Şimdi Ara

E6750'ten-E8500'e geçmek... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bence hiç gerek yok bende kullanıyorum aynı işlemciyi o c yapınca e8500 değerini geçiyor şuan stalker oynuyorum ful ayarlarda hiçbi kasma yok dx 10 da
  • e6750 kullanan biri olarak hiçbir uygulamada kastığını görmedim ama tercih meselesi
  • quote:

performansta inanılmaz bir fark var.

Ne gibi farklar, bunlar?

quote:

şuan stalker oynuyorum ful ayarlarda hiçbi kasma yok dx 10 da

Kasması mı gerekiyordu? Bu dediğiniz şeyin, soruya bir cevap niteliği yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 15 Eylül 2008; 0:45:55 >
  • Bence çok gereksiz bir yükseltme olur. Sonuçta Intel Core 2 Duo E6xxx serisi işlemciler gayet yeterli seviyedeler. Kaldı ki Intel Core 2 Duo E6750 1333 Mhz FSB hızına sahip ve gerçekten iyi bir işlemci. Sistemi 3400 Mhz'de kullanmanız da cabası. Bence gerçekten bir yükseltme yapmak istiyorsanız 4 çekirdekli bir işlemciye mesela Intel Core 2 Quad Q9550'ye yükseltme yapmanızı tavsiye ederim. Kaldı ki bu bile gereksiz olucaktır.
  • Bnce su an yapmanız gereken işlemci yeniliklerini beklemeniz ve 3dmark vb gbi kıskırtıcı programlardan uzaklasmanız yılsonunda yeni işlemci serisi geliyor o zamana kadar disinizi sıkınız :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: SAVIAR

quote:

Orjinalden alıntı: ugur_yavuz

Bence ölü bi yatırımdan başka birşey değil, elinde 6750 gibi bir işlemci varken.

Hayır sırf oc kabiliyeti yüzünden işlemci almak bana çoook saçma geliyor. Hangi oyunda yetmedi?

Çok mu saçma.. Dostum hani idare et desen anlarım da nesi saçma?? Ben 6750 ile 3.8 de stabildim.. 8500 ile 4.4 de stabilim ve performansta inanılmaz bir fark var..

Ön belleğin bir önemi yok, zaten saat hızları yakın lafları cahil avuntusundan başka birşey değil malesef..

iyi sallamışsın

• quote:

Orjinalden alıntı: Hacker683

Bence çok gereksiz bir yükseltme olur. Sonuçta Intel Core 2 Duo E6xxx serisi işlemciler gayet yeterli seviyedeler. Kaldı ki Intel Core 2 Duo E6750 1333 Mhz FSB hızına sahip ve gerçekten iyi bir işlemci. Sistemi 3400 Mhz'de kullanmanız da cabası. Bence gerçekten bir yükseltme yapmak istiyorsanız 4 çekirdekli bir işlemciye mesela Intel Core 2 Quad Q9550'ye yükseltme yapmanızı tavsiye ederim. Kaldı ki bu bile gereksiz olucaktır.

Gayet güzel bir yorum olmuş. Elinizdeki işlemci gayet güzel ve 3 4 ay daha sizi rahatça götürür sonrasında da şimdi 8500 alacağınız fiyata Q9550 gibi bir işlemci alırsınız.Sizin işlemcinizin fiyatı da çok gerilemez zaten çok yeni bir işlemci olmadığı için
  • Bendede Asus p5kc ve E6750 var,Stok fan ıle stabıl olarak 3,6ghz'e kadar cıkabılıyorum.Kac zamandır aklımda degıstırsem mı fılan dıye.Galıba cevabımı buldum.Sogutucuyu degıstırıp 4ghz'ye kadar cıkmayı deneyecegım.Yılbasından sonra 4çekırdege terfı ederım dıye dusunuyorum.

Sızce bu dusunceler mantıklımı mantıksız mı?
  • Beyler bende de Asus P5W-DH +E6750+ Zalman CNPS9500 fan var 3,5'e kadar cikardim, zorlasam kac yaparim ? Sacma bir soru oldu ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NayirNolamaz -- 15 Eylül 2008; 12:15:27 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: nightmareee

Arkadaşlar sizce E6750(@3,4) E8500e geçmek mantıklı olur mu.Aslında kendi işlemcim daha yüksek hızlara çıkyordu fakat elimdideki ocz reaper 2 gb yerine ocz platinium 4 gb'a geçince 3,4e düşmek zorunda kaldım.Ayrıca anakartta Asus P5KC..Evet arkadaşlar eğer geçersem parayı çöpe mi atmış olurum yoksa gözle görülür bi fark olur mu?

dostum bendede aynı işlemci var bende aynı işlemciye göz diktim ama almadım iyide yaptım gerek yok şuanlık !!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: helsloot

quote:

iyi sallamışsın

?? Sallamışsın derken??

@ugur_yavuz: Walla e6750 yi 150 ytl den almıştım üstüne 50 ytl daha koyup e8500 aldım.. Dün akşam Crysis i full mercek altına aldım.. Eskiden performans düşüşü yaşadığım yerlerden şimdi eser yok..

Detaylı incelememi c.tesi günü xoyun da bulabilirsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAVIAR -- 15 Eylül 2008; 19:23:09 >

• Bence nehalem,lyynfield,havandale işlemcilerini bekle
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ugur_yavuz

Bence ölü bi yatırımdan başka birşey değil, elinde 6750 gibi bir işlemci varken.

Hayır sırf oc kabiliyeti yüzünden işlemci almak bana çoook saçma geliyor. Hangi oyunda yetmedi?

Çok mu saçma.. Dostum hani idare et desen anlarım da nesi saçma?? Ben 6750 ile 3.8 de stabildim.. 8500 ile 4.4 de stabilim ve performansta inanılmaz bir fark var..

Ön belleğin bir önemi yok, zaten saat hızları yakın lafları cahil avuntusundan başka birşey değil malesef..

Kardeş şu çok fark var degidin farkları açıklayabilirmisin işyerinde 8500 ü 4.4 de kullanıyorum evde 6750 yi 3840 ghz 2 ay boyunca sorunsuzca kullandım.Şu an 3.2 de kullanıyorum encode işlerinde 8500 6750 den 5 veya 10 saniye önde bitirdigi içinmi yoksa oyunlarda 1 veya 2 fps fazla aldıgın içinmi 8500 öneriyorsun.4.4 le 3.8 arasında senin bahsettigin gibi performansta inanılmaz bir fark yokkk..

• quote:

Orjinalden alıntı: susi3506

quote:

Kardeş şu çok fark var degidin farkları açıklayabilirmisin işyerinde 8500 ü 4.4 de kullanıyorum evde 6750 yi 3840 ghz 2 ay boyunca sorunsuzca kullandım.Şu an 3.2 de kullanıyorum encode işlerinde 8500 6750 den 5 veya 10 saniye önde bitirdigi içinmi yoksa oyunlarda 1 veya 2 fps fazla aldıgın içinmi 8500 öneriyorsun.4.4 le 3.8 arasında senin bahsettigin gibi performansta inanılmaz bir fark yokkk..

Hayır üstadım.. Ne encode daki 5-10 sn lik farkla ne de 1-2 fps lik üstünlükle bu sonuca varamayız.. Ancak yük altında ve full cpu ya bindirilmiş detaylarda bu farkı görebiliriz..

Örneğin Crysis i very low detaylarda ve en düşük çözünürlükte açarsanız biraz daha cpu ya yüklenmiş bazda sonuç alabilirsiniz.. Bu da gerçek farkı görmenize yardımcı olacaktır..

Çok yoğun işlerle uğraşmayan ve oyun modder, tester vs işlerle iştirak etmeyen arkadaşlar için e6300 bile bana yetiyor, ne fark varki dedirtebilecek bir işlemci..

Benim açımdan 45nm lik bir işlemci olması bile başlı başına bir gerekçedir, ancak standart bir kullanıcı için Quad, QuadX gibi kavramlar lüzumsuz harcamalardır.. 45 nm de olduğu gibi..

• quote:

Orjinalden alıntı: Penryn

E6750 iyi işlemcidir.Yorumlara katılıyorum.Seni daha götürür.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.