Şimdi Ara

ECS P4IBASD Yardım???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ECS P4IBASD Model Anakartım Var Özelliklerine Buradan Bakabilirsinizhttp://www.planetsavage.net/hardware/ecsp4ibasd/index2.shtml ve BEn Ekran Kartı Alıcam Bu Anakarta Uygun Ekran Kartlarını Yazabilirmisiniz..???

Şimdiden Saygılar....

• Sistemin tüm bileşenleri (güç kaynağı da dahil) belirtilirse daha kesin yorumlar yapılabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tuğer

Sistemin tüm bileşenleri (güç kaynağı da dahil) belirtilirse daha kesin yorumlar yapılabilir.

Bilgisayarımın Özellikleri :

Anakart : ECS P4IBASD
    RAM : 512 DDRAM
    İşlemci : Celeron 1.7 Ghz
    Ekran Kartım : 64 MB GeForce2 MX 440

Bu Özelliklere Uyacak Ekran Kartları Arıyorum....
  • O sisteme en fazla Radeon 9550 128 bit takmak mantıklı olacaktır.

İkinci elden, 128 bit bellekli olmasına dikkat ederek, araştırabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 2 Haziran 2007; 15:33:00 >
  • quote:

O sisteme en fazla Radeon 9550 128 bit takmak mantıklı olacaktır.

İkinci elden, 128 bit bellekli olmasına dikkat ederek, araştırabilirsiniz.

Çok Teşekkür Ederim Arkadaşım..Peki Bildiğin Bu Sisteme Uyan Özellikli Ekran Kartı Varsa Yazabilirmisin..?
  • Tam olarak neyi kastettiniz?

Sisteme uyum sağlayacak ekran kartları mı yoksa 9550 modelleri mi?

Herhangi bir markaya sahip 128 bit 9550 takılabilir. (Eski zamanlarda hız aşırtma [overclock] olabilirliğine göre MSI, Palit, Asus gibi markaları önerirdik ama sonradan fos çıkmaya başlamıştı kartlar [hatta fansız takoz modeller dolanıyordu piyasada]. Bu sebeple ikinci elde satılan kartların durumu nedir bilemiyorum.)
  • quote:

Tam olarak neyi kastettiniz?

Sisteme uyum sağlayacak ekran kartları mı yoksa 9550 modelleri mi?

Herhangi bir markaya sahip 128 bit 9550 takılabilir. (Eski zamanlarda hız aşırtma [overclock] olabilirliğine göre MSI, Palit, Asus gibi markaları önerirdik ama sonradan fos çıkmaya başlamıştı kartlar [hatta fansız takoz modeller dolanıyordu piyasada]. Bu sebeple ikinci elde satılan kartların durumu nedir bilemiyorum.)

Yani Bu Sisteme Uyan Bu Sistemi Kaldırıcak Ekran Kartı Başka Modeller Varmı Bildiğin ?Tek 9550 Modeli Değil Yani...
  • Haklısınız. Sadece 9550 önermek biraz garip görünmüş olmalı.

Bu kartı önermemin sebebi fiyatı (sanırım ikinci ele bakacaksınız) ve özellikle çekirdeğinin hız aşırtmaya oldukça müsait olması.

Aslına bakılırsa Radeon 9600 XT de düşünebilirsiniz.

9550 - 9600 bir zamanların çok satılan kartları olmaları + bunlara rakip olarak çıkan Geforce FX'lerin başarımlarının düşük kalmasıyla dikkat çekiyor.

Elbette 6600 GT - 7600 GT gibi kartlar önermek isterim; fakat işlemciniz çok kısıtlayıcı.

Zamanında P4 1.6A (512 KB L2'si ve daha düşük L1 - L2 gecikmeleri ile 128 KB L2'li Celeron'dan çok daha iyi olduğu söylenebilir) + 410/540 hızlarında 9550 128 bit kullanıyordum. İşlemciyi P4 2.66B olarak değiştirdiğimde astronomik farklar oluşmuştu ki 9550 de pek güçlü bir kart değildi o zamanlar (2005 ortası). Durum böyle olunca "P4 1.6A bile çok kısıtlıyorsa Celeron'da ne olur?" diye düşünmek zorunda kalıyorum ister istemez.

Not: Bahsi geçen P4 1.6A + 512 MB bellek üzerinde Geforce 4 MX 440 64 bit de kullanmıştım. 9550'ye geçtiğimde -işlemci sınırına rağmen- çok büyük bir fark meydana gelmişti. MX - 9550 konusunda şüpheniz olmasın en azından.

Ancak, siz başka öneriler de bekleyin tabii. Şu an aklıma gelmeyen veya bilgimin olmadığı durumlar olabilir.

quote:

Çok Teşekkür Ederim Arkadaşım Açıklamalarınız İçin Beni Çok Bilgilendirnizi Tekrar Teşekkür Ederim...

Rica ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 3 Haziran 2007; 13:53:37 >

• quote:

Haklısınız. Sadece 9550 önermek biraz garip görünmüş olmalı.

Bu kartı önermemin sebebi fiyatı (sanırım ikinci ele bakacaksınız) ve özellikle çekirdeğinin hız aşırtmaya oldukça müsait olması.

Aslına bakılırsa Radeon 9600 XT de düşünebilirsiniz.

9550 - 9600 bir zamanların çok satılan kartları olmaları + bunlara rakip olarak çıkan Geforce FX'lerin başarımlarının düşük kalmasıyla dikkat çekiyor.

Elbette 6600 GT - 7600 GT gibi kartlar önermek isterim; fakat işlemciniz çok kısıtlayıcı.

Zamanında P4 1.6A (512 KB L2'si ve daha düşük L1 - L2 gecikmeleri ile 128 KB L2'li Celeron'dan çok daha iyi olduğu söylenebilir) + 410/540 hızlarında 9550 128 bit kullanıyordum. İşlemciyi P4 2.66B olarak değiştirdiğimde astronomik farklar oluşmuştu ki 9550 de pek güçlü bir kart değildi o zamanlar (2005 ortası). Durum böyle olunca "P4 1.6A bile çok kısıtlıyorsa Celeron'da ne olur?" diye düşünmek zorunda kalıyorum ister istemez.

Not: Bahsi geçen P4 1.6A + 512 MB bellek üzerinde Geforce 4 MX 440 64 bit de kullanmıştım. 9550'ye geçtiğimde -işlemci sınırına rağmen- çok büyük bir fark meydana gelmişti. MX - 9550 konusunda şüpheniz olmasın en azından.

Ancak, siz başka öneriler de bekleyin tabii. Şu an aklıma gelmeyen veya bilgimin olmadığı durumlar olabilir.

Çok Teşekkür Ederim Arkadaşım Açıklamalarınız İçin Beni Çok Bilgilendirnizi Tekrar Teşekkür Ederim...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.