Şimdi Ara

EGREAT R6S PRO (plus) çok önemli sorularım var içeri lütfen ''

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bu ürün ile ilgili kafama takılan benim beklentilerimi karşılıyacak lakin tam cevabını bulamadığım sorularım var deneyimli ve ürünü kullanan arkadaşlardan ricam sorularıma bir zahmet cevap vermeleri saygılarımla..

1:Ürünü almamdaki en büyük neden BD Rip yani (MKV) formatlı filmlerdekli (DTS) sesleri sorunsuzca almak 5+1 ses sistemim ve (DTS) çözücü Playvision HDA-51A Digital Sound Decoder yani dts ve dd digital decoderım var optik ile bağlantı yapıcağım...

2:Özellikle rip filmlerde mesela 1920x800 veya 1280x544 olan alttan üstten bant olan filmleri PC'den herhangi bir player'dan (km,vlc,bs,gom,pot,splayer,neuview)ne kadar görüntü orjinal gibi olmasada tam ekran 16.9 yapabiliyoruz bilen bilir bu üründe alttan üstten bant olan filmleri 16:9 yapabiliyormuyuz kumandadan çok önemli benim için, ben tam ekran hastasıyım isterse filmdeki insanlar acayip görünsün tam ekran seviyorum abiler

TV'üzerinden değilde cihaz üzerinden contrast,parlaklık,gamma,keskinlik gibi yani HTPC'de herhangi bir playerdan yaptığımız makyajlamaları cihaz üzerinden yapabiliyormuyuz ?

Görüntü kalitesi nasıldır ? bende MSI GT730 2GB 128Bit DX11- - Nvidia GeForce ekran kartı var bu ekran kartı 3D özellikli + 1.4a HDMI kablo ile TV'ye bağlı splash pro ex gibi bir playerdan çok iyi görüntü alıyorum cam gibi maşallah,EGREAT R6S PRO görüntü kalitesi nasıldır ? PC'kadar tatmin edermi yoksa PC'her zaman görüntüde bir tık öndemidir..

3D ISO'pek işim olmayacak nedeni ise zati gerçek real 3D film çok az ve dolayısıyla filmler sonradan 3D makyajlanıyor ama gerçek 3D'filmler avatar,hugo,transformers son 2 filmi vb filmler bende mevcut, cihaz BD-ISO'ları menülü açmasada olur, lakin şu altyazı işi beni korkutuyor çok zahmetli geliyor bana neden indirdiğimiz altyazıyı filmler ile beraber hdd içine atıp altyazı seçemiyoruz 3D'lerde ve diğer dosyalarda sıkıntımı? ..

Evet bu cihazda en önemli sorum şu yazılım güncellemesi ya arkadaş illa güncellemekmi lazım ? alıp kullanmak istiyorum en iyi sürüm hangisi ise yüklensin tamam.. PC'de bile codeksiz bir sürü player var örnek: (KM PLayer) yani bir dosyayıda açmayı görsün ne atarsan at banamısın demiyor yahu, bu cihazı alınca yazılımdı güncelleme'idi istemiyorum arkadaşlar, nedir bunun en iyi sürümü ,neden durmadan yazılım çıkıyor sonuçta bütün dosyaların codekleri belli MKV'ler genelde H.264, X264 ile çalışıyor diğer orjinal dosyalar AVC-1 VC-1 m2ts-ISO vs vs..gidiyor..

Cihazı almamdaki en büyük neden( DTS )sesler özellikle orjinal bluray değil çoğunlukla 1080p (MKV) izlenicek,PC'de X-Fİ ses kartım olmasına rağmen DTS ve DD seslerde sorun yaşıyorum bazen ..

DTS-HD MA ses DTS TRUE HD.gibi seslere ihtiyacım yok + O kalitede AVR'de yok bende zatgi bu sesleri almak için HDMI bağlantı şartmış bana 5+1 DTS VE DD sesler yeterde artar gözümde fazlası yokki orjinal bluray ISO'lar, DTS-HD MA ses DTS TRUE HD,gibi sesleri destekliyor pek işim olmaz bana (DTS) 1509 Kbps yeter..

Evet arkdaşlar sizden ricam bu sorularıma cevap, es geçmeyin lütfen yardımcı olun biraz karışık olabilir ama siz deneyimli arkadaşlar ne demek istediğimi çok iyi anlıyacaksınız saygılar

• Bu ürünü kullanan arkadaşlar ve ürün bilgisi olan değerli dostlar okuyup es geçmeyelim deneyim ve bilgilerinize ihtiyacım var inanın
  • arkadaşlar bakan oluyor cevap veren olmuyor konuya kısa bir değerlendirmeyi çok görmeyin dostlar
  • kardeş bu ürün egreat r6s'in aynısı sayfalar dolusu topiği var illa ki senin sorularına cevap verilmiştir ben satmış olmasaydım hala kullanıyor olsaydım sorularına cevap verirdim ancak şunu söyleyebilirim ses olarak neyi bekliyorsan karşılar görüntü kalitesi kişiden kişiye değişir ama görüntü kalitesi olarak pcden geride değildir

hangi yazılımı olursa olsun işini görür illa ki güncelleme yapmana gerek yok güncelleme daha çok 3d filmlerdeki takılma ile alakalı ama güncelleme çok kolaydır zorlanmazsın dediğim gibi sen sen r6s topiğini oku
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadays

kardeş bu ürün egreat r6s'in aynısı sayfalar dolusu topiği var illa ki senin sorularına cevap verilmiştir ben satmış olmasaydım hala kullanıyor olsaydım sorularına cevap verirdim ancak şunu söyleyebilirim ses olarak neyi bekliyorsan karşılar görüntü kalitesi kişiden kişiye değişir ama görüntü kalitesi olarak pcden geride değildir

hangi yazılımı olursa olsun işini görür illa ki güncelleme yapmana gerek yok güncelleme daha çok 3d filmlerdeki takılma ile alakalı ama güncelleme çok kolaydır zorlanmazsın dediğim gibi sen sen r6s topiğini oku

Öncelikle değerli yorumun için teşekkür ediyorum yardım sever arkadaşları görmek güzel..allah razı olsun

Lakin birader topiği sayfalarca okudum ama tam sonuca çıkamıyorsun ordada konuyu paylaştım + 3d ıso film pek izlemem şöyle söylim , pop-out dışarı taşma olayı kaç tane 3d film var ? çoğu sonradan restore edilmiş benim asıl amacım mkv yada blurayler güncelleme konusunda dediğim gibi zıt pıt uğraştırıyormu PC'de öyle değil işte Mesela KM player yükle sonsuza kadar güncelleme etme, açmadığı format yok abicim ..lakin PC'yi Ben 3D LED'TV ye takınca ekran kartı zaten HDMI 1.4 çıkışlı inan splash pro ex mediaplayer, yada müdavirlerinden çok ama çok iyi görüntü alıyorum ,lakin pratik bu cihazlar taşınabilir olması cezb ediyor beni o bakımdan yer sorunu yok sessiz olması felan, birde genel anlamda hiç bir mediaoynatıcı NMT cihazlar yani bir PC'kadar iyi görüntü vermiyor diyorlar, yani PC'dende geri kalmıyor belki ama yani herşey ayara bakıyor bu platformlarda, PC'de ayar imkanı çokluğundan olsa gerek :)

sen satmasaydın alırdım senden bak çok temiz satanlar var cihazı + ön bilgi almak istiyorum senin gibi deneyimli arkadaşlardan

• bir pc kadar esnek değildir nmtler eğer filmlerin toplamaysa sorun yaşayabilirsin ancak bilinen rip gruplarının filmleri ise açmadığı film olmaz

dediğim gibi görüntü kalitesi göreceli bir kavram denemeden bilemezsin ben çok net derim sen dersin pcdeki daha net pc mi nmt mi tartışması nmtler çıktığından beri varol gelen bir kavga xbox mu ps tartışması kadar eski

altyazı olayına gelince filmle aynı adla olduğu sürece sorun yok
  • quote:

bir pc kadar esnek değildir nmtler eğer filmlerin toplamaysa sorun yaşayabilirsin ancak bilinen rip gruplarının filmleri ise açmadığı film olmaz

dediğim gibi görüntü kalitesi göreceli bir kavram denemeden bilemezsin ben çok net derim sen dersin pcdeki daha net pc mi nmt mi tartışması nmtler çıktığından beri varol gelen bir kavga xbox mu ps tartışması kadar eski

altyazı olayına gelince filmle aynı adla olduğu sürece sorun yok

Çok kalite yorum tebrikler

Bende 2 TB arşiv var özellikle 720p ve 1080p mkv'lerim hep sağlam realese gruplarına ait mesela (DON,HİDt,HDmaniacs,WİKİ,CTrlHD,ESİR,EbP,Spacehd) Bunun gibi sağlam gruplar, remux filmleride var ama orjinal görüntüyü tam ekran yapamıyorsun neyse o riplerde 16.9 tam ekran edebiliyorsun gerçi görüntü uzuyor ama tam ekran seviyorum

Birde pc ve nmt gerçi karşılaştırmak lazım evet bu kavga sürüyor ama sonuçta herşey ayara bakıyor, pc'den çok daha ileri düzeye geçiyorsun ekran kartından ayar yapmak kullandığın player neyse KM,VLC,Splah her neyse ayar edebilme, tv den'de ayar edebilme, NMT'lerde ise sadece NMT üzerinden ve TV'den görüntü ayarlarını hal ediyorsun ..

Hocam size bir soru:Siz MKV ripleri mesela 1920x800 çözünürlükte olan bir filmi bakın 1920x1080p demiyorum 1920x800 olan ripleri'bazen avatar yada avengers gibi 1920x1080p full ekranlar nadirde olsa geliyor mesela pasific rım vs vs,, neyse alttan üstten kesin olan rip filmleri cihazdan 16.9 tam ekran yapabiliyormuyuz bu çok önemli biraz absürd oldu ama siz anlamışsınızdır

• anladım ama deneme şansım yok ama o zaman orijinalitesini filmin bozmuş oluyorsunuz bu videophile dünyasında pek istenmeyen bir şeydir ya dediğiniz gibi en boy oranı değişir yahut zoom yaparsınız o zaman sa sağdan ve soldan görüntü kaybı olur
  • quote:

anladım ama deneme şansım yok ama o zaman orijinalitesini filmin bozmuş oluyorsunuz bu videophile dünyasında pek istenmeyen bir şeydir ya dediğiniz gibi en boy oranı değişir yahut zoom yaparsınız o zaman sa sağdan ve soldan görüntü kaybı olur

Hayır anlamadın, şimdi elinde 1080p mkv varmı ? yani şöyle örnek göstereyim ben sana, çözünürlüğe dikkat..bu film alttan üstten bant şeklinde ama ben 16.9 tam ekran widescreen değil, tam ekran yapabiliyorum ...

yada aynı şeyi söylüyoruz, tabi 16.9 full ekran yapınca filmdeki görüntü uzuyor ama zoom olmuyor ..

EGREAT R6S PRO (plus) çok önemli sorularım var içeri lütfen '' EGREAT R6S PRO (plus) çok önemli sorularım var içeri lütfen ''

• aynı şeyi söylüyoruz filmin gerçek görüntüsü soldaki ama sen bozuyorsun 2.35:1 filmi 1.85:1 hale getiriyorsun muhytemelen böyle bir özellik yok r6sde ama zoom var o zaman sağdan soldan biraz kırpılır
  • quote:

aynı şeyi söylüyoruz filmin gerçek görüntüsü soldaki ama sen bozuyorsun 2.35:1 filmi 1.85:1 hale getiriyorsun muhytemelen böyle bir özellik yok r6sde ama zoom var o zaman sağdan soldan biraz kırpılır

Kesinlikle lakin zoom'dan yana 16.9 kullanıcı isteğine göre bu eklenti vardır ümid ediyorum onca şey olup bu olmazsa hiç bir anlamı kalmaz, inanın ufak işlevler büyük amaca ulaşır benim gözümde..siz kaça sattınız acaba neden sattınız daha güncel yada farklı birşeymi aldınız saygılar..
  • Pioneer bdp 140 aldığım için sattım daha sonra da lx-55 alıp onu sattım ama 140 ve lx-55 hd sesli mkvlerde çuvalladığı için şu anda sadece mkv oynatacak görüntü netliğinden taviz vermeyen bir player arayışındayım popcornhour vten ve zidoo x9 test edeceğim muhtemelen ondan sonra da ya bunlardan birini alacağım ya da ikinci el bir dune

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 29 Haziran 2015; 18:39:14 >
  • quote:

Pioneer bdp 140 aldığım için sattım daha sonra da lx-55 alıp onu sattım ama 140 ve lx-55 hd sesli mkvlerde çuvalladığı için şu anda sadece mkv oynatacak görüntü netliğinden taviz vermeyen bir player arayışındayım popcornhour vten ve zidoo x9 test edeceğim muhtemelen ondan sonra da ya bunlardan birini alacağım ya da ikinci el bir dune

selamun aleyküm forumdaş..şöyle yapalım senin alacağın dune eğer memnunsan banada tavsiye et alayım ,yok dersen senin ihtiyacını görür EGREAT R6S PRO (plus) bunu alayım ,birde nmt cihazlarda modelden modele görüntü kalitesi varmı mesela EGREAT R6S PRO (plus) ın görüntüsü duneden vasat yada ikiside aynı ,yada her marka hemen hemen bir ,içerikler video dosyaları medyalar neyse o 1080p avatar mkv neyse nmt'ler hemen hemen aynı görüntüde gösterir diyebilirmiyiz ? zati rengi görüntüsü kısaca görüntü neyse nmt lerde onu veriyor gibi,, umarım anlamışsındır saygılar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.