Şimdi Ara

Egsoz Sistemi Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar, bende 1.6 turbo dizel 182 bin kilometrede 90HP bir araç var. Şuan yaptığım, açık hava filtresi takmak oldu. Çekişi biraz arttı ama bana yeterli gelmedi, o yüzden yazılım vs. işine girmeden egsoz sistemiyle oynamak istiyorum. Amacım kesinlikle ses amaçlı yapmak değil tamamen performans odaklı yapmak.

Araçta en arkaya kadar düz boru var ve en sonda orijinal kendi son susturucusu var. Bilmiyorum, fabrika çıkışı sistemi böyle midir değil midir ama her sene muayeneden sorunsuz geçiyorum bir sıkıntısı olmadı.

Rastgele gittiğim, egsoz ucu taktırmak istediğim bir dükkanda, egsoza bir kaç kez vurdular ve "Abi son susturucun dağılmış, yakın zamanda değiştir" dediler. Bende yaptırmışken daha iyisi olsun diyorum. Dizel Warex öncelikli tercihim değil, çevreye yüksek ses verip hem ceza hem de küfür yemek istemiyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

• dp varmış zaten en fazla katalizör, varsa dpf iptal ettirirsin ama muayeneden geçmez. yazılıma kadar yapabileceğin max. işlem bu
  • emir.ksk kullanıcısına yanıt
    Downpipe olduğu kanısına nasıl vardınız? Bilmediğimden soruyorum. Çünkü aracı lifte kaldırdığımızda dahi, altında egsoz sistemine dair sadece son susturucu görebiliyoruz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    İmzanıza bakınca anladım, ikimizin motoru aynı hocam. Benim ki de partner 1.6HDi.

• quote:

Orijinalden alıntı: subaru_dream

İmzanıza bakınca anladım, ikimizin motoru aynı hocam. Benim ki de partner 1.6HDi.
    şimdi olay şöyle

benim bildiğim düz boru = downpipe olarak geçiyor. ilk mesajda eksik bilgi vermişim dp varsa katalizörü de iptal etmişlerdir, etmeleri gerek. bu durumda muayeneden geçirmezler ama siz geçiyorum demişsiniz burada çelişki var. kaynak yapıldığını gören tüvtürk görevlisi direk bırakıyor. gerçi gözükmüyor demişsiniz belki ondandır. bu konuyu bence bir netleştirin.

performans yeterli gelmiyorsa stage 1 yazılım attırın agresif kullanmıyorsanız motor da bakımlıysa çok sorun olmaz. 25 hp 45 tork artışı oluyor 1.6 90 hdi'lerde.
    Hocam, egsoz sisteminde ne var ne yok bilemiyoruz çünkü aracı lifte kaldırdığımızda gördüğümüz tek şey son susturucuya kadar giden dümdüz bir boru.

Yaşadığım bölgede de sağlam bir egsozcu yok, yaptıkları tek şey bozulan susturucuları yenisi ile değiştirip, egsoz ucu kaynatmak.

Lifte kaldırdığımızda çektiğim bir video var ama videodan bile anlamak çok zor, isterseniz videoyu paylaşabilirim ya da özelden atayım.

Sona spor susrurucu takın diyorlar, spor susturucu nasıl oluyor? Önerebileceğiniz bir ürün var mıdır?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Isıtma/Soğutma Sistemi Tavsiyesi
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: subaru_dream

Sona spor susrurucu takın diyorlar, spor susturucu nasıl oluyor? Önerebileceğiniz bir ürün var mıdır?
    egzoz sistemleri hakkında çok bilgim yok hocam. supersprint marka vardı bir ara hala var mı bilmiyorum. alt devirlerde normal üst devirlerde keyifli bir ses vermeye başlıyor.
    Evet hocam dediğiniz gibi ama maalesef çok pahalı 😁

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.