Şimdi Ara

eGPU Başlığı - Notebook'a masaüstü ekran kartı bağlamak (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
262
Cevap
18
Favori
18.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Elinize sağlık hayirli olsun rehber haline getirken bol bol uyarı koyun deneysel sonuçta her yapmaya kalkan başınızı agritmasin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

Bende bu konuyu uzun süredir araştırıyordum şimdi sizin konuya denk geldim ve başarılı bir şekilde çalıştırdığınızı öğrenince aparatı yarın sipariş vermeye karar verdim. Performans kaybı ne düzeyde oluyor bilgilendirirseniz sevinirim ve bilgisayarım acer v3 571g serisi ve i7 3630QM turbo ile 3,4 ghz hızına çıkabilen işlemci var, beni üzmeyecek 500-700 lira seviyesinde ekran kartı bakıyorum ama max takabileceğimi ekran kartınıda merak ediyorum bakarsın iddaa'dan para tutar fln yüksek seviye bişey alırız. Gerek sistemi kurma açısından gerekse ekran kartı seçimi açısından tavsiyeleriniz bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hk17 -- 15 Nisan 2015; 22:38:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kayacan93

Merhaba,

Bende bu konuyu uzun süredir araştırıyordum şimdi sizin konuya denk geldim ve başarılı bir şekilde çalıştırdığınızı öğrenince aparatı yarın sipariş vermeye karar verdim. Performans kaybı ne düzeyde oluyor bilgilendirirseniz sevinirim ve bilgisayarım acer v3 571g serisi ve i7 3630QM turbo ile 3,4 ghz hızına çıkabilen işlemci var, beni üzmücek 500 lira seviyesinde ekran kartı bakıyorum. Gerek sistemi kurma açısından gerekse ekran kartı seçimi açısından tavsiyeleriniz bekliyorum.

şu an için bir şey diyemem. 3d mark sonuçlarını koyunca anlayacağız ne kadar performans kaybetmişiz.
    bende kendi notebook uma i7 takmayı düşünüyorum bu proje sağlıklı olunca onu da yapmazsam olmaz :)
    işlemciniz gayet yeterli.
    ekran kartı benimkinden alabilirsiniz r9 270x
    veya nvidia tarafından 2. el güzel bir kart alabilirsiniz. 500 TL ye nvidia sıfır alınca pek bi anlamı kalmıyor amd her türlü f/p

• BF3 oynuyordum yıllardır. GT540m medium ayarlarda 1366x768 de akıcı oynatıyordu 30FPS civarı.
    şimdi 1920x1080 ultra ayarlarda 60fps alıyorum patlamalarda vs 40 lara iniyor.
    vallaha çok zevkliymiş fullhd
  • rorschach_ kullanıcısına yanıt
    Bu mesajınıza dayanarak performansta aşırı kayıp yok gibi duruyor. Nvidia kart istememdeki amacım dahili ekranı kullanmak, şimdilik monitöre bütçe ayırabilir miyim bilmiyorum o yüzden nvidia ya daha sıcak bakıyorum. Amd kartlarda dahili ekran kullanılmıyormuş sanırım. Mesela 500 TL ye sıfır GTX 750ti alsam sizin aldığınıza benzer bir performansı alabilir miyim? Bu arada ilginiz için teşekkürler.
  • quote:

Bu mesajınıza dayanarak performansta aşırı kayıp yok gibi duruyor. Nvidia kart istememdeki amacım dahili ekranı kullanmak, şimdilik monitöre bütçe ayırabilir miyim bilmiyorum o yüzden nvidia ya daha sıcak bakıyorum. Amd kartlarda dahili ekran kullanılmıyormuş sanırım. Mesela 500 TL ye sıfır GTX 750ti alsam sizin aldığınıza benzer bir performansı alabilir miyim? Bu arada ilginiz için teşekkürler.

gerçekten ne söylesem yanlış olur. benim bildiğim de nvidia olsa dahi dahili ekranda epey perf düşüşü olduğu.

benim işlemcim 2 çekirdek bu arada. yoksa daha yüksek perf vereceğinden eminim.
    verimi arttırmak için kesinlikle bir ayarlar vardır ancak daha yeni yeni alışmaya başladım. zamanla performans arttırımına dair araştırmalar yapacağım.
    NFS Rivals ve BF3 te işlemci %100 de neredeyse hep.
    ancak 500 liraya kesinlikle değer bir fark alıyorsunuz. yeni notebook a +1100 & 1200 yerine 500-600 liraya alacağınız yeni notebooktan daha iyi perf alıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rorschach_ -- 16 Nisan 2015; 14:14:01 >

Haklısın, benim işlemcim 4 çekirdekli ve ssd var. Sistemi başarılı bir şekilde kurabilirsem çok yüksek bir ihtimal iyi bir performans alırım gibime geliyor. Yarın siparişi vereceğim eğer istediğim performansı alabilirsem sistemi dağıtıp notebook'un ana kartını mini atx bir kasaya uygulamayı bile düşünüyorum Bu arada daha yeni nesil oyunlardan denediğiniz var mı benim karşılaştırma yapabileceğim, bf4 yada gta5 mesela ev arkadaşımda kasa var GTX960 kullanıyor FHD çözünürlükte ve ultrada bf4 te 40-60 arası fps alıyor.
  • GTA V deneyecegim ancak işlemci darboğaz yapabilir. İndiriyorum şu anda. 2-3 gune ancak iner.
    Shadow of mordor denedim,
    İlginc sekilde oyunun menusunde ve oyun oynarken takilmalar var. Menudekileri garipsedim. İlaç yuzundendir diye düşündüm.
    PS4 te orijinal oynamistim ancak pc de shadow of mordor bambaska birseymis. Goruntu inanilmaz.
    Oyunu oynadikca acilmaya basladi. 15dk oynadim sonlara dogru neredeyse bastaki takilmalardan eser yoktu ama menude takilma yine var.
    Lowda da takiliyor ultrada da. Anlayamadim nedendir.

Anladım, ilaç derken crack mi demek istedin eğer crack'li ise optimizasyon sıkıntısı olabilir. Bu arada 15 dk dan sonra akıcı bir şekilde oynayabiliyormuşsun bu akıcılık hangi ayarlarda acaba low da mı yoksa high, ultra tarzı yüksek grafiklerde mi? GTA5 şuan benim pc gölgeler kapalı diğer ayarlar orta şekilde sorunsuz oynatıyor oyunun optimizasyonu gerçekten çok iyi GTA4 bile arada sıkıntı yaratırken GTA5 i bu şekilde oynayabilmek gerçekten çok şaşırttı. Umarım GTA5'i sıkıntısız oynarsın. Takipteyim
  • quote:

Anladım, ilaç derken crack mi demek istedin eğer crack'li ise optimizasyon sıkıntısı olabilir. Bu arada 15 dk dan sonra akıcı bir şekilde oynayabiliyormuşsun bu akıcılık hangi ayarlarda acaba low da mı yoksa high, ultra tarzı yüksek grafiklerde mi? GTA5 şuan benim pc gölgeler kapalı diğer ayarlar orta şekilde sorunsuz oynatıyor oyunun optimizasyonu gerçekten çok iyi GTA4 bile arada sıkıntı yaratırken GTA5 i bu şekilde oynayabilmek gerçekten çok şaşırttı. Umarım GTA5'i sıkıntısız oynarsın. Takipteyim

shadow of mordor ayarlar high-medium karışık. yine denedim gerçekten oynadıkça takılmalar azalıyor. anlayamadım. ancak bu takılmalar bana işlemcinin darboğazı gibi geliyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rorschach_ -- 16 Nisan 2015; 10:19:01 >

•  eGPU Başlığı - Notebook'a masaüstü ekran kartı bağlamak
     eGPU Başlığı - Notebook'a masaüstü ekran kartı bağlamak

Shadow of Mordor ayarları ve benchmark sonucu. Patlama olan yerde düştü benchmarkta. Sıkıntım şu, benchmarkta öyle anlık donmalar olmuyor ama oynadığım sırada başıma geliyor. Donanımı takip ediyorum. GPU %98 - CPU %80-85 oluyor.
    Donmaların yaşandığı sırada CPU %3-5 oluyor 1-2 saniye kadar.
    HDD Load %10 a bile çıkmıyormuş oyun sırasında. Yanlış yazmışım yukarıda.
    Menüdeki donma ise diyelim options a girdim. yeni menü açıldı. geri dönüp tekrar options a girip çıkınca çok hızlı hareket ediyor ama mesela başka birşeye basınca tekrar donarak geçiyor.
    Umarım bu donmalar oyunların sahte olmasındandır. BF3 orijinal ULTRA da güzel FPS ler veriyor. Başka orijinal oyunum olsa denerim ancak şimdilik yok.
    3dmark ı da çalıştıramadım bir türlü. Ona da para lazım galiba :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rorschach_ -- 19 Nisan 2015; 12:27:21 >

• bu hafif donmalar bahsedilen sinyal sorunu olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

bu hafif donmalar bahsedilen sinyal sorunu olabilir

link var mı ? hemen incelemeye alalım.
    ilk sayfada kırmızı yer
  • quote:

http://forum.techinferno.com/enclosures-adapters/6643-exp-gdc-beast-ares-v7-v6-discussion.html ilk sayfada kırmızı yer

yukarıdaki ekran görüntülerinde yazan 5.000 gbps GEN2 oluyor. yani ekran kartı GEN2 de çalışıyor benim zaten. Biostan ayarlamıştım ama o yazıyı anlayamadım tam olarak. GEN2 de çalışmıyor diyor EXP GDC için. Beast hakkında bilgim yok mu diyor ?

Yok tam çevirisi öyle değil az daha pahalı olanı alın diğerinde sinyal sorunları var sordum üreticiye ama cevap gelmedi diyor Arada bir sürücü yanıt vermeyi kesti durumuda olabiliyormuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 16 Nisan 2015; 15:05:42 >
  • quote:

Yok tam çevirisi öyle değil az daha pahalı olanı alın diğerinde sinyal sorunları var sordum üreticiye ama cevap gelmedi diyor Arada bir sürücü yanıt vermeyi kesti durumuda olabiliyormuş

evet o zaman proje iptale doğru gidiyor :)
    masaüstündeyken sürücü yanıt vermeyi kesiyor. google chrome da birşey yaparken oluyor genelde.
    oyunlarda olmadı daha hiç.
    en çok yarım saat oynadım.
    kötü olmuş, acaba bu sorun genel bir şey mi yoksa sisteme göre değişiklik gösteriyor mu? Bende bu sabah siparişi vermiştim eğer genel bir sorunsa ekran kartı almadan önce arkadaşların ekran kartlarıyla denemekte fayda var.
  • Tamamen o cihazla alakalı bu sorun kalitesiz bir board kullanılmış anlaşılan (çin işi yapmışlar) diğer adaptörün böyle sorunları yok fiyatı tuzlu tr kargosuda pahalı
  • quote:

kötü olmuş, acaba bu sorun genel bir şey mi yoksa sisteme göre değişiklik gösteriyor mu? Bende bu sabah siparişi vermiştim eğer genel bir sorunsa ekran kartı almadan önce arkadaşların ekran kartlarıyla denemekte fayda var.

Siz iptal edin bence. Ben biraz daha arastiracagim. Umarım elimdeki oyunlarla veya ram, işlemci ile ilgili filandır. BF3 te bir kere bile fps drop olmadı.
    Bu arada 3dmark 5042 :\ epey düşük. Cpu nun zorlandigi testlerde hep düşük fps aldım 3dmarkta. Ama shadow of mordorda fps drop olmadiginda inanilmaz akıcı oluyor bu ayarlarda. 40-50fps ile geziyorum. Sonra bir iki saniye 10fps :) neyse bakcaz bi hal caresine.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.