Şimdi Ara

ECA Confeo plus VS Confeo premix

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
8.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 4 saatlik forum okuması sonucu kombiyi ECA almaya karar verdim lakin ECA Confeo plus mı olmalı Confeo premix mi olmalı karar veremedim. Plus fiyat 1100 TL civarı iken premix 1700 TL lerde aradaki farklar nelerdir premix için bu farkı ödemeye değer mi? Her iki kombiye de ot takılabiliyor mu? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam bende aynıkonuda yardım istiyorum. bu iki kombinin birbirinden farkları nedir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaango

4 saatlik forum okuması sonucu kombiyi ECA almaya karar verdim lakin ECA Confeo plus mı olmalı Confeo premix mi olmalı karar veremedim. Plus fiyat 1100 TL civarı iken premix 1700 TL lerde aradaki farklar nelerdir premix için bu farkı ödemeye değer mi? Her iki kombiye de ot takılabiliyor mu? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

her durumda premix yoğuşmalı kombi alın
    ayrıca eca confeo plus sesli çalışan bir kombi ve confeo plus,eca proteus gibi modellerde sıcak su sabitleme sorunu yaşanıyor /yaşanabilir
    eca confeo premix oda sıcaklığına göre modülasyon yapabiliyor eca fb lago modülasyonlu OT ile oda sıcaklığına göre modülasyon yapar
  • quote:

Orijinalden alıntı: YARGIÇ06

hocam bende aynıkonuda yardım istiyorum. bu iki kombinin birbirinden farkları nedir

eca confeo plus yoğuşmasız kombi
    eca confeo premix tam yoğuşmalı (premix) kombi
  • quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

quote:

4 saatlik forum okuması sonucu kombiyi ECA almaya karar verdim lakin ECA Confeo plus mı olmalı Confeo premix mi olmalı karar veremedim. Plus fiyat 1100 TL civarı iken premix 1700 TL lerde aradaki farklar nelerdir premix için bu farkı ödemeye değer mi? Her iki kombiye de ot takılabiliyor mu? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

ayrıca eca confeo plus sesli çalışan bir kombi ve confeo plus,eca proteus gibi modellerde sıcak su sabitleme sorunu yaşanıyor /yaşanabilir
    eca confeo premix oda sıcaklığına göre modülasyon yapabiliyor eca fb lago modülasyonlu OT ile oda sıcaklığına göre modülasyon yapar

Cevap için çok teşekkür ederim, bir şey daha sorsam o zaman 1700 YTL'ye çıkıyorsam Boschun classic condesini almak daha mı mantıklı olur ECA premix yerine? Hemen hemen aynı fiyat sanırım, 1800 tl gibi alınabiliyor Bosch

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaango -- 23 Nisan 2013; 23:46:41 >

• quote:

quote:

quote:

Cevap için çok teşekkür ederim, bir şey daha sorsam o zaman 1700 YTL'ye çıkıyorsam Boschun classic condesini almak daha mı mantıklı olur ECA premix yerine?

her iki cihazda olur her ikiside manisada üretiliyor,bosch c.c 44 kilo,eca confeo premix 42,6 kilo civarında.malzele kaliteleri iyidir

bosch.c.c:

bosch.c.c'nin modülasyon aralığı biraz dardır ama bosch fr10 modülasyonlu OT ile aynı eca confeo premix (fb lago ot) gibi oda sıcaklığında göre modülasyon yapabilir ama esas tasarruf yaptıran etkenlerden biri de termostatik vanalardır.kombiye en uzak 2 petek hariç kalan peteklerin hepsine danfoss ra 2000 serisi gaz sensörlü termostatik vana taktırmanızı öneririm
    ayrıca bölgenizde eca ve ısısan (buderus ve bosch) servislerini araştırmanızı öneririm
    hangisi daha iyiyse o kombiye yönelin

ayrıca tasarruflu ısınmada bana göre kombi en son sıradadır önem sırasına göre yapmanız gerekenler:

1) Yalıtım (*****EN ÖNEMLİ MADDE****)
    2) Kaliteli Sirkülasyonu iyi bir Kalorifer Tesisatı+Oksijen Bariyerli Boru
    3) (optimum) Yeterli Uzunlukta Radyatör Metrajı/Kaliteli Radyatör Markası
    4) İşçilik
    5) en son kombi

her iki cihazın modülasyon aralığı:

bosch classic condens:

http://www.bosch.com.tr/thermotechnology/tr/downloads/Classic_Condens_ba.pdf#page=1&zoom=auto,0,842

50c – 30c işletmede minimum ısıl güç: 8kw..............> modülasyon aralığı: %37 - %100

eca confeo premix:

http://www.ikramuhendislik.com/katalog/confeo.pdf

50c – 30c işletmede minimum ısıl güç: 7.3 kw .......................> modülasyon aralığı %30 - %100

• Bende uzun araştırmalar sonucu ECA confeo premıx aldım.( Kombi+Montaj+Tam Geçişli Filtre ve vanalar+Lago fb ot+Şalter 2125 tl.)
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Cevap için çok teşekkür ederim, bir şey daha sorsam o zaman 1700 YTL'ye çıkıyorsam Boschun classic condesini almak daha mı mantıklı olur ECA premix yerine?

her iki cihazda olur her ikiside manisada üretiliyor,bosch c.c 44 kilo,eca confeo premix 42,6 kilo civarında.malzele kaliteleri iyidir

bosch.c.c:

bosch.c.c'nin modülasyon aralığı biraz dardır ama bosch fr10 modülasyonlu OT ile aynı eca confeo premix (fb lago ot) gibi oda sıcaklığında göre modülasyon yapabilir ama esas tasarruf yaptıran etkenlerden biri de termostatik vanalardır.kombiye en uzak 2 petek hariç kalan peteklerin hepsine danfoss ra 2000 serisi gaz sensörlü termostatik vana taktırmanızı öneririm
    ayrıca bölgenizde eca ve ısısan (buderus ve bosch) servislerini araştırmanızı öneririm
    hangisi daha iyiyse o kombiye yönelin

ayrıca tasarruflu ısınmada bana göre kombi en son sıradadır önem sırasına göre yapmanız gerekenler:

1) Yalıtım (*****EN ÖNEMLİ MADDE****)
    2) Kaliteli Sirkülasyonu iyi bir Kalorifer Tesisatı+Oksijen Bariyerli Boru
    3) (optimum) Yeterli Uzunlukta Radyatör Metrajı/Kaliteli Radyatör Markası
    4) İşçilik
    5) en son kombi

her iki cihazın modülasyon aralığı:

bosch classic condens:

http://www.bosch.com.tr/thermotechnology/tr/downloads/Classic_Condens_ba.pdf#page=1&zoom=auto,0,842

50c – 30c işletmede minimum ısıl güç: 8kw..............> modülasyon aralığı: %37 - %100

eca confeo premix:

http://www.ikramuhendislik.com/katalog/confeo.pdf

50c – 30c işletmede minimum ısıl güç: 7.3 kw .......................> modülasyon aralığı %30 - %100

Hocam kombiye en uzak petekleri trv olmaz diyorsun.fakat benim evde 2 yatak odası en uzak odalar.Bu odaların sıcak olmasını istemediğimden trv taktırmayı düşünüyorum.3 tane sıemens trv var elimde.
    Yanlış mı yapmış olurum?

• quote:

Orijinalden alıntı: Hasan ŞAHİN

Hocam kombiye en uzak petekleri trv olmaz diyorsun.fakat benim evde 2 yatak odası en uzak odalar.Bu odaların sıcak olmasını istemediğimden trv taktırmayı düşünüyorum.3 tane sıemens trv var elimde.
    Yanlış mı yapmış olurum?

genelde kombiye en uzak odalar ya zor ısınır veya odayı ancak normal ısıtacak şekilde ısınır
    sende durum farklıysa ve bu odalar güzel ısınıyorsa ve diğer odalardaki radyatörlerde normal vana varsa ve bu radyatörler açık kalacaksa uzaktaki odalara termostatik vana takabilirsin.önemli olan kombi çalışırken en az 2 radyatör sirkülasyon açısından açık kalsın
  • Vallahi basit bir yorum bekliyordum ansiklopedik bilgi aldım çok teşekkür ederim :) Bu durumda bugün hem Bosch hem ECA'dan teklif alıp son kararı ona göre vereceğim. Tekrar teşekkürler.
  • Yarın hem ECA hem Bosch geliyor keşif ve teklif için, tam sonuç keşiften sonra belli olacak olsa da büyük ihtimal yoğuşmasız almaya karar verdim kombiyi. Anladığım kadarı ile yoğuşmalı kombinin olayı temelde tasarruf, başka bir avantaj sağlamıyor, özellikle tüketimi aşırı olmayan ve evi küçük olan kişiler için pek anlamlı gelmedi bana (Net alanım yaklaşık 65 m2). Yoğuşmalı & Yoğuşmasız arasında 500-600 TL gibi bir fark var, eski evde ki (55 m2) son 3 yıllık tüketimime baktığımda ortalama aylık 104 TL gibi bir rakama ulaştım, diyelim ki 10% tasarruf sağlasa ayda 10 TL yılda 120 TL yapıyor yani ancak 5 yılda arada ki farkı amorti edebiliyorsun. Kombi gibi bir cihazda çok önemli bir tasarruf değil bence, belki tüm ülkenin toplam tüketimi için bir anlamı olabilir ama bireysel anlamda bir fark yaratmıyor.

Bazı noktalar ise mantığıma tam yatmadı, tabi işi bilen kişilere saygısızlık yapmak istemem, acemisiyiz sonuçta biz bu işlerin ancak ;

* Yoğuşmasız kombilerin yakın zamanda piyasadan kalkacağına dair bir veriye Baymak GM'inin eski bir açıklamasından başka bir yerde rastlayamadım (üretimi 2014 sonu itibari ile durduracaklarına dair bir açıklama), bazı forumlarda ve gazete yazılarında yoğuşmalı kombilerin aslında her iklime uygun olmadıkları ve yoğuşmasız kombilerin asla tam olarak piyasadan kalkamayacağına dair daha çok veriye rastladım.
    * 4 Ayrı satıcı ile yaptığım görüşmeler sonucunda bir satıcının pahalı malı satmak yerine ucuz mala yönlendirme yapma çalışmasına rastlamadım, mesela Mköy ECA bayii (satıcısı) aksine sürekli pahalı olan kombilere yönlendirme yapmaya çalışıyor.
    * Yoğuşmalı kombi en kötü ihtimalle yoğuşmasız gibi çalışacak yorumları da pek mantıklı gelmedi, alayım en kötü aynı yakar ihtimaline karşı 500-600 TL fazla ödeme yapmak mantıklı değil çünkü.

Yani son tahlilde yoğuşmalı kombinin tasarrufa mutlaka faydası olduğunu anladım ancak işin içinde bir çokta parametre olduğundan herkesin kesinlikle alması gereken bir kombi olduğu fikrine ikna olmadım.

• quote:

Yarın hem ECA hem Bosch geliyor keşif ve teklif için, tam sonuç keşiften sonra belli olacak olsa da büyük ihtimal yoğuşmasız almaya karar verdim kombiyi. Anladığım kadarı ile yoğuşmalı kombinin olayı temelde tasarruf, başka bir avantaj sağlamıyor, özellikle tüketimi aşırı olmayan ve evi küçük olan kişiler için pek anlamlı gelmedi bana (Net alanım yaklaşık 65 m2). Yoğuşmalı & Yoğuşmasız arasında 500-600 TL gibi bir fark var, eski evde ki (55 m2) son 3 yıllık tüketimime baktığımda ortalama aylık 104 TL gibi bir rakama ulaştım, diyelim ki 10% tasarruf sağlasa ayda 10 TL yılda 120 TL yapıyor yani ancak 5 yılda arada ki farkı amorti edebiliyorsun. Kombi gibi bir cihazda çok önemli bir tasarruf değil bence, belki tüm ülkenin toplam tüketimi için bir anlamı olabilir ama bireysel anlamda bir fark yaratmıyor.

Bazı noktalar ise mantığıma tam yatmadı, tabi işi bilen kişilere saygısızlık yapmak istemem, acemisiyiz sonuçta biz bu işlerin ancak ;

* Yoğuşmasız kombilerin yakın zamanda piyasadan kalkacağına dair bir veriye Baymak GM'inin eski bir açıklamasından başka bir yerde rastlayamadım (üretimi 2014 sonu itibari ile durduracaklarına dair bir açıklama), bazı forumlarda ve gazete yazılarında yoğuşmalı kombilerin aslında her iklime uygun olmadıkları ve yoğuşmasız kombilerin asla tam olarak piyasadan kalkamayacağına dair daha çok veriye rastladım.
    * 4 Ayrı satıcı ile yaptığım görüşmeler sonucunda bir satıcının pahalı malı satmak yerine ucuz mala yönlendirme yapma çalışmasına rastlamadım, mesela Mköy ECA bayii (satıcısı) aksine sürekli pahalı olan kombilere yönlendirme yapmaya çalışıyor.
    * Yoğuşmalı kombi en kötü ihtimalle yoğuşmasız gibi çalışacak yorumları da pek mantıklı gelmedi, alayım en kötü aynı yakar ihtimaline karşı 500-600 TL fazla ödeme yapmak mantıklı değil çünkü.

Yani son tahlilde yoğuşmalı kombinin tasarrufa mutlaka faydası olduğunu anladım ancak işin içinde bir çokta parametre olduğundan herkesin kesinlikle alması gereken bir kombi olduğu fikrine ikna olmadım.

premix yoğuşmalı kombi+termostatik vana kullanımında tasarruf oranı (sistem doğru kurulduğunda) en az %20+%10 civarında %30 tasarruf şeklinde gerçekleşir,binada yalıtım var ise bu fark daha da artar
    ayrıca satıcının size satmak istediği eca confeo plus ve bosch'un yoğuşmasız modelleri ile benim önerdiğim premix yoğuşmalı kombiler arasında 500-600lira fark yok 200lira fark var.tabii bosch'un en dandik modeli bosch classic plus 1100lira civarındadır
    yalnız eca confeo plus almaya karar verirseniz dikkatli olun bu kombide sıcak su dalgalanma sorunu yaşanabiliyor,bazı kullanıcılar bu konuda çok muzdariptir

ayrıca siz yoğuşmasız kombi almaya ikna olmuşsunuz bizde de hayırlı olsun demek düşer
    kolay gelsin

• Hocam classic plus aldım Bosch şu an tesisatı döşüyorlar, vallahi 3-4 yerden baktım ancak nakit alırsan spotta en ucuz 1250 tl ye bulabildim ki kredi kartı ile 1400e alabildim ancak tabi sanırım classic plusında bir kaç çeşidi var dijital ekranlı vs gibi, dijital ekranlı aldım ben (internette bir kaç pekte güven vermeyen linki saymazsak tabi) yoğuşmalı 1800 den aşağı bulamadım, liste fiyatı 1950 tl idi Boschta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaango -- 6 Mayıs 2013; 12:35:02 >
  • quote:

Hocam classic plus aldım Bosch şu an tesisatı döşüyorlar, vallahi 3-4 yerden baktım ancak nakit alırsan spotta en ucuz 1250 tl ye bulabildim ki kredi kartı ile 1400e alabildim ancak tabi sanırım classic plusında bir kaç çeşidi var dijital ekranlı vs gibi, dijital ekranlı aldım ben (internette bir kaç pekte güven vermeyen linki saymazsak tabi) yoğuşmalı 1800 den aşağı bulamadım, liste fiyatı 1950 tl idi Boschta

hayırlı olsun
    2 petek hariç kalan diğer peteklere danfoss ra 2000 serisi gaz sensörlü termostatik vanalar taktırmanı öneririm

ilave tasarruf istiyorsan termostatik vanalar şart
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.