Şimdi Ara

E8400 oc olmuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    işlemcimi 3.6 gzh yapmak istiyom olmuyo 1.6 ya kadra voltaj verdim ama pcyi rsetlediğimde pc normal açılıyo bakıyom yine 3.0 ghz bunu nasıl 3.6 yapcma yardımmmmmm

• uppppppp
  • sadece V mu verdin yani ???? çarpanlara dokunmadınmı :D eger öyleyse tabi olmaz eski haline getir V degerini çarpanları yükselt tıkandıgı yerde V ver
  • gece dneedim oldu ama o zmanada sistem açılmadı 3.6 ya çıkardım volt 1.5 idi windows açılmadı sonra reste attım biosa girdim defalt hale gitrim diye bios kitlendi sonra fişini çektim pcnin sonra yeniden açtım düzeldi de 3.6 gzh yapmak için stock soğutucu ile kaç voltaj vermek gerekir
  • upppppp
  • ya normalde 3.6 için çogu arkadaş voltaj bile vermiyo ama sendeki sorun değişik gibi geldi bana.mesala ramler ne durumda? yüksek fsb de ramlerinde frekansı otomatik yükselecektir ve ramlerin bunu yemezse yaşadığın sorunlar meydana gelebilir.....
  • Evet büyük ihtimal ramler sorun çıkartıyor sende Birde advanced bios features kısmına girip e.i.s.t gibi teknolojileri kapat
  • anlamaıdğımb rişey var öncedne yapmıştım 3.6 ghz orthosta 5 dk lık teste tyutmuştum sorun flana olmamıştı ramlerde aynıydı yani 2 gb 800 mhz kingstyon idi fakat şuanda hiçbir şekilde oc olmuyor ne yapmam lazımmm
  • ramlerden kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlamak için orthosta sadece işlemcini test ettir, eğer sorun çıkarırsa işlemciyle ilgili bi hata vardır; eğer çıkarmazsa ramlerle ilgili bi hata vardır bunun dışında 3.6 da açabildiğin bi zamanda sıcaklıkların ve işlemcine gelen voltajı core temp ve cpu z gibi programlardan bakıp buraya yazabilrsen (orthosta yükteyken de dahil) daha ayrıntılı cevaplar gelecektir kanımca....
  • othosla test yaotırıdm bi hata flana çıkmadıbu arada 3.6 yaptığım zmana çok öncedendi şaunda yapamıyorum onu voltaj oalrka ne verirsme verim olmuyo oc ramlerde sorun olsa o zmana nedne olmuştu 3.6 :D
  • pcyi kapat ramleri çıkar anakarttaki voltaj kablolarını ve kasanın fişinide sök biosu resetle biraz bekle herşeyi geri tak voltaj vermeden ramleri 800mhzyi geçirmeden işlemciyi artır 3.6ghze sorun çözülmezse ramleri değiştir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thevincent -- 25 Mart 2009; 13:36:06 >
  • ya vlala hiç uğraşamadım bunlaır easy tune 5 i kurdum 3.6 yaptım :) 1.293 voltaj verdim othosla stabil çalıştı ama daha yükseğe stabil yapamadım ne yapmamaı önerirsiniz stock soğutucuyla 4.0 ghz yi görebilir miyim
  • uppp
  • mch core voltage ye voltaj vereceksin

yada fsb voltage diyede yazar +0.1 - 0.2v ver tekrar dene

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 29 Mart 2009; 5:24:20 >
  • bak işte foto ne yapmalıyım 3.75 yapmaya çalıştım 1.3 voltaj verdim pc mavi ekran verdi

• ram frekansların kaç? oc sonrası 960mhz olmus ramlerin frekansını düşür veya ramlere voltaj ver pcı frekans olanıda 100 e sabitle derim
  • ramlerin frekanslarını düşürdüm fakat diğeri pcı proda ayar yapılamıyo ramlerişn mhzsini üşürüp yeniden denedim ama mavi ekran verdi 3.6 da tıklaıp kaldım
  • uppppppppppppppp
  • salla oc yi takıl kafana işlemcinin ömründne götürüyor hiç uğraşma
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.