Şimdi Ara

Edirne Selimiye Cami için Yardıma ihtiyacım var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba ben KKTC de kalıyorum ve şubatın 10unda istanbula gideceğim. Uçağım 1 gibi iner 3 otobüsü ile edirneye gitmeyi planlıyorum. Saat 5 gibi orda olurum heralde. Selimiye Camiyi gezmem için uygun bir saatmidir çünkü başka imkanım yok sadece o gün o saat gidebilirsem gidebilirim diğer günler doluyum.

Cami her an ziyarete açıkmıdır yoksa kapattıkları zamanlar var mıdır? Ben özellikle minareleri görmek istiyorm onlar halka açıkmıdır acaba yoksa göremezmiyim?

İkinci bir soru da sanırım tran seferleri yapılmıyor hızlı tren çalışması olduğu için öyle duydum bu doğrumudur tren seferi yok mu hiç istanbul edirne arası? Otobüsleri pek sevmiyorum ama tek tercih oysa malum.

Cevap verecekler için şimdiden teşekkürler Edirne de tanıdığım yok o yüzden bu soruların cevabını bulmam gerekli boşuna gitmiş olmamak için.

• tren yok diye biliyorum cami her zaman açıktır hocam merak etme müze değil ki akşam 5 de kapatsın yatsı namazı kılınacak yani açık olur ;)
  • Cami hep açıktır, herhangi bir sıkıntı olmaz ama minareler birisi düşüp öldüğünden beridir kapalı. Özel izinle çıkılabiliyor sadece minarelere. Hızlı tren de henüz başlamadığından trenle gittiğiniz takdirde 6 saat kadar sürecektir yolculuk. Otobüs daha uygun bir seçenek o yüzden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kutzu

Cami hep açıktır, herhangi bir sıkıntı olmaz ama minareler birisi düşüp öldüğünden beridir kapalı. Özel izinle çıkılabiliyor sadece minarelere. Hızlı tren de henüz başlamadığından trenle gittiğiniz takdirde 6 saat kadar sürecektir yolculuk. Otobüs daha uygun bir seçenek o yüzden.

Mesajınız için teşekkürler. Peki özel izin dediğiniz şey alması zor bişey mi? Kim tarafından ne şartlara göre veriliyor bilginiz var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle başvuru süreci olan ve cevap beklenen bir prosedür olduğunu zannetmiyorum, fakat açıkçası iznin nerden veya kimden alındığını bilmiyorum. Fakat öğrenebilirsem muhakkak sizinle paylaşırım. :)
  • kutzu K kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim cevabınız için ben muhtemelen enazından camiyii ve kubbeyi görmek için giderim minareler de artık şans
  • Hocam imamdan ya da müezzinden rica edilse çıkartırlar sanırım. Çok zor olmasa gerek diye düşünüyorum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı fikirdeyim, tatlı dil ile açılmayacak kapı yoktur. Rica etmeyi deneyebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.