciyede voltaj vermek çözüm olmadı. Timingler 5-5-5-15. 5-5-5-19 a kadar denedim. Ramlere 2.2v verdim yinede olmadı. Bu anakartın biosu çok fazla detaylı, sizce ne yapmalıyım?

• bendede aynı işlemci var ve en fazla 3.2ghz e kadar voltaj vermeden çıkıyor üstü için voltaj istiyor normalide bu sendeki işlemcinin nerden biliyorsun 3.6ghz e kadar voltaj istemeden çıktığını ?
  • yapman gerek cok basit
    1 hafta kadar deneme yaparak max stabiliteyi bulucan
  • aynı revizyonu aynı anakartla fakat veritek remlerle arkadaşım kullanıyor voltajsız 3.6 stabil çalışıyor. ben 3.6 ile windowsu bile açamadım.
  • aynı revizyonlu bendede var dedim zaten ama bendeki 3.2ghz üzeri için voltaj istiyor hepsi aynı çıkacak diye bir şey yok o yüzden sordum senin neden çıkamadığını bilemiyorum ama zaten belitmişsin işlemciye de voltaj versen de fayda etmemiş başka neden olabilir bilmiyorum her şey olabilir
  • 3,6 def. v ile kullanıyorum günlük 3,6 ghz hemde ve cokta fazla bi sıkıntı cekmedim ramler 1:1 450 mhz calısıyor fsb 450*8 soğutma olarak ne kullanıyorsunuz ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: MiDNiGhTKiSs

3,6 def. v ile kullanıyorum günlük 3,6 ghz hemde ve cokta fazla bi sıkıntı cekmedim ramler 1:1 450 mhz calısıyor fsb 450*8 soğutma olarak ne kullanıyorsunuz ?

MiDNiGhTKiSs @ sen def. voltaj ile 3.6 da kullandığına eminmisin ? def voltajı 1.35 dir , eğer sen Auto'da bıraktıysan , anakart daha yüksek voltaj veriyor
  • 3.8 ghz e kadar çıktım stabile bir şekilde ama voltaj vererek tabiki voltaj vermeden yani default voltaj ile 3.6 ghz e kadar nasıl çıkarıyorsunuz hayret ediyorum yada benim işlemci voltaja aç o yüzden istiyor
  • ben 3.8ghz günlük full stabil bir şekilde kullanıyorum 1.46v ile , soğutma tt bigtyphoon
  • soğutma orjinal stok fan. işlemciye kademe kademe voltajda verdim 430'a voltajla çıkıyor ama 3dmart2006 cpu testinden normalde 2800 puan alırken voltaj yiyince 1600 puana düşüyor. galiba benim işlemci tırt çıktı :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: helsloot

ben 3.8ghz günlük full stabil bir şekilde kullanıyorum 1.46v ile , soğutma tt bigtyphoon

aynen hocam bende o değerlere çıkabiliyorum o voltaj ile yanlız ben günlük 3.6ghz de kullanıyorum kasmıyorum fazla
  • sorun ısı problemiymiş arkadaşlar, işlemci stok fanının 1 bacağı gevşemiş şu an 3.6ghz 1.48v ancak stabil değil henüz biraz daha voltaj vermem lazım.
  • ancak tam yük altında 1.48v ile çekirdekler 45-48 arası cpu sıcaklığı ise 40-50 derece arası geziyor. Sanırım stok fan ile sınıra geldik
  • Bir arkadaş bana önermişti.Core temp 0.95.4 programı dışında her program 10-15derece düşük veriyor değerleri ona göre çıkın. Stok fan ile 3.66 yaptım fazlasına sıcaklık dayanamıyor.
  • benim işlemci 1.35v default voltaj ile 8*425=3.4ghz stabil...bellekler 4-4-4-12...voltaj +0.2v...2v yani...ama 450fsb yaptığımda işlemciye 1.4v vermeme,belleklere de +0.3v vermeme rağmen orthosta mavi ekran çıkıyor...işlemciye 1.5v dayansam mıki?
  • quote:

Orjinalden alıntı: tHE_PaSSeNgEr

sorun ısı problemiymiş arkadaşlar, işlemci stok fanının 1 bacağı gevşemiş şu an 3.6ghz 1.48v ancak stabil değil henüz biraz daha voltaj vermem lazım.

1.48v fazla o işlemciye göre,ve daha yüksek ghz leri görmen gerek o voltla 4ghz falan görebilmelisin.benim eski versiyon antika e6600 bile 1.418v ile 3.6ghz lerde seyrediyor günlük
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.