Şimdi Ara

E8500 için Overclock

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Cpu E8500
    Ram DDR2 4gb
    Sistem oto OC yaparak 333x6 = 2.0 ghz ile çalışıyor.
    Ancak Cpu doğuştan 3.16 ghz
    Millet bu cpu yu hava soğutma ile 5 ghz yapıyor.
    Ben 4 ghz-4.3 istiyorum.
    Ayarlarla oynadığımda OC yapamadım. Tam tersine ghz 1.7 lere düştü. İşte OC ekranı. Mhzyi 333 e getirip pci yi 100 cpu volt u 1.2 ye getirdiğim halde reset atıyor.

Aşağıda oto OC ayarlı görüntüleri atıyorum.

E8500 için Overclock

E8500 için Overclock

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicolas67 -- 15 Aralık 2017; 15:40:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam anakartınız çok zayıf. Oc yapamamanız normal ama en azından kendi hızında çalışabilmeliydi. Eğer bios sürümü eskiyse son çıkan bios u yükleyin.
  • Cevap için teşekkürler. F8D versiyon bios görüyorum gigabyte sitesinde. Ancak beta sürümü imiş. Problem olur mu acaba?
  • nicolas67 kullanıcısına yanıt
    Hocam bios tarihi baya bir eski 2011 den kalma. Yani problem olsaydı çoktan kaldırırlardı. Sıkıntı olacağını sanmıyorum.
  • Bios update yaptım. Update ile şu an oto oc açtığımda 9,5*333 = 3.16 ghz. Ancak 4 ghz ye nasıl çıkar diye merak ediyorum.
    945GC chipset anakart ile imkansız. Zaten bu işlemciye bile beta bios ile destek veriyor. P35/43/45 anakart lazım overclock için. E8500 için değmez, 4 GHz'e de çıkarsanız 2 çekirdekli işlemci.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Ben tarif etmeye çalışayım ama o anakartla işiniz çok zor. Cpu host freq. yazan değeri 421 e getirin. Pci-e hızını 100 mhz e sabitleyin. Cpu voltajını normal üzerine 0,1 maximumu 0,2 volt arttırın. Fsb voltajınıda artı 0,1 volt arttırın. Fsb hızını 333 ten 421 e arttırdığımız için ram hızınızda artacak. Ya ram çarpanını düşürüp hızı aşağı çekin ya da ramlerinde oc. olmasını istiyorsanız onada 0,1 - ,0.15 fazla verin. Normalde bu ayarlarla çok rahat 4 ghz i görmeniz lazım ama dediğim gibi anakartınız çok kötü. Hatta tahminimim fsb hızı max 333 oluyordur.
  • Yabancı web sitelerinde aynı konuda muzdarip olduğum birini gördüm. Adam şunu diyordu, mhz artırdığında "oparating system bulunamadı ctrl + alt + del yapın" hatası alıyormuş. anlam verememiştim. Şimdi sen yazmadan ben 333 mhz yi 1.2v'da 360'a çıkardım sistem o kişinin hatasının aynını verdi. Acaba fsb voltajından mı kaynaklı?
    Bu arada pci mhz yi 100 e çektiğimde cpu mhz ne olursa olsun reset atıyor. hatta 95 de bile. Zaten min olarak 90. Autoda duruyor şu an.
  • ayrıca cpu voltaj eski biosta normal 1,1 yazarken şimdi normali 1,3 yazıyor. ancak max oalrak 1,25 de çalışıyor şu an.
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Doğru söylüyorsun. Ancak bendeki i7 4790k ile günlük kullanımda şu anlık hiçbir farkı yok. Ancak 4 - 4,5 ghz olursa 4790'ın simple core hızına yetişebilir ümidindeyim.
  • Muhtemelen önceki bios sürümünde anakartınız e8500 ü yanlış tanımladığı için daha az voltaj verip daha yavaş çalıştırıyordu. Düzgün biosla gerçek değerlere döndü. Valla hocam o anakartla ben olsam daha fazlasını beklemezdim. E8500 için p35 - p 45 gibi bir anakart kullanmalısınız ki rahat rahat oc yapabilin.
  • Aralarında büyük mimari ve nesil farkı var. Single core da bile 4790k'yı yakalaması zor.
    P35 anakart ile Q6600 kullanıyorum. 3.5 GHz'de bile cpu-z benchmarktan 309 puan alıyor. Aynı testte 4790k 444 puan almış.

https://valid.x86.fr/ezsarr

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.