EHLİYETSİZ MOTOR KULLANMANIN CEZASI 960 TL OLDU VE BU CEZAYI 15 GÜN İÇERİSİNDE YATIRIRSAN 740 TL AKSİ HALDE MAHKEMEYE DE ÇIKARSIN NERDEN BİLİYORSUN DİYE SORACAK OLURSAN BABAM'IN BAŞINA GELDİ HEMDE BU OLAY 10 EYLÜL 2012 DE GERÇEKLEŞTİ.
Ben yandım eller yanmasın yazısı:
Ehliyet kursundan dönerken çevirmeye takıldım . Kaçardım diye arkadaşlara not : Kaçılacak yerde değildi, yaşamadan bilemeyeceksiniz. Kaskın montun olsun tavsiyesinde bulunanlara not : Her türlü ekipmanım vardı, ekipmansız sokak arasında bile kullanmam, benden sonra 2 motor daha benzer şekilde kontrol edildi.
Yinede ısrar eden arkadaşlara ilk elden tavsiyeler... Ehliyetsiz motor kullanacaksanız; Ruhsat sahibiyseniz hesabınızda 1050, değilseniz 2100 lira para tutun. ( Mümkünse aracı üzerinize alın ) Polis çevirdiğinde ehliyetiniz olmadığını ilk dakikada söyleyin. Ruhsat sahibi yada A2 ehliyetli birini getirerek ceza tutarını daha insaflı hale getirmeye çalışın. 1407 değilde 800 TL lik bir ceza gibi düşünün. Yapabileceğiniz en mantıklı şey ise 700 TL gibi cezayla kıyaslanamayacak bir miktarda ödeme yapıp ehliyet almak olacaktır.
Ehliyetsiz araç kullanmaktan yediğim cezanın üzerine birde ruhsat sahibine aynı meblağda ceza gönderilmiş. Cezayı kesen polis ikinci cezanın gelmeyeceğini söylemişti. Başından salmak için yalan söylemiş 16 gün sonra ehliyet alacağım ama bütün tadım tuzum kaçtı.
Alkolden sebep ehliyeti kaptıranlar için cezalar arttırılmış aman diyeyim....
BEN YANDIM ELLER YANMASIN !
usernameraskarU
kullanıcısına yanıt
Ek olarak alkollü araba kullanmaktan ehliyeti kaptırdınız diyelim. motosiklet kullanırken yakalandınız, aynen ehliyetsiz otomobil kullanıyormuş gibi işlem görürsünüz.
ehliyetsiz ruhsat benim üzerime olursa motor ne kadar ceza yer bilgi verir misiniz
bende Belçika ehliyeti var. kamyon,B,A1,A2,A3. Bugun polis benide durdurdu. Ceza yazmadi fakat ehliyetlerimi degistirmemi istedi. Nasil olacak. Eminim dunyanin kagit,kuregini isterler degistirmek için. Avrupada turk ehliyrtini veriyorsu n birde resim tamam. Burada burokrasi ,kimbilir neler isterler. O yuzden degistirmedim simdiye kadar. Halbuki motorumun ruhsatini aldigimda sormustum. Gerek yok demisti polis zira çifte vatandasim. alti ay burada 6 ay avrupada yasiyorum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme