Şimdi Ara

Edimax 7284wna modem kurulumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
7.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • vatan bilgisayardan aldım modemi. bağlantıları verildiği şekilde yaptım. driverı yükledim. ancak manuel olarak internet bağlantısı kurulumunda hata veriyor. ilk olarak ülke ve bağlantı seçmemi istiyor. turk telekom alcatel ve nec seçeneği veriyor. other deyip kullanıcı adı veren oppse mı neydi onu seçiyorum. kullanıcı adı şifre 2 tane bağlantı ile ilgili sayısal veri bir de bağlantı şekli istiyor. şu kurulumu anlatabilecek bir arkadaş var ise çok memnun olacağım.

• Dün akşam ben de aynı modemi Darty'den aldım. İlk önce içinden çıkan cd ile kurulumu başlattım. Senin ülke ve ips seçimi yapılıyor dediğin yerde Turktelekom ardından da Alcatel'i seçmek suretiyle devam ettim.

Yalnız daha sonra da aklımda yanlış kalmadıysa wpa/wpa2 şeklinde kablosuzı ayarlarını ve şifre belirlememi istediği yerde bu işlemi yapmama rağmen daha sonra web tarayıcıdan 192.168.2.1 yazarak girdiğimde bu şifrelerin kayıt edilmediğini gördüm. Artık bu kısımdan tekrar ayarları yaptım. Bu kısımlar sorun ile ilgili değil ama ilerde başına gelebilir; aklında olsun diye yazdım.

Bir de nedense sıcaklıktan kaynaklımıdır bilmiyorum, 2 defa kilitlendi. Ve modeme çok yakın olmama rağmen çekim kuvveti bir dış aşağıda.

Toparlarsam, alcatel seçerek devam etmeyi bir dene. Olmazsa akşam eve gidince bire-bir bakarak yardımcı olmaya çalışırım.
  • bire bir sıfırdan anlatırsan çok memnun olurum hocam.
  • İyi olurdu ama o kadar vaktim yok. En güzeli sen cd'yi bir kenara bırak. Internet tarayıcının adres satırına 192.168.2.1 yaz, modemin arayüzü açılır. Senden şifre ister. Eğer önceden değişmemişsen şifre: 1234

Sonra "kurulum sihirbazı"na gir. Sonra ileri deyince saat ayarını isteyecek. Orayı da ileri de geç. İnternet kurulumuna geleceksin.

Orada protokol:PPPoE ve sırasıyla LLC, 0, 35 seçili olsun.

Altta turktelekomdan aldığın kullanıcı adı ve şifreni girmeni istiyor. Onları gir. Kullanıcı adının yanına @ttnet eklemeyi unutma. Örnek: Kullanıcı adın: xyz ise oraya xyz@ttnet yazacaksın.
    Sonra modeme bağlandığın kablosuz hat için şifre koymanı isteyecek. Oradan wep, wpa veya wpa2 seçebilirsin. Bunlardan birini seçtiğinde altta şifre girme kısmı açılacak. Oraya bir şifre gir. Yalnız unutma aynı ayarları kendi bilgisayarının kablosuz ağ ayarı kısmına da girmen gerek ki bağlanabilsin. İstersen bu adımı şifre yok olarak geç. Bağlanabildiğini gördükten sonra tekrar modeme bağlanıp şifre koyarsın. Şimdilik bu kadar. Umarım faydası dokunur.

• bunları yapıp internet bağlantısı alamadım hocam zaten. girmeye kalktığında bi servera bağlanmaya çalışıyordu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.