Şimdi Ara

eBay dan alışveriş nasıl yapılır ?( ilk kez yapacaklar için) (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
684
Cevap
74
Favori
342.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Hypericum

Bir soru da benden

Paypal yoluyla ödeme yaparak kayıtlı postayla aldığım ürünlerin biri paketten kırık çıktı. Paypal 'a kırık diye itirazda bulunsam geri göndermemi isteyecek ve dönüş posta parası ürüne göre çok çok fazla olacağı için bir anlamı kalmayacak.
    Paket hiç gelmedi desem takip numarasından bakıp ulaştı göründüğü için kabul edilmeyecek.

Böyle bir durumda posta parası vermemek için kırık ürünü geri göndermeden ücretini geri almam için ne önerirsiniz, paketteki ürünlerin sadece bir tanesi eksik geldi desem çözüm olur mu sizce ?

Cevap verebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

merhaba

saticiya mesaj atip durumu bildirin, gerekirse kirilmis urunun resimlerinide gonderin.genelde kirik urunu geri gondermenin bir anlami yok ama bu yine saticidan saticiya degisir.

kirik urunu geri gondermenin pahali olacagini saticiya belirtin ve yeni bir urunu gonderip gonderimeyecegini sorun.

gerekli oneriler
    1 saticiya kargoyu sigortali gonderip gondermedigini sorun.eger sigortali ise parasini sigortadan alacagi icin size yeni bir urun gondermesinde bir sorun olmayacaktir.

2 siz kirik olan urunu geri gondermeyip saticidan yeni bir urun gondermesini isteyin.(butun masraflar saticiya ait)

3 siz kirik olan urunu geri gondermeyip saticidan yeni bir urun gondermesini isteyin.(kargo masrafi size ait)

4 siz kirik olan urunu geri gondermeyip saticinin urunun tam fiyatindan size geri odeme yapmasini isteyebilirsiniz.

5 siz kirik urunu geri gonderip (posta masrafi size ait) urunun parasini geri alirsiniz.

gorundugu gibi secenek cok.paypal e durumu bildirmeden once saticiyla gorusun, size nasil yardimci olacagini sorun.buyuk olasilikla yardimci olmaya calisacaktir.genelde paypal en son care.

iyi sanslar!

• ben genelde bu tarz urunleri araci bir site uzerinden aliyorum, dusuk fatura koyup riski azaltiyor. hatta ayni kargoya bikac urun de ekleyebiliyorum.. mesela hem canta hem ayakkabi koyuyorum takilmadan elime ulasiyor. bikac farkli site denedim ama son zamanlarda amerikadankapiniza.com kullaniyorum cok memnun kaldim, tavsiye ederim..
  • Hypericum kullanıcısına yanıt
    bugün sürekli yurtdışından alışveriş yapan ve sürekli çine falan giden bi abimin yanına gittim tesadüfen bu konuyu sordum söylediği şey " aldığın siteden firmaya mesaj atarsın benim ürünümü gönderirken üzerine 60-70 euro/dolar artık hangi para birimiyse o şekilde 70 lik fatura keserler gümrükten gecerken faturaya bakarlar büyüklüğü önemli değil istersen 10.000 liralık bilgisayar topla getittir fatura 70 euro / dolar olduktan sonra sıkıntı olmaz " dedi. Bende gümrükteki adam onun fiyatını tahmin eder yani 70 dolar nere o bilgisayar nere diye bi sorar dedim faturan 70 olduktan sonra bişey diyemez satıcı sana 70 dolara satmış kime ne diyebilirler hiç birşey olmaz dedi. Açıkcası dediği şekilde yapmayı düşünüyorum. Aklımda bi oyun bilgisayarı toplamak var full sistem türkiyeden almaktansa dısarıdan alırım daha mantıklı gümrük mevsunuda o şekilde halledecm :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Gamer124

bugün sürekli yurtdışından alışveriş yapan ve sürekli çine falan giden bi abimin yanına gittim tesadüfen bu konuyu sordum söylediği şey " aldığın siteden firmaya mesaj atarsın benim ürünümü gönderirken üzerine 60-70 euro/dolar artık hangi para birimiyse o şekilde 70 lik fatura keserler gümrükten gecerken faturaya bakarlar büyüklüğü önemli değil istersen 10.000 liralık bilgisayar topla getittir fatura 70 euro / dolar olduktan sonra sıkıntı olmaz " dedi. Bende gümrükteki adam onun fiyatını tahmin eder yani 70 dolar nere o bilgisayar nere diye bi sorar dedim faturan 70 olduktan sonra bişey diyemez satıcı sana 70 dolara satmış kime ne diyebilirler hiç birşey olmaz dedi. Açıkcası dediği şekilde yapmayı düşünüyorum. Aklımda bi oyun bilgisayarı toplamak var full sistem türkiyeden almaktansa dısarıdan alırım daha mantıklı gümrük mevsunuda o şekilde halledecm :)

Garantisiz ürün olacağını vs. de hesaplayarak çok hesaplı toplayabilecekseniz deneyin bence. Olacak en kötü şey %20 gümrük vergisi ödemeniz olur, o da riske girmeye değebilir.

• turconj kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam. Ben satıcı siteye (Xtremeguard) mesaj atarak durumu anlattım hatta ürünün resmini de gönderebileceğimi söyledim. Sağolsunlar çok üzgün olduklarını ve yeni bir ürün gönderdiklerini söyleyen bir mail atmışlar. Daha önce ebay'de çinli bir satıcıyla sorun yaşamıştım ama burada kurumsal firma farkı ortaya çıktı.
  • Hypericum kullanıcısına yanıt
    :D dediğim gibi sürekli çinle irtibat içinde olduğu için işin her cinliğin bilir :D ha gümrüğe takıldı diyelim o %20 bana kalmaz zaten kendisine söylerim abi bana böyle demiştin ama gümrükten geçememiş deyince %20 yi o halleder dediği doğru olmayınca onu bana bırakmaz :D
  • Gamer124 G kullanıcısına yanıt
    Öyleyse bana da bir sistem ayarlayalım
  • PayPal kullanıyorum ebayda satın aldığım tutar 20.42 iken kredi kartıma 22.3 yansıyor aldığım 7 ürünü kontrol ettim 7.sindede durum böyle ebayda satın aldıklarım bölümündeki tutarla karta yansıyan tutar birbirini tutmuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: emregrs

PayPal kullanıyorum ebayda satın aldığım tutar 20.42 iken kredi kartıma 22.3 yansıyor aldığım 7 ürünü kontrol ettim 7.sindede durum böyle ebayda satın aldıklarım bölümündeki tutarla karta yansıyan tutar birbirini tutmuyor

Dostum shipping yazan yerdeki masrafı da alırlar ödemenden,oradaki rakama bak derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: D_E_L_i_

quote:

PayPal kullanıyorum ebayda satın aldığım tutar 20.42 iken kredi kartıma 22.3 yansıyor aldığım 7 ürünü kontrol ettim 7.sindede durum böyle ebayda satın aldıklarım bölümündeki tutarla karta yansıyan tutar birbirini tutmuyor

Dostum shipping yazan yerdeki masrafı da alırlar ödemenden,oradaki rakama bak derim.

free shipping hep ürünler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kipırs Çipırs

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    yardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinaski12 -- 23 Aralık 2014; 22:15:33 >

• quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    arkadaşlar ebaydan saat aldım 2 hafta oldu ürün kargoya verildi ama bana henüz ulaşmadı

ebaydan şimdi aşağıdaki mesaj geldi, kıllandım bu işten siparişi nasıl iptal ederim, bu yazı neyin nesi yardım lütfen

mesaj şu :
    Hi mursel,
    Seller world*of*watches has opened an unpaid item case for traser Classic White Translucent Tritium Stainless Steel Elastic Strap. They opened the case because they haven’t received payment for the item.

Please pay by Dec-27-14, so the seller can ship the item to you, otherwise, the seller can cancel this order.
    If you already paid for the item, please contact the seller to work it out so the seller can close the case with no repercussions. It’s important that you try to resolve this problem because an unpaid item can be recorded on your account and result in future restrictions to your account.
    If there’s a reason you haven’t paid for this item, or you and the seller can’t agree on a resolution, read our guidelines on what you need to do next.

traser Classic White Translucent Tritium Stainless Steel Elastic Strap
    Item # :191118047474
    End time:Dec-09-14 05:15:17 PST
    Seller:world*of*watches
    Case opened:Tuesday, Dec 23, 2014 10:46:28 PST
    View purchased item

• quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    yardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinaski12 -- 23 Aralık 2014; 22:16:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sil_Bastan

Arkadaşlar Merhaba,

Ebay'dan ilk defa alışveriş yapıyorum..Ben aslında ürünü almak istemiyordum başka ürün alacaktım..Paypal'dan baktım müşteriye parada ödenmiş..Acaba bunu nasıl İptal edebilirim..Acill yardımcı olursanız sevinirim..
     eBay dan alışveriş nasıl yapılır ?( ilk kez yapacaklar için)

Alıntıları Göster
    ebay.com
    ebay.de
    ebay.co.uk
    ebay.it

Bu sitelerin hepsinde birden ürün arama yapılabiliyor mu?
    Hepsi Türkiye'ye gönderim yapıyor mu?

• Gta5 alsam gümrüğe takilirmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 2 hafta önce e-bay dan ilk kez alışveriş yaptım ürün geldi fakat bir mail geldi satıcı ödeme yapılmadığı için dava açmış fakat kredi kartımda ödeme yapıldığı belli ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: goldenstoneist

Arkadaşlar 2 hafta önce e-bay dan ilk kez alışveriş yaptım ürün geldi fakat bir mail geldi satıcı ödeme yapılmadığı için dava açmış fakat kredi kartımda ödeme yapıldığı belli ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim
    Arkadaşlar eBay konusunda daha detaylı bilgi içinhttp://www.ebayrehber.com/ buraya bakabilirsiniz e Bay rehberi olarak düşünmüşler yapanın eline sağlık çokta güzel olmuş...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mengucek

Arkadaşlar eBay konusunda daha detaylı bilgi içinhttp://www.ebayrehber.com/ buraya bakabilirsiniz e Bay rehberi olarak düşünmüşler yapanın eline sağlık çokta güzel olmuş...

Alıntıları Göster
    kardeşim şu anda 1 aylığına amerikada ben ebaydan burdan alışveriş yapsam ve onun adresini göstersem kargo ulaşırmı acaba..adres değişikliği nasıl yapmam lazım bazı ürünlerde yurtdışına satış yoktur diyor kendi adresim türkiye ama ben amerikadaki kardeşimin adresine postayı gönderticem bir sıkıntı olurmu acaba..

• quote:

Orijinalden alıntı: hipotallamus

kardeşim şu anda 1 aylığına amerikada ben ebaydan burdan alışveriş yapsam ve onun adresini göstersem kargo ulaşırmı acaba..adres değişikliği nasıl yapmam lazım bazı ürünlerde yurtdışına satış yoktur diyor kendi adresim türkiye ama ben amerikadaki kardeşimin adresine postayı gönderticem bir sıkıntı olurmu acaba..

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar, ben aşağıdaki linkteki saati aynı satıcıdan aldım, kargo ücreti görüldüğü gibi yüksek ben saat çabuk ulaşır diye beklerken ürün yaklaşık 1 ay sonra türkiyeye giriş yaptı, 10 gündür de sanırım gümrüğe takıldığı için bekliyorum, bu gecikme sebebi ile dispute açtım ve sadece bu gecikme sebebi ile artık ürünü istemediğimi, ürünün elime ulaşmadığımı ve ödediğim ücretin iadesini istedim, satıcı da ürünü kargoya verdiğini, takip numarası olduğunu Türk postasının yavaş olduğunu belirtimiş ve iade talebimi kabul etmemiş, 15-20 gün süren tahkikatten sonra dispute aleyhime sonuçlandı ve ben tekrar açtım,

Arkadaşlar linkte koşulsuz iade seçeneği yok mu, ben herhangi bir neden beirtmeden iade hakkımı kullanamam mı ?
    zaten ürün elime ulaşmadı sizce neden ebay uğraştırıyor ve paramı iade etmiyor, ben şimdi ne yapmalıyım ürünü gümrükten almadan iade edebilirmiyim, ya da gümrükten almalımıyım tşkler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinaski12 -- 14 Ocak 2015; 10:27:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dictator

quote:

Orijinalden alıntı: hakkisafi

http://www.ebay.com/itm/KEYGOS-Diving-1400-Lum-CREE-XML-XM-L-T6-LED-Flashlight-Torch-Waterproof-100m-S9-/150853860105?_trksid=p2047675.m1850&_trkparms=aid%3D222002%26algo%3DSIC.FIT%26ao%3D1%26asc%3D13534%26meid%3D4006043092045962892%26pid%3D100011%26prg%3D1080%26rk%3D2%26sd%3D190732287868%26
    böyle bir ürünü almak istiyorum.yorumlarınıza bakınca bir sorun çıkmaması gerekiyor gibi.ebayda en büyük sıkıntımız zaten ingilizcenin olmaması bizde. adamların neyi nasıl sattığını anlayamıyoruz ki bir yorum yapalım.uzman arkadaşlar ürünü bir inceleyebilir mi. almaya çalışsak elimize geçecek gibi bişiy mi :) türkiye de 160 tl civarı.bu riske değer mi. teşekkürler

Arada çok fiyat farkı varmış , bu sebeple ihtiyaç halinde almaya tabiki değer. 35$ zaten sorun çıkartmaz gümrükte sorunsuz adresinize gelir.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar ebay'den paypal üzerinden içinde para olmayan kartımla alışveriş yapmaya çalıştım ancak parayı çekti. bu nasıl oluyor gelince mi veriyoruz. hesap özetine baktım paypalın çektiği herhangi bir ödeme yok. yardımcı olursanız sevinirim.

İptalde ettirmek istedim hemde 1 saatten once ancak adam 30 dakkada kargoladı ürünü. SUan shipped yazısı çıkıyor. napmam gerek ?

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.