Şimdi Ara

Ehliyetsiz birine ruhsat yapılır mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
53.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Lion

Hala aynı mı bu durum?

Merhaba.
    Yabancıdan yabancıya olursa ehliyet şart.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mytohology

quote:

Orijinalden alıntı: Lion

Hala aynı mı bu durum?

Merhaba.
    Yabancıdan yabancıya olursa ehliyet şart.

Yabanci degilse sorun yok degil mi

• Lion kullanıcısına yanıt
    ehliyetsiz kişi üzerine araba alabilir, ruhsat çıkarabilir. Ancak arabanın sigortası el yakar
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahin261

ehliyetsiz kişi üzerine araba alabilir, ruhsat çıkarabilir. Ancak arabanın sigortası el yakar

Babamın b ehliyeti var onun üzerine motorsiklet alsam aynı şekilde mi olacak? Yıllardır olan sigorta indirimi için bunu yapacaktım
    zaten.

• Yapılır kaskoda yapılır ama tavsiye etmem

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alp8700

Yapılır kaskoda yapılır ama tavsiye etmem

Sakıncası nedir?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kapadokyalı

quote:

Orjinalden alıntı: stramare

Bazı arkadaşlar bilmeden yazmış olmak için bile yazıyorlar. Ben bu işe noktayı koyayım bari. Yeni doğmuş bir bebeğin üzerine bile aracı alabilirsin. Çocuğun 18 yaşına gelmedende satışını ancak babası yapabilir. Hatta babam ben 9 yaşımdayken benim üzerime araba almıştı. Sanırım yeterli bir açıklama yapmış oldum.

arkadaş doğru cevabı vermiş. ben brz daha açıklayayım gerekçeli olarak. sürücü belgesi olmayan birinin üzerine gayet tabi ruhsat işletilebilir. yani ehliyetsiz biri araç sahibi olabilir, çünkü her kişi hak ehliyetine(hukuki manada) sahiptir( sağ doğmak kaydıyla ana rahmindeki cenin bile). ikinci noktaya gelelim: 18 yaşın altındaki kişiler de araç sahibi olabilirler ama bunun için velisinin izni gerekmektedir. velisinin izni olmadan ruhsat üzerine yapılamaz. alırkende satarkende velinin izni gerekli. bunun nedeni ise 18 yaşın altındaki ayırt etme gücüne sahip kişilerin sınırlı ehliyetsiz sayılmasıdır. sınırlı ehliyetsizler velisinin yada vasisinin izni olmadan hukuki işlem yapamazlar(araç alım-satımı gibi).

arkadaş "satışı ancak babası yapabilir" demiş bu yanlış bir ifade. çünkü satışı yapan kişi aracın sahibidir ancak baba veli sıfatıyla izin verir satış işlemine.

aynı şey bende de oldu 15 yaşındayken araç sahibi olarak kayıtlara geçtim. artık konu umarım her yönüyle açıklığa kavuşmuştur.

en doğru açıklama

• Lion kullanıcısına yanıt
    eğer baban daha önce motorsiklet sahibi olup, sigorta yaptırdıysa = İndirimli sigorta yaptırabilir.
    Ancak baban daha önce motorsiklet sigortası yaptırmadıysa sigorta pahalı çıkar. Ancak yaşı itibariyle senden düşük sigorta primi çıkar.

yani baban sürekli araba kullanıyor diyelim. Kamyonet, otobüs, motorsiklet vs gibi araç cinsi değiştirirse hasarsızlığı ve indirimi geçersiz olur. Araba ise sigorta indirimi arabada devreye girer.
  • 16 yaşıma giricem 2. El motor alıcam bi akrabamdan motoru üzerime geçirmek için veli gelmesi gerekiyo mu

• Her şeyi anladım da şimdi ben annemin üzerine araba aldım. Annemin ehliyeti yok. Araba annemin üzerine ama kullanıcı benim. Şimdi ben hız sınırını aşsam vs ceza yesem bir türlü, çevirmeye de takılmadan eve gelsem. Bu ceza bana mı işler anneme mi? Ki anneme gelir herhalde. Yanı sıra ehliyet ceza puanı var. Şimdi annemin ehliyeti yok. Bu ceza puanı kime yazılacak? Beni görmediler diye de kurgumuz olsun. Ne olacak şimdi bu ehliyet ceza puanı ile alakalı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wanderlast -- 26 Şubat 2023; 12:1:48 >
  • Wanderlast kullanıcısına yanıt

Annenize işler ceza, e-devlette görünür ve tebligat olarak ruhsat sahibi ikametgahına gönderilir..

Eds ve plakaya yazılan her türlü cezada sadece normal maddi cezai işlem uygulanır.. ceza puanı işlemi uygulanamaz.

Seneler önce hatırlıyorum böyle bir proje vardı, eds'den kameralardan yakalanan kişiyi tespit edip ceza puanı yazmak gibi ama pratikte ve bürokratik olarak büyük karmaşa yaratacağı için iptal edildi..

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.