Şimdi Ara

Edgar allan peo bütün hikayeler kitabı hakkında ne düşünüyorsunuz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yazar hakkında duygu ve düşünceleriniz neler

Yazarın kitaplarını okuyan varsa onun gibi betimlemeleri olan yazarları buraya yazabilir mi

1-2 hikayesini okudum, betimlemeleri çok hoşuma gitti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ripendis -- 3 Şubat 2019; 22:4:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Listemde olan bir kitaptı yorumları okumak isterim.
  • guncel

• İthaki ve iletişimden iki ayrı çeviri var, hangisi daha iyi acaba okuyan varsa tecrübesini paylaşırsa ona göre alalım.
  • drkayzer kullanıcısına yanıt
    İletişim gayet iyi. Çevirmeni Hasan Fehmi Nemli. Eskiden Dost yayınlarından çıkmıştı aynı çevirmenden; çevirmenin notlarıyla güzel bir çeviriydi.
    Benzer kitap, yazarlar sorana da Stevenson, Henry James önerilebilir. Doyle, Lovecraft, Mary Shelley de eklenebilir. Borges’in sonsuz labirenti de eklenebilir, en sevdiği yazarlardan biridir aynı zamanda Poe Borges’in.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 6 Şubat 2019; 9:39:3 >
  • cemsinan kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum hocam değerli bilgileriniz için.
  • cemsinan kullanıcısına yanıt
    sagolun
    lovecraft aynı dönemin insanları mı poeyle

lovecraftın bicemini bende benzettim biraz poeninkine

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ripendis kullanıcısına yanıt
    Poe öldüğünde Lovecraft daha doğmamıştı. Lovecraft, Poe kadar kendisini etkileyen bir ikinci yazar olmadığını belirtir. Poe'nun evreni bu dünyada daha olanaklı, Lovecraft'ın evreni ise gayet mistik bir kurgu. Fakat Lovecraft işin ilginci kurduğu mistik evrene inanan bir adam. Henry James'in yürek burgusu kitabını da Poe'ya yakın buluyorum.
  • poe nin bütün hikayeler kitabında birkac tane hikayesini okudum hayatımda hiç bu kadar muhteşem betimleme görmedim
    Hikayeyi okurken acaba bir olcak mı
    beklentimi karsilicak mı
    beni etkilicek mi gibi sorular soruyorum çoğu sorularımın ve beklentimin karsiligini alamadim ama yazarın uslubu çok hoşuma gidiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ripendis -- 6 Şubat 2019; 21:52:17 >
  • Çeviri konusunda okuyanlar fazla yorumda bulunmamış
    İthaki ve iletişim çevirileri nasıldır Elinde İthaki nin ciltli baskısı olanlar çeviride bir sıkıntı olup olmadığı konusunda bilgi verebilir mi

Hasan Fehmi Nemli sevdiğim çevirmenlerden zaten Lovecraft kitaplarındaki çevirisi güzeldi ama ciltli sadece ithaki de var İletişim ve ithaki baskılarının farklı şikayet edilen yönleri var İthaki notları arkaya koymuş mesela iletişimde ise notların okurken dikkat dağıttığı uzun olması konusunda şikayetler var

Bende bu ara almak istiyorum ama çelişkide kaldım
    Konu Poe olunca kötü bir çeviri ile yazarı anlamak işkence olacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BEsILYUs -- 7 Şubat 2019; 9:33:50 >

• iste istediğim sorular bu aklina sağlık hocam

ben şahsen can ithaki iletişim dışındaki antik kuntik bilinmedik yayinevlerinden okumaya korkuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ripendis -- 8 Şubat 2019; 15:9:23 >
  • up

• Alfa ciltli Lovecraft kitabı çıkartacaktı muhtemelen bu sene çıkacak ama sanırım birde ciltli bir Poe kitabı çıkartma düşünceleri varmış muhtemelen Hasan Fehmi Nemli çevirisi olacaktır şimdilik iki sevdiğim yazar içinde Alfanın ciltli kitaplarını bekliyorum
  • İletişim'den 2 ciltlik seriyi aldım henüz ulaşmadı. İçinde hangi hikayeler var bilmiyorum.

"Nantucketli Arthur Gordon Pym’in Öyküsü" kitabı için şu açıklama eklenmiş:

Edgar Allan Poe’nun yayımlanmış tek romanı ve en dikkat çeken eserlerinden olan Nantucketlı Arthur Gordon Pym’in Öyküsü, Herman Melville’in Moby Dick, H.P. Lovecraft’ın Delililiğin Dağlarında kitaplarına esin kaynağı olmuş, Jules Verne ise romanın devamını Buzlar Sfenksi adıyla kaleme almıştır.

Devam veya tamamlayıcı olarak " Buzlar Sfenksi - Jules Verne " okunabilinir.

• Ben de bunları aldım. Yüzüklerin efendisiyle suan hamleti beraber okuyorum, onları bitirdikten sonra poeyle lovecraft a gecicem. Poe'nin kitaplarını beğenirsem ki beğendim uslubu muhteşem sırf uslubu icin okuyorum herhangi beni şaşırtacak olaylara ihtiyacım yok sırf edebiyatı için ithakinin bastigi bütün oykuler kitabıni almayı düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ripendis -- 16 Şubat 2019; 14:49:28 >

• mahtant kullanıcısına yanıt
    pymden sonra buzlar sfenskiyi okuyabilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: mahtant

İletişim'den 2 ciltlik seriyi aldım henüz ulaşmadı. İçinde hangi hikayeler var bilmiyorum.

"Nantucketli Arthur Gordon Pym’in Öyküsü" kitabı için şu açıklama eklenmiş:

Edgar Allan Poe’nun yayımlanmış tek romanı ve en dikkat çeken eserlerinden olan Nantucketlı Arthur Gordon Pym’in Öyküsü, Herman Melville’in Moby Dick, H.P. Lovecraft’ın Delililiğin Dağlarında kitaplarına esin kaynağı olmuş, Jules Verne ise romanın devamını Buzlar Sfenksi adıyla kaleme almıştır.

Devam veya tamamlayıcı olarak " Buzlar Sfenksi - Jules Verne " okunabilinir.

Ren Yayınlarının kitaplarından çok fazla almadım çeviri konusunda okuyanlara bakmak lazım Kitaplar satışa çıktı babil de görmüştüm ama ben Lovecraft konusunda yakında çıkacak Alfayı bekliyorum yazarı bu denli severken bilmediğim bir yayın evinin çevirisine yaklaşmak istemiyorum

Ayrıca sanırım İletişim yayınlarından Poe Kitabı almışsınız iletişim yayınları kitaplar ile ilgili bir kaç sayfa paylaşır Bu güzel bir şey seviyorum bu konuda kendilerini hangi öyküler olduğunu görmek isterseniz
    https://www.iletisim.com.tr/images/UserFiles/Documents/Gallery/poe-1-2.pdf buradan bakabilirsiniz sitesinde mevcut Hasan Fehmi Nemli çevirisi gayet güzeldir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BEsILYUs -- 17 Şubat 2019; 1:50:46 >

• BEsILYUs kullanıcısına yanıt
    aynen aga her yayın evinden okunmaz bu yazarlar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.