Şimdi Ara

Edit (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Geçmiş olsun olan olmuş keşke aracı almadan önce sorgulasaydınız.

Bu mevcut sistemde maalesef herkes daha kötü durumlarla karşı karşıya kalmaya açık durumda.Bir çok insan taksden çıkıp km si düşürülen araçları ya da pertten toplanan araçları bilmeden alıyor.5664 e mesaj atarsın km bilgisi ya gelir ya gelmez ya da çok geç gelir.Sorgulattığınız aracın son 6 ay içerisinde karıştığı kazayı ya da hasar bedelini görmek imkansız gibidir.(aralık ayında yaptığım kaza ve hasar bedeli halen tramerde görünmüyor)

Noterde satış sözleşmesine satıcının ''...km de'' olduğunu taahhüt ederim diye bir madde eklenmesi bu kadar zor olamaz...
  • Bende namaz kılan bırıyım, ama bubu hıc belırtmıyorum ınsanlar artık ben dahıl minamaz kılan allah dıyenlere guvenmıyoruz bende guvenmıyorum cogu 3 kağıtçı cunku, bırde bır ınsan cok konusup malını övüyorsa o yalancıdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: R34Lw0rd

Arkadaşlar araba 4 5 sene tüv türk muayenesine girmemiş bunuda göz önünde bulundurun.

4,5 yıl muayeneye girmemiş araç nasıl satın alınır, alacağınız aracın hiç mi ruhsatına bakmadınız, o kadar para veriyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: BayBaba

quote:

EDİT

4,5 yıl muayeneye girmemiş araç nasıl satın alınır, alacağınız aracın hiç mi ruhsatına bakmadınız, o kadar para veriyorsunuz

EDİT

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R34Lw0rd -- 29 Mart 2015; 23:16:10 >
  • Çok daha fazladır km..
    Mahkemeye ver...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yirthan kullanıcısına yanıt
    Hocam nasıl kanıtlayabilirim ki napim hiç bilmiyorum :( ilk işim damı arayacam
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: çölde bir kum tanesi

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Apranax87

Hocam geçmiş olsun öncelikle ve servise mail attiginizi soyluyorsunuz siz aracı almadan servise mail atma durumu oluyormu yoksa illa araç sahibi olmak mi lazim

Hocam plaka ve şaşi numarasını yazman lazım ama direk istemedim tabikide farklı şeyler söyleyerek aldım km bilgilerini . Öyle bir sinirlendim ki tüvtürk verilerinde 9/10/2009'da 97876kmde araç 2014 tarihindinde 113.271km olarak gözüküyo yani adam 2010da 116bindeyken almıs km düşürmüş acaba kaç km düşürmüş onu ögrennmek lazım :( iyice kafam karıştı

116 binde almış ve 4 sene sonra size yine aynı km de satıyor. Demek ki çok fazla km yaptı, kimse 130-140 bindeki arabayı 116 bine düşürmez. 200 bini geçmiştir tahmini.

http://www.medyakdeniz.com/m/?id=2355

linkteki habere göre km düşüren bir galerici dava masraflarıyla beraber 17 bin lira ceza ödemiş.

satıcıyı bununla tehdit ederek aldığınız fiyatın 3-4 bin lira fazlasına geri satışını isteyin bence.

Hocam hiç 200 bini geçmiş bir araca benzemiyor iç aksam olsun vs adam tüvtürke 5 sene girmemiş sanırım aracı yatırmış anladınızmı belki servise girip adam 116bin kmden düşürmüştür bu adam almıstır ve 117binde bana satmıştır yani en fazla 10 20 bin oynar gibime geliyor.

sizin satın aldığınız kişi değil bir önceki sahibi km düşürmüş olabilir diyorsunuz ; olabilir ama bence bu çok düşük bir ihtimal. 116 bin km ye gelmiş arabayı yetkili servise götüren bir vatandaşın km düşürmeyle uğraşacağını sanmıyorum, ayrıca km düşürecekse niye yetkili servise götürüyor kayıtlara geçeceğini ve daha sonra bunun ortaya çıkacağını bilmiyor mu ?

2009 daki muayene ile 2010 daki servis kayıdı arasında yaklaşık 8 ayda 18 bin km yapmış. Servis kaydı ile satış arasında ise 3 ay var yani tahminen sizin satın aldığınız kişi arabayı 120 binde falan almıştır. Arabayı size satan kişi büyük ihtimal çok fazla km yaptı ve satarken km düşüreceğini önceden planlamış olup bunun kayıtlara geçmemesi için muayeneye sokmamış olabilir.

• quote:

Hocam nasıl kanıtlayabilirim ki napim hiç bilmiyorum :( ilk işim damı arayacam

savcılığa suç duyurusunda bulun
    tüm kanıtları toplayıp dava açılıp açılmayacağına onlar karar verir
    hiçbir ücret ödemezsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hukuksal Yorum:
    savcılığa şikayet et dolandırıldım de. sonrasında davanın sonucuna göre git hukuk davası aç tazminat iste veya aracı iade edip paranı faiziyle geri iste.

kişisel görüş:
    sabırlı ve iradeli biriysen bu yolu izle yoksa çabuk sinirlenen ve heyecanlı bir insansan hiç mahkeme işlerine bulaşma haklıyken haksız duruma düşersin.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam geçmiş olsun öncelikle ve servise mail attiginizi soyluyorsunuz siz aracı almadan servise mail atma durumu oluyormu yoksa illa araç sahibi olmak mi lazim

Hocam plaka ve şaşi numarasını yazman lazım ama direk istemedim tabikide farklı şeyler söyleyerek aldım km bilgilerini . Öyle bir sinirlendim ki tüvtürk verilerinde 9/10/2009'da 97876kmde araç 2014 tarihindinde 113.271km olarak gözüküyo yani adam 2010da 116bindeyken almıs km düşürmüş acaba kaç km düşürmüş onu ögrennmek lazım :( iyice kafam karıştı

116 binde almış ve 4 sene sonra size yine aynı km de satıyor. Demek ki çok fazla km yaptı, kimse 130-140 bindeki arabayı 116 bine düşürmez. 200 bini geçmiştir tahmini.

linkteki habere göre km düşüren bir galerici dava masraflarıyla beraber 17 bin lira ceza ödemiş.

satıcıyı bununla tehdit ederek aldığınız fiyatın 3-4 bin lira fazlasına geri satışını isteyin bence.

Hocam hiç 200 bini geçmiş bir araca benzemiyor iç aksam olsun vs adam tüvtürke 5 sene girmemiş sanırım aracı yatırmış anladınızmı belki servise girip adam 116bin kmden düşürmüştür bu adam almıstır ve 117binde bana satmıştır yani en fazla 10 20 bin oynar gibime geliyor.

sizin satın aldığınız kişi değil bir önceki sahibi km düşürmüş olabilir diyorsunuz ; olabilir ama bence bu çok düşük bir ihtimal. 116 bin km ye gelmiş arabayı yetkili servise götüren bir vatandaşın km düşürmeyle uğraşacağını sanmıyorum, ayrıca km düşürecekse niye yetkili servise götürüyor kayıtlara geçeceğini ve daha sonra bunun ortaya çıkacağını bilmiyor mu ?

2009 daki muayene ile 2010 daki servis kayıdı arasında yaklaşık 8 ayda 18 bin km yapmış. Servis kaydı ile satış arasında ise 3 ay var yani tahminen sizin satın aldığınız kişi arabayı 120 binde falan almıştır. Arabayı size satan kişi büyük ihtimal çok fazla km yaptı ve satarken km düşüreceğini önceden planlamış olup bunun kayıtlara geçmemesi için muayeneye sokmamış olabilir.

Arabanın içinde kitapcıkların oldugu yerde 2012 tarihinde 98.700 küsür adamın kendi servisinde bakım yaptığına dair kağıt var . tarih km bilgisi ve yapıldığı değiştiği şeyler yazıyo imzalı vs

o zaman dediğiniz gibi önceki sahibi düşürmüş . 2012 de 98 bin , 2014 de 113 bin, siz aldığınızda 116 bin uyumlu değerler . Adamı aradığınızda söyler heralde kaç km de satın aldığını oradan kaç km düşürüldüğü belli olur , 2012-2014 arası 15 bin km kullanıma bakılırsa tahmini 80 binde alınmış olabilir yani daha önceki sahibi satarken 120 binden 80 e falan düşürmüş olmalı.

neyse geçmiş olsun denildiği gibi hukuki yollara başvurun bence de , tabi önce aldığınız adamla görüşün namazında niyazında bir adam demişsiniz belki geri almayı kabul eder.

• geçmiş olsun bende denk geldim yazın 2.el oto pazarında adam namazında niyazınadd sakallı felan 50-55 yaşında adam getz vardı giderken gördüm bir bakayım dedim acaba piyasası nasıl diye adam 2008 model arabaya 23.000 dedi şoke oldum neden bu kadar ucuz diye sordum oğluma almıştım kredi borcu nedeni ile satıyorum dedi bende sorgulattım bi baktım arabanın 19 bin liralık kazası var nasıl kaçtığımı bilemedim tekrardan geçmiş olsun almadan dikkat etmek lazım.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Arabanın içinde kitapcıkların oldugu yerde 2012 tarihinde 98.700 küsür adamın kendi servisinde bakım yaptığına dair kağıt var . tarih km bilgisi ve yapıldığı değiştiği şeyler yazıyo imzalı vs

o zaman dediğiniz gibi önceki sahibi düşürmüş . 2012 de 98 bin , 2014 de 113 bin, siz aldığınızda 116 bin uyumlu değerler . Adamı aradığınızda söyler heralde kaç km de satın aldığını oradan kaç km düşürüldüğü belli olur , 2012-2014 arası 15 bin km kullanıma bakılırsa tahmini 80 binde alınmış olabilir yani daha önceki sahibi satarken 120 binden 80 e falan düşürmüş olmalı.

neyse geçmiş olsun denildiği gibi hukuki yollara başvurun bence de , tabi önce aldığınız adamla görüşün namazında niyazında bir adam demişsiniz belki geri almayı kabul eder.

Alıntıları Göster
    Edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R34Lw0rd -- 1 Nisan 2015; 12:25:24 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.