Şimdi Ara

Easy Peasy grub4dos menu.lst Dosyası Yardım (ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Easy Peasy grub4dos ile önyüklemeye çalışıyorum (birkaç şekilde denedim), %80-90 civarlarında yükleme takılıyor.Yani ISO dosyam 849 mb iken 768'de takılıp kalıyor. ISO dosyasını ve işletim sistemi sürümünü de değiştirdim sonuç aynı.

.lst dosyasında Easy Peasy satırları şu şekilde:
    title               Easy Peasy 
    find --set-root EAS/EAS.ISO
    map EAS/EAS.ISO (hd32) || map --mem EAS/EAS.ISO (hd32)
    map --hook
    root (hd32)
    kernel /casper/vmlinuz.efi file=/cdrom/preseed/ubuntu.seed boot=casper iso-scan/filename=EAS/EAS.ISO
    initrd /casper/initrd.lz
    savedefault --wait=2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayıcı -- 18 Ağustos 2015; 23:45:10 >

• Güncel
    ____________________________________________________________________________________________________________________________________________

USB nin yaklaşık 15 mb boş alanı var, acaba bundan mı kaynaklanıyor?
  • Iso dosyasını hangi programla usb belleğe yazdırdınız? Unetbootin ile yazdırmanızı öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: merhaba50

Iso dosyasını hangi programla usb belleğe yazdırdınız? Unetbootin ile yazdırmanızı öneririm.

Iso dosyasını direk USB'ye attım. USB menu dosyasında ISO yu konumlandırdım (üst mesajda da görülüyor). Program olarak Multiboot USB 2.0 kullandım sayılır. Unetbootin sanırım NTFS dosya sistemi ile multibootlarda başarısız oluyor. Ancak, benim bilmediğim bir şekilde zaten varolan USB menu dosyasına entegre etme yolu var mı bilmiyorum; varsa bilmek isterim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CyBeRAli

quote:

Iso dosyasını hangi programla usb belleğe yazdırdınız? Unetbootin ile yazdırmanızı öneririm.

Iso dosyasını direk USB'ye attım. USB menu dosyasında ISO yu konumlandırdım (üst mesajda da görülüyor). Program olarak Multiboot USB 2.0 kullandım sayılır. Unetbootin sanırım NTFS dosya sistemi ile multibootlarda başarısız oluyor. Ancak, benim bilmediğim bir şekilde zaten varolan USB menu dosyasına entegre etme yolu var mı bilmiyorum; varsa bilmek isterim.

Linux forumlarını takip ederim. Pek sorun yaşayan görmedim. Sorun olursa da Rufus veya LinuxLiveUsb öneriliyor. Birden fazla işletim sistemi kuracaksanız neden menu.lst ile uğraşıyorsunuz? Grub kurmayacak mısınız?
    quote:

Ancak, benim bilmediğim bir şekilde zaten varolan USB menu dosyasına entegre etme yolu var mı bilmiyorum; varsa bilmek isterim.
    Neyi menu.lst dosyasıyla bütünleştireceksiniz? Entegre edilecek şey nedir? Anlayamadım?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CyBeRAli

quote:

Linux forumlarını takip ederim. Pek sorun yaşayan görmedim. Sorun olursa da Rufus veya LinuxLiveUsb öneriliyor. Birden fazla işletim sistemi kuracaksanız neden menu.lst ile uğraşıyorsunuz? Grub kurmayacak mısınız?
    quote:

Ancak, benim bilmediğim bir şekilde zaten varolan USB menu dosyasına entegre etme yolu var mı bilmiyorum; varsa bilmek isterim.
    Neyi menu.lst dosyasıyla bütünleştireceksiniz? Entegre edilecek şey nedir? Anlayamadım?

default 0
    timeout 50
    color 11 12 13 14
    # Clasic Menu AutoNumber
    write 0x8274 0x2001

# ============================== MY-GFX FILES =============================
    gfxmenu /USBMENU/GFXMENU/SUSE_LINUX-2.GFX
    # =======XP LIVE==================================================================

title Windows XP Live
    map --unmap=0:0xff
    map --unhook && map --rehook
    if %@root:~1,3%==hd0 && geometry (hd1) && map --unhook && map (hd0) (hd1) && map (hd1) (hd0) && map --rehook && set PART=%@root:~5,1% && root (hd1,%PART%) || echo !!!
    clear
    set ISOFILE=/KXPE.ISO
    set BOOTFILE=/KXPE/SETUPLDR.BIN
    if exist %ISOFILE% || find --set-root --ignore-floppies %ISOFILE% || echo -> %ISOFILE% bulunamadi!
    if exist %ISOFILE% && set EXIST=1
    if %EXIST%==1 && echo ----------------------------------------------------
    if %EXIST%==1 && echo Loading KXPE
    if %EXIST%==1 && echo Please wait...
    if %EXIST%==1 && map --mem %ISOFILE% (0xFF)
    if %EXIST%==1 && map --e820cycles=3
    if %EXIST%==1 && map --rehook && root (0xFF) && chainloader (0xFF)%BOOTFILE% || chainloader () && boot
    boot || echo -> Onyukleme basarisiz! && echo && pause --wait=5 <<< Klasik Menuye Don ...

# ==============XP PROFESSIONAL===========================================================
    title Windows XP Professional
    #http://www.tnctr.com/index.php?showtopic=173188
    map --unmap=0:0xff
    map --unhook && map --rehook
    # Only for usb
    if %@root:~1,3%==hd0 && geometry (hd1) && map (hd0) (hd1) && map (hd1) (hd0) && map --rehook && set PART=%@root:~5,1% && root (hd1,%PART%) || echo !!!
    set GZFILE=/W_XP/BOOT.GZ
    set BOOTFILE=/I386/SETUPLDR.BIN
    if exist %GZFILE% || find --set-root --ignore-floppies %GZFILE% || echo -> Not found %GZFILE%
    if exist %GZFILE% && set EXIST=1
    if %EXIST%==1 && echo Loading Windows XP Professional
    if %EXIST%==1 && echo Please wait...
    if %EXIST%==1 && map --mem %GZFILE% (0xFF)
    if %EXIST%==1 && map --e820cycles=3
    if %EXIST%==1 && map --rehook && root (0xFF) && chainloader (0xFF)%BOOTFILE% || chainloader () && boot
    boot || echo -> Fail to boot! && echo && pause --wait=5 <<< Return to clasic menu...
    # =================ELCOMSOFT========================================================
    title Elcomsoft Recovery
    map (hd0) (hd1) && map (hd1) (hd0) && map --hook
    set ISOFILE=/ELC/NT6BOOT.ISO
    ls %ISOFILE% || find --set-root --ignore-floppies %ISOFILE%
    map %ISOFILE% (0xFF)
    map --hook
    root (0xFF)
    chainloader (0xFF)/BOOTMGR || chainloader ()
    boot
    # =================ESET========================================================
    title Eset SYSRESCUE
    partnew (%@root:~1,3%,3) 0x00 /EST/EST.ISO
    map /EST/EST.ISO (0xff)
    map --hook
    chainloader (0xff)
    # ======================HDD REGENERATOR===================================================
    title HDD Regenerator
    set ISOFILE=/HDD/HDD.ISO
    map %ISOFILE% (0xFF)
    map --hook
    root (0xFF)
    boot
    #========W7 PRO=============================================================================================

title Windows 7 Professional
    set ISOFILE=/WIN7PRO/NT6BOOT.ISO
    map %ISOFILE% (0xFF)
    map --hook
    root (0xFF)
    boot
    #==============Easy==============================================================================================
    title Easy Peasy
    find --set-root EAS/EAS.ISO
    map EAS/EAS.ISO (hd32) || map --mem EAS/EAS.ISO (hd32)
    map --hook
    root (hd32)
    kernel /casper/vmlinuz.efi file=/cdrom/preseed/ubuntu.seed boot=casper iso-scan/filename= EAS/EAS.ISO
    initrd /casper/initrd.lz
    savedefault --wait=2
    #_______________________________________

(menu dosyasının tamamı yukarda)

• Easy Peasy hariç diğerlerini başarı ile ekledim. Ama Easy Peasy olmadı (Easy Peasy işletim sistemini menu dosyasına entegre edemediğimi söyledim)

• Eğer başka bir program kullanmayı denersem hepsi iptal olur, eğer varsa diğerlerine dokunmadan yeni işletim sistemini ekleme yolunu sormuştum; hepsi bu.

• Kusura bakmayın, ben Grub'ta menu.lst yok grub.cfg var diye düşünerek önceki iletiyi yazmıştım. (Grub2'yle birlikte menu.lst yerine grub.cfg kullanılmaya başlanmıştı.) SizGrub4dos için sormuşsunuz. Dikatimden kaçmış.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Kusura bakmayın, ben Grub'ta menu.lst yok grub.cfg var diye düşünerek önceki iletiyi yazmıştım. (Grub2'yle birlikte menu.lst yerine grub.cfg kullanılmaya başlanmıştı.) SizGrub4dos için sormuşsunuz. Dikatimden kaçmış.

Estağfurullah. İlginize teşekkür ederim.
  • Grub4dos ile iso dosyası yerel diske açıldığından önyükleme yapmak olanaksız diye düşünüyorum çünkü yerel diske format atarken iso doyası içeriği de silinmiş olur ama yanlış da biliyor olabilirim.
    Bir kere ben de o yöntemle xp kurmaya çalışmıştım mavi ekran gelmişti.
  • Agentwho A kullanıcısına yanıt
    Aslında ben de işin ehli değilim. Bu yöntemi bulduğum sayfada (Tnc Forum) Linux dağıtımları için ISO dosyasının doğrudan diske yerleştirilmesi gerektiğini söylemiş. Ek olarak Windows XP de farklı bir yöntem kullandım (NT5 denen bir araç) yani sadece ISO kullanmadım. Eğer sizin dediğiniz gibi (mesela ISO içeriği kullanarak) yapsam menu dosyasının işi de zorlaşacak, hedef olarak işletim sisteminin ISO dosyasını gösterdiğim satıra hangi dosyayı hedef olarak göstermem gerektiği bir sorun ortaya çıkacak. Zor iş...
  • Linux sistemi sanırım usb'den çalıştırılıp iso kurulumu da usb'ye yapılıyor. O yüzden linux iso dosyasının doğrudan usb'ye kurulmasını söylemiş olabilirler. iso dosyanızı boş alanı daha fazla olan usb diskinize yüklemeyi deneyebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Agentwho

Linux sistemi sanırım usb'den çalıştırılıp iso kurulumu da usb'ye yapılıyor. O yüzden linux iso dosyasının doğrudan usb'ye kurulmasını söylemiş olabilirler. iso dosyanızı boş alanı daha fazla olan usb diskinize yüklemeyi deneyebilirsiniz.

Evet ben de bundan şüphe ediyordum, sanırım bunu deneyeceğim. Öneriniz için teşekkür ederim.
  • Hocam geçen gün internette gezinirken "WinSetupFromUSB" adlı program buldum. Bu program grub4dos dosyasını otomatik yapıyor ve Windows XP "nt5" aracı olmadan kurabiliyorsunuz. O programla deneme amaçlı USB'ye windows 7 ve 10 yazdırıp kendi bilgisayarıma kurdum.Xp için de denedim. Programın arayüzü çok basit hatta usb belleğinize format atmanıza bile gerek kalmadan multiboot yapabilir.
    Programda XP iso dosyasını ultraiso ya da winrar ile bir klasöre açıp o şekilde seçmeniz. Diğerlerini de
    (windows vista-7-8-10 , linux, ghost vs.) iso dosyasını olduğu gibi koymanız yeterli oluyor. Program ile tekrar tekrar iso yazdığınızda önceki menü silinmez. Yani tekrar yazabilirsiniz. Sonra başlıklarını "menu.lst" ve "winsetup.lst" dosyalarından istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz. Yani bu programın kullanımı daha kolay.
    Haberiniz olsun istedim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Agentwho

Hocam geçen gün internette gezinirken "WinSetupFromUSB" adlı program buldum. Bu program grub4dos dosyasını otomatik yapıyor ve Windows XP "nt5" aracı olmadan kurabiliyorsunuz. O programla deneme amaçlı USB'ye windows 7 ve 10 yazdırıp kendi bilgisayarıma kurdum.Xp için de denedim. Programın arayüzü çok basit hatta usb belleğinize format atmanıza bile gerek kalmadan multiboot yapabilir.
    Programda XP iso dosyasını ultraiso ya da winrar ile bir klasöre açıp o şekilde seçmeniz. Diğerlerini de
    (windows vista-7-8-10 , linux, ghost vs.) iso dosyasını olduğu gibi koymanız yeterli oluyor. Program ile tekrar tekrar iso yazdığınızda önceki menü silinmez. Yani tekrar yazabilirsiniz. Sonra başlıklarını "menu.lst" ve "winsetup.lst" dosyalarından istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz. Yani bu programın kullanımı daha kolay.
    Haberiniz olsun istedim...

Hocam dediginizi yaptim suanda EasyPeasy OS tan yaziyorum . Cok tesekkurler

&Live modunda oldugundan karaketerler ingilizce&

• Rica ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.