merabalar. overlocka yeni yeni basliyorum cok derin bir bilgiye sahip degilim. internetten edindigim bilgiler esliginde kendi capimda intel core 2 duo e8200 2,66 ghz lik islemcimi 3,2 ghz e cikarabiliyorum. simdi islemciye overlock yaparken CPU frequencyi degistirerek yapiyorum. normalde ~1,225 civari voltejda calisan islemcime ~1,29 civari voltaj verdigimde bilgisayar aciliyor daha asagisi kurtarmiyor. ramlerim 2x2gb DDR3 1333 mhz. ramlerimi hic ellemiyorum ve carpani degitirdigim icin 1600 mhz e cikiyorlar. benim sorunum ramlerimi kendi degeri olan 1,333 e cektigimde bilgisayar acilmiyor, birkac reset atiyor. ram e voltaj verdim +0,3v kadar fakat yinede acilmadi. saat hizlari (9-9-9-24) iken (8-8-8-22) yaptim yinede acilmadi. ramlerimi daha yuksek mhz de calistirmak bana zarar verir pek tabi. ramlerimi kendi mhz degerinde nasil calitiriim. 1-FSB:DRAM oranini mi degistirmem gerekir? gigabyte anakartim var ve bunu bulamiyorum 2-saat hizlarinimi degistirmem gerekir? 3-ramlere voltaji arttirmam mi gerekir?
asil sorum ramlerimi kendi 1333 mhz de yada yakin bir degerde nasil bilgisayari acabilirim. ramlerde degisiklik yaptigimda iki uc resetten sonra ayarlar sifirlaniyor cunku.
not:ramleri auto birakip carpan 1600 mhz oldugunda core cpu sicakliklarinda yukde 60 C sabitleniyor.
yok mu yardim edebilecek?
o.c yaparken, ramlerimi default degeri olan 1333 mhz e getiremiyorum, bilgisayar 1 uzun bir kısa resetten sonra eski ayarlara donuyor.
Gigabyte anakart kullanmadım fakat forumda gördüğüm konularda genelde fsb:dram oranını değiştirmek gerekiyor onun dışında ramler 1333 mhz veya ona en yakın değerler olsun büyük ihtimal orandan kaynaklı sorununuz.
peki ne yapmam lazim degeri 1:1 mi? sorun ramlerin mhz si dusuk gelmesi sanirim yada saat hizlarinda bi terslik var.
su an default FSB:DRAM orani 1:2.
Ram zamanlamalarını manuel gir ramin üstünde yazanlara göre voltajıda aynı seklde üstünde yazılana göre fsb:dram oranını deneyerek bulmalısn bende tam bilmiyorum gigabyt anakartlarda fakat 1:1de fsb ve ram hızları eşit olur yani işlemciye o.c yaptıgınzda ramlerde eşit miktarda artarlar 1:1 dısındakileri dene 1333 mhz yada yakın değerleri seçmelisin sonrada.