hocam yapmayın ya .s egeden mi mezunsunuz?? hem puanım anca ona yetiyor ya ne yaapcam bilmiorum araştırdım baya iş olanakları falan var hem ingilizcemde sağlam .?
Hocam ege mezunu değilim de eğer internetten falan araştırdıysan, kimya heryerde sözlerine kanma. Bizim Araştırma Görevlileri Hacettepe mezunu biri de İTÜ yanılmıyorsam(İstanbulda bir üniden). Ben bölüm birincisiydim, bana tek çıkar yolun yüksek lisans olduğunu, onda da kadro sıkıntısı olduğunu söylediler. Zaten bir yerden sonra yaşayarak görüyorsun. Yüksek lisans yaparken para da alamıyorsun.(Tubitak burs olanağı var ama şartları nasıl bilemem). İngilizcem senin kadar iyi değil yüksek ihtimalle ama Fransızcam epey ileri düzeyde. Bu sene yeni üniversiteme başlayacağım bende. Devir uzmanlaşma devri özel sektörde. Fen Edebiyat fakülteleri çok genel ve sektöre uzak eğiyim veriyorlar.
Yine de sizin için hayırlısı olsun, önünüz açık olur umarım
Bu arada Ege Kİm müh arkadaşım evde oturuyor şuan. Kız kendisi
evet hocam haklısınız . ama bide şu açıdan bakmak lazım benimde abim odtü inşaat mühendisliği okudu fakat ingilizcesi yoktu yani sıfırdı.mezun olur olmaz işe başvurdu fakat onla beraber başvuran ve sakarya üniversitesini bitiren ingilizcesi olan bi başka birisini işe almışalr.yani bence bu iş herkezinde dediği gibi kendini geliştirmeye bakıyor. ama asıl konumuza gelirsek ben kimya yı acayip seviyorum araştırdım hoşuma da gitti tabikide karar vermeden önce gelecekte ne olur bunuda hesaba katmak lazım ama ülkemizde ne yazıkki yeterli rehberlik yapılmıyor gibime geliyor. çünkü siz bunu dediniz ya şimdi benimde aklım iyice karıştı ama ne yapalım ya hayırlsı olsun artık yapacak bişey yok.
Bilgisayar mühendisliği okurken örneğin çeşitli sertifika programlarına katılarak kendinizi geliştirmeniz mümkün. Ama temel bilim okurken malesef bu böyle olmuyor. Şahsi olarak laboratuara girmeniz mümkün değil. Çok iyi teorik bilgi sahibi olarak kalırsınız, pratikte uygulama olanağınız olmaz.
Sanırım Ege kimya 120000 lerde falan alıyor. Oraya gitmyein şu bölüme gidin dersem yalan söylemiş olurum açıkçası. Eğer imkanınız varsa işin içinde olan birileri ile konuşun derim. Kafanızda tek alternatif o olmasın. Sonradan bırakanlar, yeniden hazırlananlar çok. Canım bu konuda çok yandığı için sizin de en güzel yaşlarınızda, en verimli yıllarınızı kaybetmenizi istemem. malesef aileden imkanlar geniş olmayınca her şeyi düşünmek zorunda kalıyoruz.
ingilizcem pek iyi değil ama hazırlık okumak istemiyorum dilekçe vermek yeterli olacak mıdır geçmek için?
anladığım kadarıyla üniversitenin yurdunda burs durumu falan olmuyo.keşke öyle bir şey olsaydı
Arkadaşlar kyk da yurt çıkmama gibi bi sorun olmaz(dışardan gelyrsn) kesinlikle seni açıkta bırakmyrlar benm kuzenm bu sene kırıkkaleye gitti ve yedeklerde 300. Di 2 ay sonra yerleşti 2 ay boyuncada kyk da kaldı yine
quote:
Orijinalden alıntı: grampie
ingilizcem pek iyi değil ama hazırlık okumak istemiyorum dilekçe vermek yeterli olacak mıdır geçmek için?
Onu ben öğreneyim tam olarak. PM atarım sana.
quote:
Orijinalden alıntı: hobbyland
anladığım kadarıyla üniversitenin yurdunda burs durumu falan olmuyo.keşke öyle bir şey olsaydı
Verdiğin parayı sana günlük fiş olarak veriyorlar. Sende yemekhaneden yemek yiyorsun, kantinden alış-veriş vs. yapıyorsun o fişler ile.