Şimdi Ara

Ehliyet yenileme için son tarih yaklaşıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ehliyet yenileme için son tarih yaklaşıyor
    1 Ocak 2016 tarihinden önce düzenlenen ehliyetlerin yenisi ile değiştirilmesi için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen son tarihe çok az bir süre kaldı. Yoğunluk ihtimaline karşı sürücüler uyarılıyor.

Ehliyet yenileme için ne gerekiyor?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, 1 Ocak 2016'dan önce düzenlenen ehliyetlerin yenilenmesi için son tarihin 31 Aralık 2024 olduğunu bildirmişti. Bu tarihten sonra eski sürücü belgelerinin geçersiz olacağı ve değiştirilmesinin normal harç tarifesi üzerinden yapılacağı belirtildi.

Ayrıca Bkz.BP Türkiye resmen Petrol Ofisi grubuna satıldı

Ehliyet yenileme için:

• İlgili sağlık merkezlerinden sağlık raporu

• 1 adet biyometrik fotoğraf

• 15 lira yenileme ücreti

gerekiyor. Bunları tamamlayanlar; Alo 199 Çağrı Merkezi, mobil uygulama veyahttps://nvi.gov.tr/ üzerinden randevu alarak nüfus müdürlüklerine başvurabiliyor.

Başvuruda bulunanların yeni sürücü belgeleri, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından basılarak PTT aracılığıyla adreslerine teslim ediliyor. Bu süreçte, nüfus müdürlüklerinden veya e-Devlet üzerinden alınan geçici sürücü belgesi ile araç kullanımı mümkün oluyor.

• ehliyet yenileme için de, yeni kimlik içinde iki resmi yerden ayrı ayrı parmak izi aldılar, parmak izi veri tabanı ortak değil mi, niye 2 defa alınıyor, anlamadım bu işi...

• 10 senede bir milletten 15 TL iyi gelir kapısı bahane hazır tabii, millet ehliyet aliyür, kontrolden gecmiyür kazalar oliyür avrupada da böyle tamam..

• Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt
    15 TL eski tipten ilk kez geçişte, sonraki yenileme yani yeni tip ehliyetin şu an yenilenmesi 1200 üzeri.

• aniceman kullanıcısına yanıt
    Kayıptan yenisini çıkarsak 1200 mü ödeyeceğiz şimdi?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • muratseker M kullanıcısına yanıt

İster kaybedin, ister kaybetmeyin,

Yeni Tip (2016 Sonrası Alınan Sürücü Belgeleri) Sürücü Belgelerinin Yenilenmesi İşlemlerinde​​​​​​

Vakıf Hizmet Bedeli” Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Hesaplarına 230,00 TL

Değerli Kâğıt Bedeli” Vergi Tahsil Yetkisi Verilen Banka Hesaplarına 990,00 TL

İlk alanlar daha hiç yenilememiş olanlara tur bindirecek hem de daha pahalıya, welcome to Turkiye.

Ehliyet yenileme için son tarih yaklaşıyorrandevu.nvi.gov.tr
    Başvuru Ücretleri (2024) - NVI
    https://randevu.nvi.gov.tr/pages/applicationprices

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aniceman -- 25 Eylül 2024; 20:58:42 >

Vakıf Hizmet Bedeli 230,00 TL

Değerli Kağıt Bedeli 990,00 TL

B Sınıfı Sertifikası 3.945,40 TL

Toplam 5.165,40 TL

Yeni yıldan itibaren bu ücretlerin artacağını da hesaba katarsak Allah sıfırdan ehliyet alacakların yardımcısı olsun.

Şu paraya bakar mısın,Akp Türkiyesi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Benim sinirime cok fazla dokundugu icin arastırma yapmadım doğrudur.. Okurken bile cok sinirleniyorum..

• Gene tarih uzarmı nedersiniz??

7 milyon yeni surucu belgisi basılması gerekli gibi..ayrıca vakıf için alınan harcı yatırmakta ciddi sıkıntılar oldugu haberleri var....
    www.aa.com.tr
    7 milyonu aşkın sürücünün yıl sonuna kadar ehliyetlerini yenilemesi gerekiyor
    https://www.aa.com.tr/tr/gundem/7-milyonu-askin-surucunun-yil-sonuna-kadar-ehliyetlerini-yenilemesi-gerekiyor/3230673

"Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından sürücü belgesi değerli kağıt bedeli tahsil edilirken Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı için alınan tutarların tahsilatı gerçekleştirilmemektedir." dolayısıyla 2 tl odemede sıkıntı var diyorlar..
    haber32 - isparta haberleri, isparta haber
    Ehliyet yenilemede 2 liralık çile!
    https://www.haber32.com.tr/ehliyet-yenilemede-2-liralik-cile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El_domingo -- 26 Eylül 2024; 14:54:37 >

• El_domingo kullanıcısına yanıt

Bakanlık açıklamasına göre bu kez kesinlikle süre uzatılmayacak. Değişim oranı %90'larda olduğu için ben de artık sürenin bir daha uzatılmayacağını düşünmekteyim. Dolayısıyla 2016 öncesi ehliyet kullanan bir avuç azınlığı değişim için iyice kıskaca alacaklar.

• El_domingo kullanıcısına yanıt

Bir kere uygulama hatalı, neden bir tarih çizgisi çekilip yığın oluşturuluyor ki? Kitle çok olunca hali ile süre uzatımı oluyor hep.

Oysa atıyorum 2014 ve öncesi tarihli ehliyetler için bu yıl, 2015 tarihlilier için 2025, 2016 tarihliler için de 2026 gibi zamanında kademeli bir tarihlendirme yapılsa idi şimdiye çoktan bitmişti.

Ama biz ne yapıyoruz haydi herkes toptan ehliyet değiştirmeye. bir anda ham kart, çip ihtiyacı tavan oluyor, bir bakıyorlar ki o kadar çip yok hadi süre uzatalım...

bu sefer uzatmazlar

Polis teşkilatını niye vatandaş güçlendiriyor?
    İlla bu Vakıf olacaksa polisler kendi ceplerinden ödeyerek teşkilatlarını güçlendirsin. Niye vatandaş güçlendiriyor?

Bir de bunun ATGV versiyonu var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba, ehliyetini, yenileyenlere bir kaç sorum olacak,yardımcı olurmusunuz?

1-Resim için illa 6 ay öncesimi diye iyice bakıyorlarmı?

2- Hangi evrakları bizzat yanımızda götürüyoruz? mesela sağlık raporunu aile hekimi onayladı,lakin sistemden görecekler dedi,belge filan vermedi.

3- Harç ve vakıf bedelini k.pederin vakıfbank hesabından ödeyip açıklma kısmına benim adım soyadım tc kimliğimi yazmıştım,ama 2 sene önce yatırdım.Fiyat artmamış geçerli olurmu sizce

teşekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.