Şimdi Ara

Effortless English sistemiyle çalışan var mı? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
257
Cevap
57
Favori
120.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Level 2 level 3 dediklerin orginial englisihn kendi içindeki levellarımı ?
    Bu arada 2 ayda çok bariz bi gelişme gösterdi mi ingilizcen hocam ?
    Ben bu setin kesinlikle yararlı olacagını biliyorum zaten ve seti de kullanacagım ama tek derdim ne kadar yararlı olabileceğini kestirmek.Hani böyle hocanın dediği gibi resmen şakır şakır konuşmayı saglayıp her duyulanı anlayacak seviye getirecek mi onu merak ediyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: trybskts

Level 2 level 3 dediklerin orginial englisihn kendi içindeki levellarımı ?
    Bu arada 2 ayda çok bariz bi gelişme gösterdi mi ingilizcen hocam ?
    Ben bu setin kesinlikle yararlı olacagını biliyorum zaten ve seti de kullanacagım ama tek derdim ne kadar yararlı olabileceğini kestirmek.Hani böyle hocanın dediği gibi resmen şakır şakır konuşmayı saglayıp her duyulanı anlayacak seviye getirecek mi onu merak ediyorum :)

başında 1 ile başlayan 8 dosya level 1, sonra 2 ve 3 geliyor.

NHK World kanalını izliyorum arada, şu an %30 anlıyorum diyebilirim. Yeni öğrendiğim kelimeler konuşulunca hemen anlıyorum, kelime öğretme konusunda süper. Konuşma için erken :))
  • arkadaşlar bu power english setinde bende esas hikayeler yok galiba. mesela 1. ders introyu açıyorum mini story kısmında There was a beautiful woman named Sophie. Sophie had to play Tiger Woods in golf in just one month. böyle bi cümle var sonra soruları soruyor ama ben hiç rastlamadım bir text içinde bu cümleye. eksik mi acaba benim setim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertblade -- 17 Eylül 2012; 14:11:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertblade

arkadaşlar bu power english setinde bende esas hikayeler yok galiba. mesela 1. ders introyu açıyorum mini story kısmında There was a beautiful woman named Sophie. Sophie had to play Tiger Woods in golf in just one month. böyle bi cümle var sonra soruları soruyor ama ben hiç rastlamadım bir text içinde bu cümleye. eksik mi acaba benim setim

ben de indirdim ama daha çalışmaya başlamadım.
    şimdi introyu açtığımda içinde 3 tane dosya var;
    1_Intro_MAIN****
    2_Intro_VOCAB****
    3_Intro_MINI_STORY****

mini story 20 dk bir dosya

şimdi biraz dinledim.anladığım kadarıyla o kurduğuğ cümleyle ilgili soruyu soruyu 1-2-sn. duruyor ,cevabı verip tekrar basit bir soru soruyor.sorular bitince 2.cümleyi kuruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkana34 -- 17 Eylül 2012; 14:19:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkana34

quote:

arkadaşlar bu power english setinde bende esas hikayeler yok galiba. mesela 1. ders introyu açıyorum mini story kısmında There was a beautiful woman named Sophie. Sophie had to play Tiger Woods in golf in just one month. böyle bi cümle var sonra soruları soruyor ama ben hiç rastlamadım bir text içinde bu cümleye. eksik mi acaba benim setim

1_Intro_MAIN****
    2_Intro_VOCAB****
    3_Intro_MINI_STORY****

şimdi biraz dinledim.anladığım kadarıyla o kurduğuğ cümleyle ilgili soruyu soruyu 1-2-sn. duruyor ,cevabı verip tekrar basit bir soru soruyor.sorular bitince 2.cümleyi kuruyor.

bende de öyle ama mesela ilerleyen kısmında hiç cümle vermeden şu kız nasıldır golfte tarzı bir şey söylüyor birde Power English Text Files diye bi klasör var ordaki text dosyalarında hiçbir hikaye falan yok. herhalde adamın anlattığı şeyleri okuyacaz.

• quote:

quote:

quote:

1_Intro_MAIN****
    2_Intro_VOCAB****
    3_Intro_MINI_STORY****

bende de öyle ama mesela ilerleyen kısmında hiç cümle vermeden şu kız nasıldır golfte tarzı bir şey söylüyor birde Power English Text Files diye bi klasör var ordaki text dosyalarında hiçbir hikaye falan yok. herhalde adamın anlattığı şeyleri okuyacaz.

power english set içinde

"welcome_guide.pdf" dosyasında setin içindeki her dosyanın nasıl çalışılacağı çok basit bir ingilizce ile anlatılmış, eğer o dosyayı anlayamıyorsanız, orjinal effortles english seti ile başlayın, çünkü o set orta düzey ingilizce bilen kullanıcılar için yapılmış.

Power english ingilizcesi grameri iyi olan ama konuşma konusunda gramer düşünmekten başarısız olan, ingilizcesi daha iyi olanlar için yapılmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: gitar

quote:

quote:

quote:

1_Intro_MAIN****
    2_Intro_VOCAB****
    3_Intro_MINI_STORY****

power english set içinde

"welcome_guide.pdf" dosyasında setin içindeki her dosyanın nasıl çalışılacağı çok basit bir ingilizce ile anlatılmış, eğer o dosyayı anlayamıyorsanız, orjinal effortles english seti ile başlayın, çünkü o set orta düzey ingilizce bilen kullanıcılar için yapılmış.

Power english ingilizcesi grameri iyi olan ama konuşma konusunda gramer düşünmekten başarısız olan, ingilizcesi daha iyi olanlar için yapılmış.

sorun o değil. power english setinde ki textler eksik mi değil mi?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

1_Intro_MAIN****
    2_Intro_VOCAB****
    3_Intro_MINI_STORY****

power english set içinde

toplam 30 ders var, ilk dört dersi yazayım

Ders1: Intro
    1_Intro_MAIN****
    2_Intro_VOCAB****
    3_Intro_MINI_STORY****
    Intro Main Text.pdf
    Intro MS Text.pdf
    Intro Vocab Text.pdf

Ders2: Emotional_Mastery
    1_Emotional_Mastery_MAIN****
    2_Emotional_Mastery_VOCAB****
    3_Emotional_Mastery_MINI_STORY****
    Emotional Mastery Main Text.pdf
    Emotional Mastery MS Text.pdf
    Emotional Mastery Vocab Text.pdf

Ders3: Emotional_Mastery_2
    1_Emotional_Mastery_2_MAIN****
    2_Emotional_Mastery_2_VOCAB****
    3_Emotional_Mastery_2_MINI_STORY****
    Emotional Mastery 2 Main Text.pdf
    Emotional Mastery 2 MS Text.pdf
    Emotional Mastery 2 Vocab Text.pdf

Ders4: Beliefs
    1_Beliefs_MAIN****
    2_Beliefs_VOCAB****
    3_Beliefs_MINI_STORY****
    Beliefs Main Text.pdf
    Beliefs MS Text.pdf
    Beliefs Vocabulary Text.pdf

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

1_Intro_MAIN****
    2_Intro_VOCAB****
    3_Intro_MINI_STORY****

power english set içinde

toplam 30 ders var, ilk dört dersi yazayım

Ders1: Intro
    1_Intro_MAIN****
    2_Intro_VOCAB****
    3_Intro_MINI_STORY****
    Intro Main Text.pdf
    Intro MS Text.pdf
    Intro Vocab Text.pdf

Ders2: Emotional_Mastery
    1_Emotional_Mastery_MAIN****
    2_Emotional_Mastery_VOCAB****
    3_Emotional_Mastery_MINI_STORY****
    Emotional Mastery Main Text.pdf
    Emotional Mastery MS Text.pdf
    Emotional Mastery Vocab Text.pdf

Ders3: Emotional_Mastery_2
    1_Emotional_Mastery_2_MAIN****
    2_Emotional_Mastery_2_VOCAB****
    3_Emotional_Mastery_2_MINI_STORY****
    Emotional Mastery 2 Main Text.pdf
    Emotional Mastery 2 MS Text.pdf
    Emotional Mastery 2 Vocab Text.pdf

Ders4: Beliefs
    1_Beliefs_MAIN****
    2_Beliefs_VOCAB****
    3_Beliefs_MINI_STORY****
    Beliefs Main Text.pdf
    Beliefs MS Text.pdf
    Beliefs Vocabulary Text.pdf

tamam teşekkür ederim aynı dosyalar sağol tekrardan.

• arkadaşlar ben kiss ile çalışmaya başladım ama en az bir hafta aynı hikaye biraz zor ve sıkıcı olacak gibi geldi bana..
    şimdi sadece kiss dersini mi 1-3 hafta arası dinleyeceğiz?

Daha birinci hafta dolmadan herkes kafayı yediğimi düşünmeye başladı...:))
    Umarım faydalı bir sistemdir. Birde power english text dosyalarını nereden buldunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: osetto

arkadaşlar ben kiss ile çalışmaya başladım ama en az bir hafta aynı hikaye biraz zor ve sıkıcı olacak gibi geldi bana..

Umarım faydalı bir sistemdir. Birde power english text dosyalarını nereden buldunuz?

ben her cumartesi yeni derse geçiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: osetto

arkadaşlar ben kiss ile çalışmaya başladım ama en az bir hafta aynı hikaye biraz zor ve sıkıcı olacak gibi geldi bana..

Hocam bi de bir hikaye sadece yarım sayfalık bişey oldugundan ve yarım sayfanın mp3leri toplam 45 dk falan oldugundan gercekten sıkılmamak zor.
    Ben aynı hikayeyi 2. kez dinlerken bayılacak gibi hissediyorum , geçen gece dinlerken uyuya kalmışım gece 12.00 de.Ben ki normalde 3.00 ten evvel uyuyamam düşün yani nasıl baydı mp3 beni Ben okulun başlamasını bekliyorum ancak okula giderken yolda dinleyebilirim bunları , malum günde 3 saat yol gidiyorum üniye.Başka türlü evde falan dinlemek bayıyo adamı en azından otobüste falan dinlenir Ben daha karar vermedim ama bi dersi en fazla 3 gün dinlerim heralde.Eğer power english zorsa onları belki daha fazla dinlyebilirim ama orginal english kolay oldugu için 1-2 gün dinlemeyi düşünüyorum , en fazla 3 gün dinlerim , bakıcaz.

Benim indirdiğim torrentte power english setinde her dersin içinde mp3ler var.Ama bu derslerin textlerini ayrı bi rar dosyasında toplamışlar.Original English setindeki gibi derslerin oldugu rar dosyalarında değil yani textler.Torrentten indirdiysen Power english klasörüne gir , klasörün içinde "power english texts" diye bi rar dosyası olması lazım.Eğer yoksa söyle ben upload edeyim 7.5 mb falan.

Bu arada power english setinde action vocabulary diye kısa videolar var , hoca 1 kelimeyi aynı hareketlerle 1 dakika boyunca söylüyor.1 hafta önce sadece 1. videoyu izlemiştim şimdi hala hatırlıyorum kelimeleri.1. videodaki kelimeler acquisition , vivid ve anxiety idi.3. kelimeyi zaten biliyordum ama ilk 2 kelime direk hafızama kazındı.Aynı zamanda telafuzları da hafızaya kazınıyor.Bu kelimeleri bi hafta önce sözlükten baksam muhtemelen birini unuturdum kelimeyi kullanmadıgım için.Demek istediğim hocanın izlerken videoda saçma gibi gözüken ama tekrar tekrar yaptıgı o hareketleri izlemek kelimeyi beyine yerleştiriyor , onları da izleyin derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trybskts -- 19 Eylül 2012; 18:14:13 >

• @gitar , hocam phrasal verb ya da kalıpları da rahatlıkla hafızana yerleştirdin mi kelime ögrenmek kolay da phrasal verb ve kalıp cümleleri ögrenmek daha zor sanki.

mesela 3. dersin textten bakıyorum :

on her way home
    back in change
    gibi.

daha basit olarak got into , got home falan var da bu kalıplar zaten bilindik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trybskts

@gitar , hocam phrasal verb ya da kalıpları da rahatlıkla hafızana yerleştirdin mi kelime ögrenmek kolay da phrasal verb ve kalıp cümleleri ögrenmek daha zor sanki.

mesela 3. dersin textten bakıyorum :

on her way home
    back in change
    gibi.

daha basit olarak got into , got home falan var da bu kalıplar zaten bilindik.

sürekli tekrar ve yüksek sesle soruları cevaplıyorum, 1-2 gün zor oluyor ama son 5 gün otomatik çıkıyor ağızdan.

setin içeriğini birde internetten ingilizce araştırayım dedim ve google yazdım

"does effortless english really work"

biraz anlayarak, biraz translate.google.com dan çeviri desteği alarak araştırdım.

Genelde insanlar şunu söylemişler, effortles english yani türkçesi zahmetsiz ingilizce hiçte zahmetsiz değil, sürekli tekrar etmek çok sıkıcı ama işe yarıyor demişler. Benimde duymak istediğim şey buydu işe yarıyormuş :))

Cumartesi level 2 bad_choices ( 9.derse geçeceğim ), göz gezdirdim, zor geldi uzaktan bakalım içine girince nasıl olacak...

• Carlos buys a new car .. şeklinde rüyalar görmeye başladım normal mi ya bu..:))

Bu arada ofisime gidip gelişlerde dinliyorum, özellikle ministory kısımlarını çünkü heyecanlı bir şekilde başka yerlerde cevap vermeye kalkınca ciddi ciddi adama deli gözüyle bakıyorlar.
    Yarın ilk dersin bir haftası dolacak ve acaba ilk haftada bitirsem de arada sırada tekrar mı etsem diye düşünmeye başladım.

gerçek fikrim, bende daha yeni başladım ama okuduğum ingilizce metinleri genellikle anlayan ben, yurtdışında yaptığım bir fuar gezisinde ingilizce konuşmak konusunda ne kadar yetersiz olduğumu anladım.
    Şimdi tekrar bir ingilizce kursuna yazılsam gene aynı şeyler olacak ve bana birşey katacağını düşünmüyorum .

bir de bende text dosyası çıkmadı ve 26 ders var. Verebilen olursa çok memnun olurum. Gerçi başlangıç bile bu hızla bir sene sürer ama...:)) amaç konuşmak değil mi katlanacağız.

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okaaaaaan -- 28 Eylül 2014; 3:45:07 >
  • Anladığım kadarıyla anadilimizi nasıl öğreniyorsak ona benzer bir yöntemle öğretiyor. Bir bebek konuşurken önce kelimeler, sonra kısa cümleler, sonrasında akıcı konuşmaya başlıyor.Tabi bunları etrafımızdaki büyükler sürekli tekrar ediyor. Sonuçta okula başlamadan da gramer öğrenmiyoruz ya da kurduğumuz cümlelerin gramere uygun olup olmadığını bilmiyoruz. Çevremizdekiler nasıl konuşuyorsa biz de onlardan cümle yapısını o şekilde öğreniyoruz.

Tecrübelerinizden yararlanarak ben de bu sete başlıcam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rok54 -- 26 Eylül 2012; 0:13:07 >
  • Ozgün Selim ya da elinde bu setin tatamı bulunan arkadaşlar bana da mail atabilirmisinz bu seti.. ossslem_90@hotmail.com mail adresim.
  • Effortless English derslerinin tavsiye edilen çalışma şekli Effortless Engish setlerinin resmi sitesinde açıklamalar var.

Konu hakkında bilgi edinebileceğiniz linklerden bazıları:

Learn to Speak English Powerfully With Effortless English
    Learn To Speak English Powerfully With Effortless English
    http://effortlessenglishclub.com

ingilizce video dersleri
    Effortless English Metodu ingilizce video dersleri
    http://www.ingilizcetube.com/effortless-english-metodu

www.effortlessenglishpage.com
    Effortless English Page
    http://www.effortlessenglishpage.com

A.J. Hogeyoutube
    Effortless English Lessons
    http://www.youtube.com/watch?v=5_ulE6gdMKY

effortlessenglishsite.com
    Effortless English – facts and myths in my honest and detailed review
    http://effortlessenglishsite.com

Ayrıca Effortless Forum diye de bir forum siteleri var. Oraya da üye olun ve ordaki insanlarla yazışın.

http://effortlessenglishforums.com

BENİM ÇALIŞMA ÖNERİLERİM

En önemli noktayı baştan söyleyeyim: Kendini hiç kasmayacaksın, kendini zorlayarak veya sıkılarak değil, keyif alarak, zevkle dinleyeceksin, bunun yolunu bulacaksın. Kendini zorlayarak yaparsan beyin barikat kurar ve direnir, fayda yerine zarar verebilir (şaka değil, çok ciddiyim).

Her ders setini en az 1 hafta (günde 2-3 saat dinleyerek) işlemek gerekiyor. 2 hafta dinlemek çok daha iyi. Ne kadar çok dinlersen, kalıplar o kadar çok bilinçaltına işliyor, unutma riski ortadan kalkıyor ve en önemlisi konuşurken bu kalıplar otomatik olarak dilinin ucuna geliyor ve farketmeden onları kullanıyorsun.

Bu setin hedef kitlesi İngilizceyi orta veya üstü dizeyde bilip de konuşamayanlardır. Gerçekten de bu konuda başarılı ama şaşırtici biçimde gramer bilgisini de gramer kitapları paralamaktan daha çok artırıyor.

Her bir ders seti aşağıdaki derslerden oluşuyor:

1. Makale: Bir konuda çık kısa bir makale veya hikaye (mp3 ses dosyası ve birebir metni-trascript).
    2. Wocabulary: Makaledeki bazı kelimelerle ilgili açıklamalara ve örneklere yer verilen bir mp3 dosyası ve metni.
    3. MS (Mini Story): Makaledeki kelime ve kalıpları kullanarak oluşturulmış kısa bir hikaye ve onunla ilgili soru-cevaplardan oluşam bir mp3 dosyası (ve metni).
    4. POV (Point Of View): MS dersindeki kısa hikayenin farklı zamanlardaki söylenişinden oluşmaktadır. Örneğin 'simple present tense' kullanılan bir hikayeyi, bu defa, “past tense”, “perfect tense” ve “future tens”lerde anlatıyor. Böylece zamanların pratik olarak anlaşılması sağlanıyor. mp3 ve metin.
    5. Commentary: Makalenin konusu ile ilgili A.J'in yorumlarından olusan bir audio dosya (her sette yok)

Çalışma tarzı önerisi:

1 - Önce makaleyi birkaç kez dikkatle dinliyorsun. Ne dediğini, mümkün olduğunca iyi anlamaya çalışıyorsun. Anlamasan da dikkatle ve ne dediğini anlamaya çalışarak dinlemek gerekiyor. Bu dinlemede, tek tek kelimelerin anlamlarını, kullanılan kalıpları veya diğer gramer kurallarını düşünmeyecek sadece söylenenlerin anlamına odaklanacaksın. Her dinlemede, bir öncekine göre, biraz daha anladığını farkedeceksin.

2 - Sonra yazılı metni okuyorsun, bilmediğin kelimeler veya çok aşina olmadığın deyimler veya kalıplar varsa altını çiziyorsun.

3 - Altını çizdiğin kelime, deyim ve kalıpların Türkçe anlamlarını sözlükten bakıp (İngilizce-İngilizce sözlük kullanma alışkanlığın varsa daha iyi tabii) yan tarafına not alıyorsun. (Ayrıca bir deftere işaretli kelimelerin içinde geçtikleri cümleyi not almakta çok büyük yarar var. Zaman zaman defteri açıp bu cümleyi okumak uzun süreli hafıza açısından çok yararlı).

4 - Sonra, eğer ihtiyaç hissediyorsan yeni kelimelerle ilgili A.J.in açıklamalarını içeren Vocabulary dersini birkaç kez dinliyorsun. Bilmediğin kelimelerle ilgili notlarını gözden geçiriyorsun. Bu derse İhtiyaç hissetmiyorsan veya fazla bir yarar bulmuyorsan atlayabilirsin.

5 - MS (Mini Story) dersini dinliyorsun. Setin en önemli dersi olup mümkün olduğunca çok tekrarlanması ve sorulara, verilen kısa aralıklarda, vücut dilini de katarak yüksek sesle cevap verilmesi tavsiye edilmektedir. MS dersini dinlerken, sorulara verilen kısa aralıkta cevap veremiyorsan, süre yeterli gelmiyorsa, mp3’ün durdurma düğmesine basıp durdurarak cevap verebilir, sonra tekrar basıp devam edebilirsin)

6 - POV dersini dinliyorsun.

7 – Bu ilk turdan sonra buna benzer aşağıdaki adımları tekrarla:
    - Makalenin metnini yüksek sesle oku,
    - Makalenin mp3’ünü dinle.
    - MS-Mini Story dinle, cevap ver (Mimkün olduğunca çok)
    - POV dinle
    - Vocabulary ve Commentary derslerini de eğer ihtiyaç hissediyor, yarar görüyorsan dinle yoksa atla.

Bütün dinlemeler, dikkatle ve anlama odaklı olmalı. Yani gramere veya kelime bilgisine değil, anlatılanların ANLAMINA odaklanmak gerekiyor.
    .
    - Eğer istersen sonraki günler aynen tekrarlamak yerine kendine uygun bir dinleme programı yapabilirsin. Sadece dinleyerek, arada bir de metni okuyup, yeni kelime, deyim ve kalıplara göz atmak iyi bir yöntemdir.

En büyük ağırlığı MS dersine vermekte büyük yarar var.

İlle de belli bir kalıp ve belli yöntem ve koşulları yerine getirmek için asla dinlemeyi erteleme. Önerilen çalışma biçimi sadece yardımcıdır, ille de öyle yapacağım diye dinlemeyi bir dakika bile erlelememelisin. Mükemmel iyinin düşmanıdır. Bir işi ille de mükemmel olsun diye ertelersen, aslında genellikle o işi iyi yapmaktan vazgeçmiş olursun.

YÖNTEMİN EN ÖNEMLİ ETKİNLİĞİ: ANLAMAYA ODAKLANARAK DİKKATLİCE DİNLEMEKTİR.

MS dersinin sorularına yüksek sesle cevap vermek ve yazılı metinleri yüksek sesle okumak da konuşma yeteneğini gelişimi için çok yararlıdır.

Bu benim tavsiye ettiğim çalışma biçimidir. Ancak, herkesin şartları farklıdır, dolayısıyla bu şartları yerine getirmesi sorun olabilir. O nedenle, bu programı örnek alıp, kendi şartlarına uyarlamak gerekir. Eğer yaşamını bu programa göre düzenleyemiyorsan, programı yaşamına göre uyarlayacaksın. Kendimden örnek vermem gerekirse; ben de yukarıdaki programın tahminim %30 kadarını ancak uygulayabildim. Durumu değerlendirdim ve ancak servisle işten eve gidip gelirken serviste çalışabileceğimi anladım. Buna göre çalışmamın büyük bölümü serviste sadece tek taraflı dinlemekle geçti. Diğer anlattığım etkinlikleri fazla yapamadım. Yine de bir dersanede öğrenebileceğimden çok aha fazla öğrendim.

• quote:

Orijinalden alıntı: tuning_vw

bende effortless english setinden edindim.Fakat mp3'lerdeki konuşulanları anlamıyorum.İngilizcem iyi değil zaten kelime haznemde yok.Daha başlangıç seviyesinde ve türkçe çevrili ingilizce seti varmı önerebileceğiniz?

Evet, harika bir set var:

SuperFastSpeaking adında Ian adında İstanbul'da yaşayan bir Amerikalı İngilizce öğretmeni ve Türk olan karısı Hande tarafından yapılmış. Ben 3 ay süreyle dinledim. Ian'ın Ses tonu çok yumuşak ve anlatımı son derece hoş ve zevkli. Aylarca dinledim ve asla sıkılmadım. Daha önce Original Effortless setinin 1 ve 2. leveli ile Power English setini dinlemiştim. Her dersi en az 10 gün dinledim ve çok yararlandım ama benim görüşüm SuperFastSpeaking ondan daha güçlü bir set. Her şeyden önemlisi sıkıcı değil, zevkle dinliyorsun. Diğer bir üstünlüğü (biz Türkler için) bütün derslerin ingilize transcriptinin yanında Türkçe çevirisi de yer alıyor. Aşağıdaki linkten alınabilir.

http://www.intellenglish.com/new-superfast-speaking/

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.