Şimdi Ara

Egreat R160S - R200S (3D Bluray ISO Player) (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
538
Cevap
10
Favori
55.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şuana kadar indirdiğim her bluray filmi oynattı ama Avatar 3d dahil hiçbirini menülü açmadı. Bu HTPC diye bir olay varmış.Sebastiyan sen anlarsın diye düşünüyorum var mı HTPC işinden anlayan nedir ne değildir nerde bulunur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sortom

Şuana kadar indirdiğim her bluray filmi oynattı ama Avatar 3d dahil hiçbirini menülü açmadı. Bu HTPC diye bir olay varmış.Sebastiyan sen anlarsın diye düşünüyorum var mı HTPC işinden anlayan nedir ne değildir nerde bulunur.

HTPC yani home theater personal computer yada kısa adıyla bildiğimiz PC

Çok egzantirik türlüleri vardır
     Egreat R160S - R200S (3D Bluray ISO Player)
    gibi...

Ancak temelinde bildiğin bilgisayar hiç bir farkı yok.

100TL onboard VGA lı orta ayar bir anakart
    100TL ikinci el bir AMD phenom II cpu
    50TL 2gb ram
    1-2-3-4-5-10TB ne kadar istersen harddisk
    bir tane güç kaynağı

Bunları içine koyacağın janjanlı bir güç kaynağı, hepsi bundan ibaret.

Güncel anakartların hepsinde HDMI artık standart oluyor (onboard VGA lılarda elbet) v1.4 lü bulursan 3D de bile sıkıntı yaşamazsın.
    Ben bir ara PC toplamıştım sırf bu iş için ama daha sonra hem gürültü, hem ısı kaynağı, hemde gereksiz elektrik israf yapması sebebiyle dağıtmıştım tekrar PC yi.

Bilgiğin windows u TV de kullandığından PC de yaptığın herşeyi yapabiliyorsun. Yok flash yokmuş, yok o yokmuş gibi bir derdin yok.
    Aç nette dolan, aç müzik dinle, aç full HD film izle, aç oyun oyna herşey mümkün.

Tek sıkıntı elektrik israfı, gürültüsü sayılabilir.

Ancak bunun için biraz daha pahalı olsada daha farklı yöntemler var.

Bir firma vardı ismini hatırlamıyorum bu tarz işler için özel anakartlar üretmişti, üzerinde dahili WiFi bile var, onboard VGA, son nesil ses kartı vs vs...
    ve anakart ufacık bişeydi.

Senin tek yapman gereken güzel janjanlı bir kasa bulman, sonra ona göre uygun donanımı döşemek en kolay yolu...

Kasa olayıda aslında büyük bir olay değil, yaratıcılığınla çok daha güzel şeyler çıkartabilirsin.
    Ben eski bir ahşap radyonun içine yapanı da gördüm, deri koltuğun başlığının içine monte edenide

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SebastianTR -- 10 Ağustos 2012; 12:22:33 >

• Egreat R160S PRO ile ilgili önemli bir soru:

İsimden arama fonksiyonu var mı?

Diyelim sabit diskinizde 500 film var. Bunlardan birini izlemek istiyorsunuz. Filmin ismini girerek istediğiniz filme ulaşma imkanı veriyor mu?

Özellikle soruyorum, zira en gelişmiş sayılan bazı media playerlerde isim ile arama fonksiyonu yok.
  • Tam hatırlamıyorum ama arama seçeneği vardı.
    En kötü alfabetik dizdiğinden aradığını bulmak sıkıntı değil.

500film diyorsunuz ama 8gb dan 500 film 4TB veri yapar
    Avi vs ise zaten bu cihazı kullanmanın espirisi yok.

Bu arada benim cihaz nakit ihtiyacından dolayı satılıktır arkadaşlar.
    Bayram tatilinde resimleri ile ilan açarım.
    sanırım 4-5 ay oldu alalı, sıfırdan hiç bir farkı yoktur.
    kutusu vs herşeyi durmaktadır.

ilgilenen olursa birde dark record mania 2 var. O da kutusu sıfırdan farksız gayet uygun fiyatlı olarak bırakırım
  • Sebastiyan kasa falan var Hepsiburada da ama ben hiç bilgisayar toplamadım şimdi şöyle bir kasa buldum.

http://www.hepsiburada.com/liste/silverstone-lascala-lc16m-kumandali-multimedya-htpc-kasa-sst-lc16b-mr/productDetails.aspx?productId=bd100289&categoryId=1013&SKU=BD100289

sırf bluray izleyecem diye biraz fazla olur sanırım.Dediğin gibi her görüntü kartında HDMı çıkışı var ama anfi ye 7.1 DTS HD MA veya türevlerini aktarabilecek ses kartı ne var.Bu media player dır ses sistemidir derken bilgisayar donanımlarından uzak kaldım.

• quote:

Orijinalden alıntı: sortom

Sebastiyan kasa falan var Hepsiburada da ama ben hiç bilgisayar toplamadım şimdi şöyle bir kasa buldum.

http://www.hepsiburada.com/liste/silverstone-lascala-lc16m-kumandali-multimedya-htpc-kasa-sst-lc16b-mr/productDetails.aspx?productId=bd100289&categoryId=1013&SKU=BD100289

sırf bluray izleyecem diye biraz fazla olur sanırım.Dediğin gibi her görüntü kartında HDMı çıkışı var ama anfi ye 7.1 DTS HD MA veya türevlerini aktarabilecek ses kartı ne var.Bu media player dır ses sistemidir derken bilgisayar donanımlarından uzak kaldım.

Bu biraz lüks bişey elbette ama 10 numara alet, kumandalı falan asıl HTPC sistem denilen kasa budur işte
    Normalde insanlar ufak bir kasa alıyor HTPC yaptım diyor

Zevk ve bütçe meselesi elbette.

Böyle bir kasanın kumandası, vs özellikleri kullanmak biraz şatafatlıdır elbette ama zor olmasa gerek. Kullanım klavuzunda her türlü bilgi vardır.

eğer olayın içinde kayda değer ses sistemide varsa, gibip abidik gubidik ses kartlarına para vermektense 7+1 ses çıkışlı anakart bulacaksın ve onda HDMI arıyacaksın.
    HDMI üzerinden dijital 7+1 alabilirsin, ayrıca optik çıkışlı anakartlarda var.

Misal benim kullandığım eski bir gigabyte anakart var P35 serisi sanırım, onda bile optik çıkış mevcut.

Ancak yanlış hatırlamıyorsam DTS HD optik ile elde edilemiyordu HDMI v1.4 lazım.
    HDMI v1.4 çıkışlı anakart bulmak en iyisi gibi

• bütün 3D isoları oynatabilen bir cihaz varmı acaba ? Profil 1.0 değilde profil 2.0 felanda menülü olarak oynatabilen?
  • @Aydindril
    Şuan için yok.

Egreat R160S Pro artık ihtiyaç olmadığından satılıktır.
    http://www.sanalpazar.com/Egreat-R160s-Pro-+-Wifi-Gercek-3d-Medya-Oynatici__isp4281169
  • modemim salonda olmadığı içib 160S Pro almayı düşünüyorum, dizimag gibi sitelerden dizi izleme performansı merak ediyorum bu cihazların, deneyen var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SebastianTR

Var tabiki
    http://www.hizlial.com/u05.006.4140.0123/sony-bdp-186s-blu-rayusbhdmihd-dvd-oynatici#

Ekleme : Pardon 3D iso da demişsin bu cihaz iso oynatmaz.
    ______________________________________________________________________________

Beyler 3D olarak en iyi görselliği sunacak filmlere bir örnek arıyorum önerisi olan?

Ben avatar indirmiştim torrentten 46.5 gb görüntü güzeldi ama benim 3d de favorim under water diye bi belgesel. 3d varsa bu belgesel arşivde kesin olmalı. ****.eu'ya gir oraya under water 3d yaz ve filmi indir. Hele 21. dakikada bi sahne var balığı öpeceksin nerdeyse :)
    Kesin tavsiyemdir.

• Selamlar, piyasada 3d iso arsivi satan bir yer var mi? 3diso indirmek icin ayiracak zamanim yok...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir türlü bilgisayarda açamadım bunu bilgisayara nasıl bağlayacam. tv'ye takıyorum hdd içindeki her şeyi görüyor oynatıyor ama bilgisayara taktığımda bilgisayarda tık yok makineyi görmüyor.

İşletim sistemi Win 7 64 Bit.

Egreat R160S - R200S (3D Bluray ISO Player)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aydindril

bütün 3D isoları oynatabilen bir cihaz varmı acaba ? Profil 1.0 değilde profil 2.0 felanda menülü olarak oynatabilen?

sorunda o zaten bu egreat himedia gibi envai marka ucuz çin NMT lerinin hiçbirisi menülü açmıyor..Profil 1 açıyor demesin kimse yıl olmuş 2012 malesef profil 1 2006 da kaldı şuan çıkan tüm blurayler profil 2
  • azimle sigma 8672 yeni jenerasyon chipli oynatıcıları bekliyoruz 3d olmayanlar her profili menülü açıyordu 3d olanları da %100 açacaktır
  • Hem profil2 hemde 3D istiyorsanız 1000-1500 tl ye kıymak gerekecek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • allah aşkına menülü açıp naocanız arkadaşlar. sırf menü açılsın diye 10 dk saçma sapan dalga dubaralar izliyorsunuz geçilmiyor da. ben valla ed isolarımda bile direk filmi aç seçeneğini tıklıyorum.
  • kardeş o zaman yazık değil mi 40gb veriye içinde reklam var kamera arkası var bir sürü ekstra var

bu zevk meselesi misal ben film tanıtımlarını çok severim filmlerin başındaki yahut ekstraları veya o filmden çok film menüsünün cancanlı oluşunu
  • quote:

Orijinalden alıntı: kratostol

allah aşkına menülü açıp naocanız arkadaşlar. sırf menü açılsın diye 10 dk saçma sapan dalga dubaralar izliyorsunuz geçilmiyor da. ben valla ed isolarımda bile direk filmi aç seçeneğini tıklıyorum.

dalga dubaramı hahahaha allah aşkına tek tek mts2 ler arasında gezmeyi ve hangisi kamera arkası hangisi belgesel hangisi film diye aramayı seviyorsunuz galiba..Ben o kadar amele olamıyorum kusura bakmayın bir tek sizden duydum menülerin işe yaramadığını bravo valla herkes malmış demek menu lü dvd menulu bluray peşinde..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kevinsert

quote:

Orijinalden alıntı: kratostol

allah aşkına menülü açıp naocanız arkadaşlar. sırf menü açılsın diye 10 dk saçma sapan dalga dubaralar izliyorsunuz geçilmiyor da. ben valla ed isolarımda bile direk filmi aç seçeneğini tıklıyorum.

dalga dubaramı hahahaha allah aşkına tek tek mts2 ler arasında gezmeyi ve hangisi kamera arkası hangisi belgesel hangisi film diye aramayı seviyorsunuz galiba..Ben o kadar amele olamıyorum kusura bakmayın bir tek sizden duydum menülerin işe yaramadığını bravo valla herkes malmış demek menu lü dvd menulu bluray peşinde..

hocam ben kamera arkası ve ekstraları izlemiyorum sadece kalite amacıyla bluray.iso indiriyorum. kamera arkası ve ekstralara merakı olan varsa ayrı ben kamera arkası ve ekstraları izleyecek kadar sevdiysem bir filmi kutulu almayı, dokunmayı tercih ederim.

• Geçen hafta 3D bir TV aldım.
    Dark Mini Mania2 ile arasında kaldıktan sonra ben de Egreat R160S PRO alarak aranıza katıldım.
    Pazartesi gelecek umarım.
    4-5 yıllık WDTV Gen1'e veda etim.

Umarım doğru bir media player almışımdır.
    profil 2'yi gösteren cihazları bekleyecektim ama büyük ihtimalle yüksek fiyattan çıkacak ve yazılımın oturması 6 ay falan sürecek.
    En kötü 1 yıl kullanıp satarım, profil 2 gösteren bir cihaz alırım Sancak Bilgisayar'dan yine.

Cihazın kutusunu açar açmaz official yazılımın son sürümüne yükseltmem gerekir değil mi?

1-2 ay official yazılım kullandıktan sonra Mod'lu yazılımı denemeyi düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.