Şimdi Ara

Egitmim ve Ailem hakkinda bir soru[CIDDI KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben yillardir kari kizla dolasip babasi parasi yiyen bir tipim bolum olarak TS okuyorum bolumdende anladiginiz gibi ne oldugumu aklinizda sekillendirebilirsiniz.Ama ben bu gun bir kac seyin farkina vardim.Babam is ortaklari yuzunden maddi anlamda buyuk bir borc icinde ve adam sabah ise Otobus ile giderken sirf ben rahat edeyim diye, usemeyeyim diye Servisle yolluyor.Bu bana fena koydu arkadaslar.Babam bu durumdayken ben ona calisarak yardim etmeliyim diye dusunuyorum.Hedeflerim degisti hayallerde yasamiyorum artik.Okumayana ne kiz yok ne para yok.Universite okuyup adam olmak istiyorum.Derslerim TS bolumune gore cok iyi ortalamam 60-65 civari oluyor genellikle.Kafayi kullandigim zamanlar tabiki.

Bundan sonra kari kiz icin zaman harcamayip kendimi Universite sinavina simdiden hazirlamak istiyorum.Kimya Matematik Fizik bilgim yok.Bunlari toparlayabilirmiyim?

Ve iyi bir meslek istiyorum o yuzden Uni. icin su bolumleri sectim bana bu bolumler hakkinda is durumunu yazarmisiniz? (Yani gelirimi cok iyi karsilayacak bir is olur mu?)

Biyoloji (Biology)
    Biyomedikal Mühendisliği (Biomedical Engineering)
    Grafik Tasarım (Graphic Design)
    İç Mimarlık (Interior Architectur)
    Reklamcılık (Advertising )
    Psikoloji (Psychology)
    Tiyatro (Theatre)

Ve bolumlerin zorlugu yazarsaniz cok sevinirim.

• Tiyatrodan, ne olup, ne kazanmayı beklediğini sana sormak istiyorum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hayat Bıkkını

Tiyatrodan, ne olup, ne kazanmayı beklediğini sana sormak istiyorum?

Sadece yapabilcegim bolumleri sectim.Hani belki geliri olan bir istir gecimimi saglar diye dusunmustum.
  • Hocam ama demissin ben ts öğrencisiyim diye ama hedefledign bölümler tm veya mf yani. Once bunun, farkına varr ve unutma ki kizlar 20den sonra paraya bakar . Önce matini gelistir ve rmden sinava gir hadi eyvallah

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlıyorum para kazanmak artık kendi ayaklarının üzerinde durmak istiyorsun bunu herkes istiyor ancak bu kadar alakasız bölümler nedir? İnsanın bir ideali olur ya da ideal belirler ki bunu da forumdan sormaz kendi kendine halleder ben bunu okumalıyım! der. Hani deseydin makine müh mü elektrik müh mü ya da psikoloji mi pdr mi aradaki farkları öğrenmek için tamam sorulabilir ancak senin yazdığın bu bölümler çok çok alakasız.
  • Eger iyi universite istiyorsan bu seneyi unut cunku bu kadar zamanda temelsizmyapman imkansiz gibi bisey

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emmesen

Anlıyorum para kazanmak artık kendi ayaklarının üzerinde durmak istiyorsun bunu herkes istiyor ancak bu kadar alakasız bölümler nedir? İnsanın bir ideali olur ya da ideal belirler ki bunu da forumdan sormaz kendi kendine halleder ben bunu okumalıyım! der. Hani deseydin makine müh mü elektrik müh mü ya da psikoloji mi pdr mi aradaki farkları öğrenmek için tamam sorulabilir ancak senin yazdığın bu bölümler çok çok alakasız.

Bunlar sadece severek yapabilecegim bolumler.Benim basariyla yapacagim bolumler beden egitimi ve muzik hakkinda ama bunlari gelecegi yok.Ben bunlarin disinda bu bolumleri severek yapibilecegim icin bahsettim.
  • sana tek bır onerım var sımdıkı aklım olsa oyle yapardım radyolojı dıye bır bolum var 2 yıl okuyosun ders bıle gormuyosun neredeyse bıtırdıgın gıbı dırek hastanede ıse gırıyosun 2500 lıra maasla haftalık calısma saatlerın cok az ve erken emeklı oluyosun.. bi dusun derım ben
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metin 0ktay

sana tek bır onerım var sımdıkı aklım olsa oyle yapardım radyolojı dıye bır bolum var 2 yıl okuyosun ders bıle gormuyosun neredeyse bıtırdıgın gıbı dırek hastanede ıse gırıyosun 2500 lıra maasla haftalık calısma saatlerın cok az ve erken emeklı oluyosun.. bi dusun derım ben

Hemen not aldim hocam tesekkurler.
  • Orada yazan mesleklerin hepsi bambaşka sınavla soruyla alıyor örneğin grafik tasarım okumak istiyorsan yetenek sınavına hazırlanman lazım sanırım tiyatrı içinde öyle. Hangisine yatkınsın ve hangi mesleği yaparken mutlu olacağını düşünüyorsan onu seç. Para önemli değil bu haytta
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saralonde

Orada yazan mesleklerin hepsi bambaşka sınavla soruyla alıyor örneğin grafik tasarım okumak istiyorsan yetenek sınavına hazırlanman lazım sanırım tiyatrı içinde öyle. Hangisine yatkınsın ve hangi mesleği yaparken mutlu olacağını düşünüyorsan onu seç. Para önemli değil bu haytta

Mimar olmayi isterdim ama cok zor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.