Şimdi Ara

Edebiyat En Çok Çıkan Yazar ve Eserleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
34
Favori
57.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam Dil bilgisi ,kafiye, hece vezni, aruzu, söz sanatlarını da iyice öğrenmenizi tavsiye ederim en az 10 soru da bunlardan gelecektir. Paragrafları saymıyorum onlar ayrı zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zafonte

Beyler belki alakasız olucak ama bu hisarcışar kimdir neyi savunur bilgi verebilcek biri vr mı?

Hisarcılar, Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatı şiir ekolüne bağlı olan şair ve yazarlar topluluğudur. Hisarcılar ilk şiirlerini Çınaraltı dergisinde, Garip akımına karşı bir duruş sergileyerek yayınladılar. Daha sonra 1950 yılında çıkarılmaya başlayan ve 1980 yılına kadar aralıklı olarak 277 sayı çıkarılan Hisar dergisi etrafında toplandılar.

Sadece bu bilgiyi bilmen yeterli sanırım yoksa 50'ye yakın sanatçısı var
  • latife tekin zeyyat selimoğlu ve abdürrahim karakoç bence bu üçünden birinden kesin soru gelecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: SvsRq

quote:

Beyler belki alakasız olucak ama bu hisarcışar kimdir neyi savunur bilgi verebilcek biri vr mı?

Hisarcılar, Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatı şiir ekolüne bağlı olan şair ve yazarlar topluluğudur. Hisarcılar ilk şiirlerini Çınaraltı dergisinde, Garip akımına karşı bir duruş sergileyerek yayınladılar. Daha sonra 1950 yılında çıkarılmaya başlayan ve 1980 yılına kadar aralıklı olarak 277 sayı çıkarılan Hisar dergisi etrafında toplandılar.

Bi iki tane ön plana çıkan sanatçısını söylersen çok memnun olurum hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Mehmet Çınarlı
    İlhan Geçer

• quote:

Hocam Dil bilgisi ,kafiye, hece vezni, aruzu, söz sanatlarını da iyice öğrenmenizi tavsiye ederim en az 10 soru da bunlardan gelecektir. Paragrafları saymıyorum onlar ayrı zaten.

Hayalci olmak istemiyorum burada kaç aydır çalışanlar var bunları 6 günde ezberlememin imkanı var mı?(En azından 35-40 n arasına çıkabilmemin,Dil bilgim iyidir bu arada)
  • quote:

Orijinalden alıntı: brtgtrn

quote:

Hocam Dil bilgisi ,kafiye, hece vezni, aruzu, söz sanatlarını da iyice öğrenmenizi tavsiye ederim en az 10 soru da bunlardan gelecektir. Paragrafları saymıyorum onlar ayrı zaten.

Hayalci olmak istemiyorum burada kaç aydır çalışanlar var bunları 6 günde ezberlememin imkanı var mı?(En azından 35-40 n arasına çıkabilmemin,Dil bilgim iyidir bu arada)

Valla hocam kişiye göre değişir bana göre ama çok soru çözmek faydanıza olacaktır buna emin olun. Ayrıca osym ezberciliğe karşı çıkıyor bu nedenle bu sene roman özeti çokça çıkabilir En azından Cumhuriyet dönemine kadar olan bilgileri öğrenmenizi şiddetle tavsiye ediyorum.

Cumhuriyet dönemi günümüze kadar uzandığı için baya uzun bir dönem o konuya 1 hafta yeteceğini sanmıyorum.

• quote:

quote:

quote:

Valla hocam kişiye göre değişir bana göre ama çok soru çözmek faydanıza olacaktır buna emin olun. Ayrıca osym ezberciliğe karşı çıkıyor bu nedenle bu sene roman özeti çokça çıkabilir En azından Cumhuriyet dönemine kadar olan bilgileri öğrenmenizi şiddetle tavsiye ediyorum.

Cumhuriyet dönemi günümüze kadar uzandığı için baya uzun bir dönem o konuya 1 hafta yeteceğini sanmıyorum.

Anladığım kadarıyla Cumhuriyet döneminin tamamen bitmesi 1 haftada imkansız peki Cumhuriyet dönemi konusunun içerisinde ''Şu akımları,şu yazarları veya herhangi bir şeyi''bilirsen iyi olur diyebileceğin var m

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brzvtn -- 18 Haziran 2013; 17:46:58 >

• Kesinlikle var..

CUMHURİYET DÖNEMİ EDEBİ TOPLULUKLARI

Yedi Meşaleciler

Garip Akımı (I. Yeni)

Hisarcılar

Toplumsal Gerçekçiler

Maviciler

İkinci Yeniciler

En azından bunların hangi görüşe sahip oldukları kim neye tepki olarak ortaya çıktığını bilmek faydamıza olacaktır. Zaten genelde hep birbirine tepki olarak birbirinden ayırt edici özellikleri var. Sanatçılarını da unutmamak lazım tabi bunların öğrenilmesi kolay 2 saat sürer bana göre
  • quote:

quote:

quote:

Hocam benim yazar-eserde sıkıntı yokda roman özetleri konusunda çok sıkıntılarım ama roman özeti çalışırkende bu çıkmaz diyip bırakıyorum sizce hangi romanlar gelebilir ?

• Hocam valla hangi roman özetleri çıkacağı konusunda ne desem yalan olur Ama Kurtuluş savaşı - Yanlış Batılılaşma Garantisini Veririm Hocam
  • Roman özetleri yerine romanların ana kahramanlarına çalışın derim ben. Mahpeyker adını gördüğüm yerde İntibah'ı işaretliyorum hemen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alexis zorbas -- 18 Haziran 2013; 17:59:54 >
  • quote:

Kesinlikle var..

Yedi Meşaleciler

Garip Akımı (I. Yeni)

Hisarcılar

Toplumsal Gerçekçiler

Maviciler

İkinci Yeniciler

En azından bunların hangi görüşe sahip oldukları kim neye tepki olarak ortaya çıktığını bilmek faydamıza olacaktır. Zaten genelde hep birbirine tepki olarak birbirinden ayırt edici özellikleri var. Sanatçılarını da unutmamak lazım tabi bunların öğrenilmesi kolay 2 saat sürer bana göre

Çok teşekkür ederim sadece bana değil benim gibi bu hafta çalışmaya başlayacak arkadaşlara çok yardımcı oldunuz,kısaca özetlemek gerekirse;Cumhuriyet dönemi edebi toplulukları ve yazarları,Konuda yazdığınız yazar-eser eşleşmeleri,dil bilgisi,hece veznesi,aruz,edebiyat dönemleri(tanzimat,divan vs.) 6 günde yapılabileceklerin maksimumu bunlar galiba başka eklenebilecek bir şey var mı? Yoksa çalışmaya başlayalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: alexis zorbas

Roman özetleri yerine romanların ana kahramanlarına çalışın derim ben. Mahpeyker adını gördüğüm yerde İntibah'ı işaretliyorum hemen.

Eğer Karıştırmazsan mantıklı bence ama özet akılda daha kalıcı bana göre
  • quote:

quote:

Kesinlikle var..

Yedi Meşaleciler

Garip Akımı (I. Yeni)

Hisarcılar

Toplumsal Gerçekçiler

Maviciler

İkinci Yeniciler

Çok teşekkür ederim sadece bana değil benim gibi bu hafta çalışmaya başlayacak arkadaşlara çok yardımcı oldunuz,kısaca özetlemek gerekirse;Cumhuriyet dönemi edebi toplulukları ve yazarları,Konuda yazdığınız yazar-eser eşleşmeleri,dil bilgisi,hece veznesi,aruz,edebiyat dönemleri(tanzimat,divan vs.) 6 günde yapılabileceklerin maksimumu bunlar galiba başka eklenebilecek bir şey var mı? Yoksa çalışmaya başlayalım.

Hocam zamanımız kısıtlı durduğumuz kabahat vakit kaybetmeden başlamak bizim faydamıza

Son olarak lütfen okuduğunuz konuları iyice anladıktan sonra test çözerek pekiştirerek devam edin acele edip hepsini karıştırma ve unutma hatasına asla düşmeyin..

• Kusura bakmayın çok meşgul ettim son sorum Edebiyatta her konu kendi içinde değil mi yani tarihteki gibi konular veya bölümler arasında bağıntı var mı? Bu bağlamda cumhuriyet döneminden çalışmaya başlasam sıkıntı olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brzvtn -- 18 Haziran 2013; 18:29:50 >
  • Şimdi oturup okuyucam,kanımca mutlaka katkısı olur.şimdi oturdum yazıyorum duvara yapıstırıcam.harbi en cok cıkanlar bunlar.yazarın hangı doneme aıt oldugu,yazar kişiliğini,edebiyattaki yerini bilmeseniz bile eserden soruyu yapabilirsiniz,bence cok degerli bir konu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _FUBAR_ -- 18 Haziran 2013; 18:45:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pend0s

quote:

quote:

quote:

Mehmet Çınarlı
    İlhan Geçer

sağolasın

• quote:

Kusura bakmayın çok meşgul ettim son sorum Edebiyatta her konu kendi içinde değil mi yani tarihteki gibi konular veya bölümler arasında bağıntı var mı? Bu bağlamda cumhuriyet döneminden çalışmaya başlasam sıkıntı olur mu?

Bağlantısı yok denilebilir. Hangisini istiyosan direk o konudan başla.
  • Sıra bunu yutmaca yazana teşekkürü borç bilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkck -- 22 Haziran 2013; 19:44:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.