Şimdi Ara

Ehliyetsiz kaza yapmak ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
31.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: lemonyak

quote:

Orijinalden alıntı: black_sea_28

Ehliyetsiz birisinin kaza yapması durumunda tamamıyle haklı olmuş olsa bile yine de ihale ehliyesiz araç kullanan kişiye kalır.

Yani ehliyetsiz sürücü maça bir sıfır yenik başlıyor ):

Maalesef öyle olmuyor. Ehliyetsiz kişi haklı ben haksız çıktım şimdi mahkemeye vermek için araştırma yapıyorum. Bende bir çok insan gibi ehliyetsiz suçlu biliyordum ama bu Ülkede kanunlar tersten işliyormuş.

oha nası ya ehliyetsizadam size çarpıyor ve sizmi suçlu çıkıyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unforgiven1127 -- 18 Kasım 2010; 17:43:37 >

• Ehliyetsiz bayan sürücü bizim aracın arka kapı kısmına hafiften sürtmüştü geçen sene.Ehliyeti yokmuş bayanın.Direk 8/8 kusurlu çıktı bayan.Bizden de hiç bir ücret talep edilmedi.Sadece kaza mahaline kroki çizmeye vs. gelen kasko görevlisi (bizim kasko) 50 TL talep etmişti,onu da bayan sürücü kendisi ödemek istedi.600 TL de ehliyetsizlikten,ceza yedi.Bu arada,ehliyetsiz olduğunu sonradan öğrendik.Kaza yerinde öğrenseydim tepkim farklı olurdu.İyi ki de sonradan öğrenmişim.
  • Geçmiş olsun burası türkiye dedim nedense okuyunca.
    Kesinlikle polisleride mahkemeye verin eğer ehliyetli şahısa göre tutanak tuttularsa.
  • Geçmiş olsun. Bildiğim kadarıyla ehliyetsiz sürücünün suçu olsun olmasın böyle bir olayda 8/8 suçlu olması gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bangsuui

Geçmiş olsun. Bildiğim kadarıyla ehliyetsiz sürücünün suçu olsun olmasın böyle bir olayda 8/8 suçlu olması gerekir.

Bende o şekilde biliyorum polisler bişeylermi çevirdiki?
  • seneler önce bir bayram günü hemde bayramın 1. günü akşamı bir dangalak benim önümde aniden durmuş ve bende arkasında durmuştum o dangalak arabasını geri vitese takmış ve arkasına bir kere bile bakmadan ve benim defalarca korna çalmama bile aldırmadan gelip benim arabama sol önden vurmuştu.bu olay çok işlek olan bir yolda saat 21.00-21.30 arasında olmuştu.o zamanlarda iki kişi arasında tutanak tutmak diye bir olay yoktu.hemen polisi aradım 15-20 dakika sonra polis geldi adam arabadan indi benim önümde duran aracın şöförünün yanına gitti elini adamın omuzuna koydu ve adama şikayetçimisin diye sordu.benim o geceki saçmalıklarla dolu maceram orda başladı ve yaşadıklarımı inanın hiç anlatmasam daha iyi olur ve saat 2 de polise raporu anca tutturabildim ve birde üstüne bana geri geri gelip çarpan dangalak herifin aracının bırakın kaskoyu trafik sigortası bile yoktu.
    bu olayı şunun için anlattım ben raporumu trafik şubeden aldıktan sonra hiç adamın bana para verebileceğini yada veremiyeceğini düşünüp kendimi kasmadan gidip arabamı kendi kaskomdan yaptırdım sonra kasko benim arabama ödediği o paraları trafik sigortası olmadığı için o adamdan söke söke aldı belki tatlı yolla belkide mahkeme yoluyla faizi ve avukat ücretleriyle birlikte.üstelikte kasko indirimim bozulmadı.çünkü suç karşı tarafta olduğundan kasko benim aracımı yaptırmış olmasına rağmen yaptığı masrafı karşı taraftan aldı.
    eğer kasko yaptırabilecek durumunuz varsa mutlaka yaptırın bu sadece sizin aracınızı korumuyor aynı zamanda sizin başınıza gelen bu ve benzeri olaylarda hiçbirşeyle uğraşmıyorsunuz.

gelelim arkadaşımızın başına gelen üzücü olaya arkadaşım öncelikle gerçekten çok geçmiş olsun.insan ehliyetsiz olan birisi yüzünden böyle bir duruma düşünce karşı tarafın suçlu bulunmasını istiyor bencede böyle olmalı ve sen sonuna kadar haklısın ancak yine yasalarımızın bazı saçma taraflarından birisi işte.o kişiye ehliyetsiz araç kullandığı için ayrı ceza kesiliyor ancak bu durum orda gerçekleşen kazanın ceza durumunu etkilemiyor.neymiş efendim onun ehliyetsiz araç kullanıyor olması ayrı bir durummuş kaza olması ayrı bir durum.olay aynen bu mantıkla değerlendiriliyor.
    sadece o kişi için şöyle bir artı ceza var kanunen ehliyet almadan araç kullanıp kazaya karışan birisi artık ömrü boyunca ehliyet alamıyor.

işin para boyutuna gelince sana kötü haber vermek istemezdim ama 8 de 8 sende değil sana çarpan ehliyetsiz kişidede olsaydı yinede para senin cebinden çıkardı çünkü o arabanın trafik sigortası kişi ehliyetsiz olduğu için tek kuruş ödemezdi.sigorta koşullarında ehliyetli olunması ve aracın alkollü kullanılmaması var.ehliyet olmayınca yada alkollü olarak kaza yapınca sigortalar ve kaskolar tek kuruş ödemiyor.ancak raporda karşı taraftada kusur gözükseydi o zaman yine sen arabanı kendin cebinden yaptırır sonrada mahkeme ile ehliyetsiz kişiden alırdın.tabi paşa paşa ödemez ve seni mahkemeye gitmek zorunda bırakırsa.tekrar geçmiş olsun.
    işte yasalarımız ve sonuçları ehliyetsiz olmak ayrı cezaya tabi ama bunu kaza raporunda belirtmeye bile gerek yok çünkü kaza durumu ayrı bir durum.

• Aracımda 2500 Tl civarı masraf çıktı. Tabi aracı serviste yaptırmaya kalkarsam 5000 Tl'yi bulur. Bugün bir kaç polis'le olayı konuştum ve gelen polisler kesinlikle para yemiştir dedi. Bende polis arkadaşlara bu polislerle beni tanıştırın kazadan can kaybı olmadan kurtulduğum için sadaka vermeyi düşünüyorum o polislere vereyim bari dedim. Bu iş tabiki burada bitmeyecek mahkemeye gidiyorum ama keşke bu rüşvetçilerin üzerlerine gidebilseydim ama imkansız elde delil yokken şikayetçi olsam ben suçlu çıkarım birde o polislere tazminat öderim. Kanunlara bak ya bu kanunları çıkaran ne içtiyse ondan bana da versin bu aralar kafam çok bozuk iyi gelir belki. Sağ arka kapı komple gitti ehliyetsiz vatandaş frene bile basmamış zaten frenin ne olduğunu bilseydi bu kaza olmayacaktı.
  • quote:

Aracımda 2500 Tl civarı masraf çıktı. Tabi aracı serviste yaptırmaya kalkarsam 5000 Tl'yi bulur. Bugün bir kaç polis'le olayı konuştum ve gelen polisler kesinlikle para yemiştir dedi. Bende polis arkadaşlara bu polislerle beni tanıştırın kazadan can kaybı olmadan kurtulduğum için sadaka vermeyi düşünüyorum o polislere vereyim bari dedim. Bu iş tabiki burada bitmeyecek mahkemeye gidiyorum ama keşke bu rüşvetçilerin üzerlerine gidebilseydim ama imkansız elde delil yokken şikayetçi olsam ben suçlu çıkarım birde o polislere tazminat öderim. Kanunlara bak ya bu kanunları çıkaran ne içtiyse ondan bana da versin bu aralar kafam çok bozuk iyi gelir belki. Sağ arka kapı komple gitti ehliyetsiz vatandaş frene bile basmamış zaten frenin ne olduğunu bilseydi bu kaza olmayacaktı.

neden yetkili serviste yaptırmayı düşünmüyorsunuz ki

• Kaskom yok 8/8 kusurluyum madem para cebimden çıkacak serviste yaptırıp 2 katı fazla para ödemektense en ucuz yolunu ararım.
  • Geçmiş olsun arkadaşım malesef hala hukuk devleti olamadık. Herkes olan biteni biliyor ama kimse bunlara bir dur demiyor. Yazıktır günahtır. Ehliyetsiz adam gelip sana çarpacak sen suçlu olacaksın. Denecek birşey yok. Allahından bulsunlar. Adamı yaşamaktan soğuttular...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lifeanddead -- 19 Kasım 2010; 17:18:57 >
  • Nasil yani karsindaki Ehliyeti yok, sana carpiyor yani karsi taraf %200 suclu oldugu halde tüm masraflar sana kaliyor. Sizi bilmem ama bu durumda ben acikcasi cinnet gecirerek ya allah bismillah degip Polisin belindeki Tabancaya alir hem Ehliyetsiz araba süren beginsize ve hemde Memurlara sikardim, ama Kazaya sebep vereni aci cekerek Hayatina son bulduracan. Bu tür insanlarin bu Dünyada yasamamasi gerekiyor artik . Sonra Mahkemede Cinnet gecirdim gözüm döndü diyecen Cezadan kurtulacan . Bana bu tür birsey basima gelse ve Polis böyle diyecek acimam kesin !

NOT: Türkiye´de millet neden cinnet geciriyor simdi bu arkadasimizin basina gelen olaydan sonra daha iyi anliyorum. Yaw insanlarimiz insan degil, insanliktan nasip alamamisiz malesef , üzülüyorum gercekten.

• quote:

Aracımda 2500 Tl civarı masraf çıktı. Tabi aracı serviste yaptırmaya kalkarsam 5000 Tl'yi bulur. Bugün bir kaç polis'le olayı konuştum ve gelen polisler kesinlikle para yemiştir dedi. Bende polis arkadaşlara bu polislerle beni tanıştırın kazadan can kaybı olmadan kurtulduğum için sadaka vermeyi düşünüyorum o polislere vereyim bari dedim. Bu iş tabiki burada bitmeyecek mahkemeye gidiyorum ama keşke bu rüşvetçilerin üzerlerine gidebilseydim ama imkansız elde delil yokken şikayetçi olsam ben suçlu çıkarım birde o polislere tazminat öderim. Kanunlara bak ya bu kanunları çıkaran ne içtiyse ondan bana da versin bu aralar kafam çok bozuk iyi gelir belki. Sağ arka kapı komple gitti ehliyetsiz vatandaş frene bile basmamış zaten frenin ne olduğunu bilseydi bu kaza olmayacaktı.

Ustam,

bilmiyorum belki kanunsuz bir ülke ama bence Mahkemeye verin isin arkasini birakmayin. Almanya´da Araba sigortasinin yaninda özel Avukatlik Hak Sigortasi yaptirabiliyorsun (bende var ve gercekten süper birsey), böyle bir Sigortan var ise saten Mahkeme ve Avukata bes kurus para ödemiyorsun, hakkini sonuna kadar ara gerekirse Insan Haklari mahkemesine cik, bu nasil bir olaydir yaw

• quote:

Kaskom yok 8/8 kusurluyum madem para cebimden çıkacak serviste yaptırıp 2 katı fazla para ödemektense en ucuz yolunu ararım.
    /
    karşıdakinin ehliyeti yokken siz nasıl 8/8 suçlu oluyorsunuz ki ben de orasını anlamadım
  • Yasaya göre kaza değerlendirilirken kazaya etken birincil sebepler nelerdir ona bakılır. Yani adam kırmızıda mi geçmiş yoksa aşırı hız mi yapmış vs gibi. Yargıtay da dahi alkollu ve ehliyetsiz araç kullanmayı asli kusur olarak görmüyor. Mantıken saçma ama kanuna uygun. Şu an arkadaşın itiraz edebilecegi nokta yasak yerde olmasına rağmen 3. Araca kusur verilmemiş olması
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazyarif

quote:

Kaskom yok 8/8 kusurluyum madem para cebimden çıkacak serviste yaptırıp 2 katı fazla para ödemektense en ucuz yolunu ararım.
    /
    karşıdakinin ehliyeti yokken siz nasıl 8/8 suçlu oluyorsunuz ki ben de orasını anlamadım

Eğer karşı taraf ehliyetsiz siz ehliyetli iseniz böyle birşeyin olma ihtimali kesinlikle yok.
    Mahkemeye verirseniz o poliside o adamıda sürüm sürüm süründürürsünüz.
  • gecmiş olsun arkadasım biraz gec oluyorda benimki neyse benimde bir sorum olacak foruma cevaplarsanız memnun olurum.

ehliyetsiz bir motor sürücüsü 15 yasında bi çocuk aracıma vurdu onun sigortasıda yok bildigim kadarıyla olaydan 5 ay gecti aracım hala hasarlı yatıyor bildigim kadarıyla yanılmıosam her zaman ehliyetsiz olan sucludur diye bi kavram varmı yoksa benmi yanılıyorum sigorta sirketini aradım onun sigortası yoksa dawa ac dedi aracımı nasıl yaptırabilirim nasıl bir yol izlemeliyim ayrıca motor devri baskasında ve bu cocukta öldü
    ne yapmalıyım
  • Polis resmen rüşvet yemiş.AÇık açık belli.Elimde kaza yeri fotoğrafları var ve çarpan kişi itiraf etti demişsiniz.Eğer doğruysa mahkemeye verin.Hem o polisi hemde o çarpanı sürüm sürüm süründürürsünüz.Tazminat davasıda açın.Fazlasıyla alırsınız.

HEm bana ehliyetsiz çarpacak , hemde ben 8 de 8 kusurlu olucam öyle mi ? Adamın g..ünden kan çekip , kızılaya bağışlarlar.Yok öyle dünya..
  • bende tam onu diyecektim arkdaşlar benden önce söylemiş o polis iyi bi rüşvet almış geçmiş olsun burası türkiye ama şunuda herkes iyi bilsin devletin eline düşmeyin her şekilde söküyolar iliğinizi benim babamın ehliyeti yok kaza yaptı biz şikayetci olmadık ama iki tarafta suçluydu karşı taraf aşırı hızdan bizim suçumuzdan yol hakkı bizde değilken geçtiğimiz için karşı tarafta hasar yok bizim araba pert babama ayrıca cezalar ehliyetsiz araç kullanma trafiği tehliyekeye atma falan filan bana ayrı ceza ehlitetsiz kişiye araç verdiğim için ruhsat benim adıma demek istediğim düşene tekme vurmak bizde adettir sen o raporu al itiraz et tekrar ifade ver karşı taraf 18 yaş altıysa işin dahada kolaylaşır
  • Adamın ilk mesajı neredeyse 2 yıllık hort.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fantastic Light

Adamın ilk mesajı neredeyse 2 yıllık hort.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.